ΑΕΚ

Παπαθεοδώρου: "Το ρόστερ κατά μεγάλο ποσοστό έχει κλείσει"

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε στη Media Day της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν, εξήγησε ότι δεν υπάρχει στο πλάνο να γίνει άλλη μεταγραφή, ενώ στάθηκε στην ανάγκη για σκληρή δουλειά προκειμένου η δεδομένη ποιότητα του ρόστερ να αποτυπωθεί στο παρκέ.

Η Παρασκευή (30/8) ήταν αφιερωμένη στους δημοσιογράφους για την ΑΕΚ, με τους κιτρινόμαυρους να διοργανώνουν τη media day τους. Από την Πορταριά, όπου πραγματοποιείται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για αυτά που έγιναν το καλοκαίρι (μεταγραφικά) και αυτά που προσδοκά να γίνουν (αγωνιστικά) από εδώ και στο εξής. Ο προπονητής της Ένωσης αναφέρθηκε στο γεγονός πως δεν προβλέπεται να γίνει άλλη προσθήκη, ενώ επεσήμανε πως είναι μείζον το ατομικό ταλέντο κάθε παίκτη να αποτυπωθεί στο παρκέ, με σκληρή δουλειά.

"Είμαστε μαζί για δεύτερη εβδομάδα, όλοι μαζί. Υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να περάσουμε, για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο. Υπάρχει πολύ διάθεση και ενέργεια απ όλους. Βρισκόμαστε σε ένα ιδανικό περιβάλλον για εμάς. Το ρόστερ κατά μεγάλο ποσοστό έχει κλείσει, βλέποντας την ομάδα στην προετοιμασία. Αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, θα προχωρήσουμε όπως είμαστε.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να γίνουμε ομάδα. Υπάρχουν εννέα νέα πρόσωπα, νέος προπονητής και διαφορετική φιλοσοφία. Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας, για να το βγάλουμε στο παρκέ χρειάζονται πολλές εργατοώρες. Θέλουμε να παίξουμε σύγχρονα, να είμαστε γρήγοροι σε άμυνα και επίθεση. Να έχουμε καλές αποφάσεις, καθαρές επιλογές και να δημιουργήσουμε μία ομάδα η οποία σε οποιοδήποτε γήπεδο θα μπορεί να είναι ανταγωνιστική και να διεκδικεί νίκες" δήλωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, για να συνεχίσει.

Αναφορικά με το αν αυτό που είχε στο μυαλό του το φετινό καλοκαίρι, υλοποιήθηκε στον απόλυτο βαθμό: "Σε ένα καλοκαίρι, οι σκέψεις που υπάρχουν είναι πολλές. Τις περισσότερες φορές κάποιες καταστάσεις μπορεί να σου αλλάξουν το σκεπτικό. Σχεδόν στον μέγιστο βαθμό, οι πρώτες μας επιλογές, αποκτήθηκαν. Σίγουρα υπήρξαν κάποια απρόοπτα που άλλαξαν την σκέψη μας αλλά θεωρώ ότι έχουμε γεμάτο ρόστερ, ένα σημαντικό και ικανοποιητικό αριθμό παικτών. Το πιο δύσκολο τώρα είναι να συνθέσουμε όλους μαζί, να παίζουμε το ίδιο και να σκεφτόμαστε το ίδιο. Γι' αυτό, επαναλαμβάνω πως όταν έχεις τόσους πολλούς καινούριους παίκτες και παιδιά με ποιότητα, θα πρέπει όλες οι συνήθειες να γίνουν ένα, να υποχωρήσουν κάπου οι παίκτες και κάπου εμείς, για να συνθέσουμε την ομάδα που θέλουμε".

Σε ερώτηση για τους στόχους που τίθενται, ειδικά εν την απουσία του Ολυμπιακού από την Basket League: "Οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι σχεδόν κάθε καλοκαίρι. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που δημιουργείται σχεδόν κάθε χρόνο για να πρωταγωνιστεί σε οποιαδήποτε διοργάνωση συμμετέχει. Το ίδιο συμβαίνει και φέτος, δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Αφού δημιουργήσουμε κατάλληλη χημεία και ρόλους, θέλουμε να διεκδικήσουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε όλες τις διοργανώσεις. Όσο πιο ψηλά, τόσο πιο καλά για μας".

Για το Νο1 ζητούμενο για την ομάδα του: "Θα έλεγα τη χημεία, αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα. Θα ήθελα με ένα μαγικό ραβδί να αλλάξει αυτό. Όταν υπάρχουν τόσες πολλές αλλαγές, προσωπικότητες και φιλοσοφίες, δεν είναι εύκολο να αλλάξει από την μία μέρα στην άλλη, θα χρειαστεί χρόνος. Πάρα πολλή δουλειά, ώστε την ποιότητα σαν παίκτες να την κάνουμε ομαδική ποιότητα. Σε αυτό θα επιμείνουμε πάρα πολύ".

Τέλος αναφορικά με τη δημιουργία στην ομάδα του, εξήγησε πως "υπάρχει ένα δεδομένο, ότι είχαμε πρόβλημα με τον Ρέι και δεν ακολούθησε όλο το πρόγραμμα της ομάδας. Χθες (29/8) χτύπησε ο Σαντ Ρος (29/8), δεν έχουμε δει όλη την ομάδα στο γήπεδο, οπότε δεν μπορώ να απαντήσω με απόλυτη συνέπεια για το κομμάτι της δημιουργίας. Έχουμε παιδιά με δυνατότητα στην εκτέλεση και ο πρώτος στόχος είναι να αποφασίζουμε-εκτελούμε σωστά. Θέλουμε την ποιότητα των παικτών μας στο κομμάτι της εκτέλεσης, αλλά θέλουμε αυτή την ποιότητα να την βγάλουν, αφού πρώτα έχουμε δείξει κάτι στην δημιουργία. Θέλουμε πρώτα να δημιουργήσουμε και μετά να πάμε στην προσωπική φάση".

*Εξάλλου, με πρόβλημα στον αριστερό μηρό αποχώρησε από την προπόνηση της Ένωσης ο Μάρκους Σλότερ. Ο έμπειρος σέντερ θα υποβληθεί σε μαγνητική στην Αθήνα την Κυριακή (1/9).

Photo Credits: Eurokinissi



TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ