ΑΕΚ

Παπαθεοδώρου: "Ο χρόνος είναι εχθρός και σύμμαχος μαζί"

Παπαθεοδώρου: "Ο χρόνος είναι εχθρός και σύμμαχος μαζί"
eurokinissi EUROKINISSI

Ο χρόνος ήταν ο κοινός παρονομαστής στις δηλώσεις που έκανε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στην Media Day της ΑΕΚ ενόψει της σεζόν 2019/20.

Η σεζόν 2019/20 αρχίζει το προσεχές Σαββατοκύριακο για την ΑΕΚ και ο χρόνος πιέζει πλέον τον Ηλία Παπαθεοδώρου και τους παίκτες του, προκειμένου να εμφανιστούν όσο καλύτεροι γίνεται στην πρεμιέρα της Basket League. Ο χρόνος, λοιπόν, ήταν η λέξη που αναφέρθηκε περισσότερο από τον προπονητή των "κιτρινόμαυρων" στην Media Day της ομάδας το μεσημέρι της Δευτέρας (23/9).

" Βρισκόμαστε στην τελευταία εβδομάδα της προετοιμασίας. Προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή με τους παίκτες, να τους μεταδώσουμε την φιλοσοφία μας και τον τρόπο με τον οποίον θέλουμε να παίζουμε. Ο χρόνος είναι εχθρός και σύμμαχος μαζί. Φέτος το πρωτάθλημα θα αρχίσει νωρίτερα και αυτό μας έχει δημιουργήσει μία πίεση για να περάσουμε την φιλοσοφία σε μικρότερο χρόνο", δήλωσε αρχικά ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

"Έχουμε κάνει σοβαρή προσπάθεια και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ξεκινήσουμε την χρονιά σε καλό επίπεδο. Όχι ιδανικό, αλλά καλό για να ξεκινήσουμε όπως πρέπει τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Τα τελευταία δύο φιλικά ήταν υψηλού επιπέδου. Παίξαμε κόντρα σε δύο δυνατές ομάδες, είδαμε πράγματα που θα μας βοηθήσουν να βελτιωθούμε στη συνέχεια. Έχουμε πράγματα να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε. Η απουσία κάποιων παικτών μας πήγε λίγο πίσω, αλλά ο χρόνος λειτουργεί υπέρ μας".

Ο 44χρονος προπονητής τόνισε αναφερόμενος στους τραυματίες του "δικέφαλου": " Είναι δεδομένο ότι χρειαζόμαστε τον χρόνο μας, ώστε οι τραυματίες να μπουν στην ομάδα. Είμαστε νέα ομάδα και όλο αυτό χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια από όλους".

Ο Παπαθεοδώρου κατέληξε στο εξής: " Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα με απαιτήσεις, ταυτόχρονα, όμως το μήνυμα που έχουμε συζητήσει και με τη διοίκηση της ομάδας και θέλω να περάσω, είναι ότι το να κερδίσεις σε μια χρονιά τίτλους, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι έφτασες και στο υψηλότερο επίπεδο. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που έχει αλλάξει 6-7 προπονητές τα τελευταία χρόνια και δεν θυμάμαι πόσους παίκτες, άρα δεν υπάρχει κορμός και βάση.

Άρα δεν μπορούμε να συζητάμε για τίτλους, τελικούς και γενικά υψηλούς στόχους, αν πρώτα δεν φτιάξουμε τη βάση μας, εάν δεν έχουμε τον κορμό που θέλουμε και δεν βρούμε τον τρόπο λειτουργίας μας όλοι μαζί, για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τα πράγματα που όλοι θέλουμε και όλοι ονειρευόμαστε. Για εμάς αυτή τη στιγμή είναι πολύ μακριά".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ