ΑΕΚ

Μάρκους Σλότερ: Ένας... τερματοφύλακας για την ΑΕΚ

Μάρκους Σλότερ: Ένας... τερματοφύλακας για την ΑΕΚ
EUROKINISSI

Η απόφαση της ΑΕΚ να κινηθεί για την απόκτηση του Μάρκους Σλότερ έγινε με βασικό γνώμονα τις αμυντικές ικανότητες του δυναμικού σέντερ, ο οποίος βγάζει εδώ και χρόνια το ψωμί του χάρη σε αυτές.

Ο Μάρκους Σλότερ είναι ο εκλεκτός του Ηλία Παπαθεοδώρου για την θέση του βασικού σέντερ στην ΑΕΚ, σε μία απόφαση που έχει λογική με βάση τις ανάγκες της "Ένωσης", αλλά και την φιλοσοφία του Έλληνα τεχνικού.

Με το ρόστερ της ΑΕΚ να έχει αρχίσει πλέον να διαμορφώνεται μετά την απόκτηση των Κιθ Λάνγκφορντ, Νίκου Γκίκα, Βασίλη Τολιόπουλουκαι Δημήτρη Κακλαμανάκη, και την παραμονή των Γιόνας Ματσιούλιςκαι Χάουαρντ Σαντ-Ρος, , ήταν λογικό οι “κιτρινόμαυροι” να κινηθούν για την απόκτηση ενός αθλητικού ψηλού.

Μία ματιά στο ρόστερ της “Ένωσης” δείχνει ότι απουσίαζε ένας παίκτης με τα προσόντα του Σλότερ, ο οποίος – αν τελικά αποκτηθεί – θα έρθει να συμπληρώσει μία ενδιαφέρουσα γραμμή ψηλών. Μία γραμμή ψηλών η οποία βέβαια ξέχωρα από τον Σλότερ αναμένεται να έχει ακόμα δύο προσθήκες, αφού πρέπει να αποκτηθεί ένας παίκτης για να καλύψει το κενό του Ντούσαν Σάκοτα, αλλά και ένας ακόμα παίκτης με ικανότητα να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις των ψηλών.

Το θέμα ωστόσο είναι για ποιους λόγους η “Ένωση” αποφάσισε να κινηθεί για την απόκτηση του 34χρονου σέντερ.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΛΟΤΕΡ

Ξεκινώντας από τα βασικά: Ο Σλότερ ανέκαθεν έβγαζε το ψωμί του χάρη στις αμυντικές του ικανότητες. Τα εξαιρετικά αθλητικά του προσόντα – που δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του την σεζόν 2014/15 όταν βρισκόταν στην Ρεάλ και άλλον έναν την σεζόν 2016/17 που αγωνιζόταν στην Νταρουσάφακα – τα εξαιρετικά πλάγια βήματά του και το δυνατό του κορμί φρόντιζαν ώστε να φτιάξει ένα ενδιαφέρον αμυντικό πακέτο.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΛΟΤΕΡ

Υπάρχει κάτι που οφείλει ο κόσμος να έχει στο μυαλό του: Ο Σλότερ δεν είναι Βινς Χάντερ. Όποιος περιμένει από τον 34χρονο σέντερ να έχει μία σεζόν αντίστοιχη με αυτή του νυν παίκτη της Βίρτους Μπολόνια (στην οποία ειρήσθω εν παρόδω αγωνίστηκε ο Σλότερ την σεζόν 2017/18) καλά θα κάνει να αλλάξει άποψη άμεσα.

Μάρκους Σλότερ: Ένας... τερματοφύλακας για την ΑΕΚ
Eurokinissi EUROKINISSI

Ο Σλότερ ήταν ανέκαθεν ένας ρολίστας, που δεν είχε πολλές κινήσεις στο ρεπερτόριό του. Είναι ένας... ετερόφωτος ψηλός που εξαρτάται από τους γκαρντ του, ενώ παράλληλα είναι κακός εκτελεστής ελευθέρων βολών (εδώ και 7 χρόνια σουτάρει με ποσοστό χειρότερο του 60%). Επίσης, πρέπει να αναφερθεί ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί rim protector, αφού από την σεζόν 2013/14 κι έπειτα δεν έχει καταφέρει ποτέ να έχει περισσότερα από 0.5 κοψίματα ανά αγώνα.

ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΕΞΕ Η ΑΕΚ

Οι ομάδες που φτιάχνει συνήθως ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έχουν μερικές βασικές αρχές: Αρκετοί δημιουργοί στο παρκέ, περιφερειακοί που μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους σουτ, καλοί σουτέρ στις θέσεις 1-4, τουλάχιστον ένας αθλητικός σέντερ με ικανότητα στο Πικ εν Ρολ και να καλύπτει χώρους στην άμυνα, και ένας ψηλός που μπορεί να ποστάρει. Τα περισσότερα από τα στοιχεία που έχει στο μυαλό του ο Έλληνας κόουτς τα έχει συλλέξει, ωστόσο του έλλειπε ένας αθλητικός ψηλός. Σε αυτή την περιγραφή ταιριάζει τέλεια – τουλάχιστον στα χαρτιά – ο Σλότερ.

Μάρκους Σλότερ: Ένας... τερματοφύλακας για την ΑΕΚ
EUROKINISSI

Αν τελικά η ΑΕΚ ολοκληρώσει την απόκτηση του Σλότερ, τότε ξέρει τι παίρνει: Έναν μπαρουτοκαπνισμένο σέντερ με λίγο βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, που μπορεί να δέσει όλη την άμυνά της και να κάνει ό,τι του ζητηθεί στην επίθεση, παίρνοντας ό,τι του δώσουν οι συμπαίκτες του. Στα χαρτιά, είναι ένας παίκτης που δείχνει να ταιριάζει-γάντι στην ΑΕΚ που χτίζεται ουσιαστικά από την αρχή. Η συνέχεια, όπως πάντα, στο παρκέ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ