ΑΕΚ

Τα δεδομένα για το νέο γήπεδο μπάσκετ της ΑΕΚ

Τα δεδομένα για το νέο γήπεδο μπάσκετ της ΑΕΚ

Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για το γήπεδο της ΑΕΚ και εξηγεί γιατί η εγκατάσταση του τένις φαντάζει ως η επικρατέστερη.

Το γηπεδικό θέμα της μπασκετικής ΑΕΚ έχει επανέλθει στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες. Όχι πως είχε πάψει να απασχολεί τους ανθρώπους των κιτρινόμαυρων, ωστόσο είχε φύγει από την επικαιρότητα μετά το περσινό μπαράζ δημοσιευμάτων.

Άλλωστε, στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Μάκης Αγγελόπουλος πριν από λίγες ημέρες στο Sport24.gr είχε ξεκαθαρίσει εξάλλου ότι θέλει να φτιαχτεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το νέο σπίτι των κιτρινόμαυρων, τονίζοντας ότι τον ενδιαφέρει να γίνει στον ευρύτερο χώρο του ΟΑΚΑ.

Έτσι, ήρθαν στην επικαιρότητα και πάλι δύο εγκαταστάσεις οι οποίες έχουν τα δικά τους συν και πλην. Το ποδηλατοδρόμιο και το κεντρικό γήπεδο του τένις είναι τα δύο κτήρια που έχουν πέσει στο τραπέζι και δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να έχουμε εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα.

Αν θέλουμε να κάνουμε μία πρόβλεψη είναι ότι η εγκατάσταση που υπερισχύει σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί είναι αυτή του τένις. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίεςη ζυγαριά γέρνει προς το γήπεδο του τένις και όχι προς εκείνο της ποδηλασίας.

Το δεδομένο είναι ότι και οι δύο χρειάζονται σημαντικές εργασίες για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες της ΑΕΚ και φυσικά αρκετό χρονικό διάστημα. Η εγκατάσταση του τένις χρειάζεται είτε ένα θόλο που θα ενωθεί με την υπάρχουσα οροφή που σκεπάζει τις κερκίδες είτε νέο στέγαστρο από την αρχή. Αντίθετα, το ποδηλατοδρόμιο έχει οροφή όμως χρειάζεται αρκετά έργα σε όλους τους χώρους και κυρίως στην πίστα!

Αυτό το πρόβλημα φαντάζει αυτή τη στιγμή ανυπέρβλητο αφού πρόκειται για το μοναδικό κλειστό ποδηλατοδρόμιο της χώρας και μάλιστα, με λίγα χρήματα μπορεί να ξαναγίνει ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Σε αυτό προπονούνται όλοι οι κορυφαίοι Έλληνες ποδηλάτες, ανάμεσα στους οποίους και ο Χρήστος Βολικάκης ο οποίος αυτές τις μέρες αγωνίζεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ολλανδίας στοχεύοντας σε μετάλλια.

Επιπρόσθετα, η πίστα του είναι κατασκευασμένη από σπάνιο είδος ξύλου, ενώ και η μεταφορά της είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Βέβαια, υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα. Το που θα πάει αυτή η πίστα, αφού δεν υπάρχει κάποιος άλλος χώρος και φυσικά όλο αυτό θα κοστίσει πολλά στο κράτος που ψάχνει και το τελευταίο ευρώ.

Αντίθετα, ο αγωνιστικός χώρος δεν αποτελεί πρόβλημα για το γήπεδο του τένις. Μάλιστα, μπορεί να προβλεφτεί να φιλοξενεί τόσο την μπασκετική ΑΕΚ, όσο και αγώνες τένις! Πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό; Με την κατάλληλη τοποθέτηση του παρκέ αυτό θα μπορεί να σηκώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες και έτσι να πραγματοποιούνται αγώνες τένις όσο δεν χρησιμοποιείται αυτό από τους κιτρινόμαυρους.

Αυτό θα αποτελούσε και το ιδανικό σενάριο και για το Υφυπουργείο Αθλητισμού αφού θα μπορούσε να χρησιμοποιεί την εγκατάσταση και η Ομοσπονδία τένις η οποία από πέρσι όταν και ξεκίνησαν οι συζητήσεις είχε ενδιαφερθεί για να φιλοξενήσει δύο τουρνουά (ένα ανδρών και ένα γυναικών) χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση. Επιπρόσθετα, το γήπεδο του τένις ικανοποιεί περισσότερο και τις ανάγκες της ΑΕΚ σχετικά με την χωρητικότητα.

Το κεντρικό γήπεδο είναι χωρητικότητας 8.000 θέσεων, σε αντίθεση με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις στο ποδηλατοδρόμιο οι οποίες χωρούν 5.000 άτομα. Παράλληλα, δίπλα ακριβώς στην εγκατάσταση του τένις υπάρχει ήδη περιφραγμένο πάρκινγκ 250 θέσεων, ενώ υπάρχει αρκετός χώρος και για εμπορική εκμετάλλευση.

Όπως και να έχει το προσεχές διάστημα θα έχουμε εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα αφού είναι δεδομένη η διάθεση του Μάκη Αγγελόπουλου να δώσει λύση στο πρόβλημα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ