ΑΕΚ

Χρυσικόπουλος: "Αυτή η σεζόν να αποτελέσει σταθμό για την καριέρα μου"

Χρυσικόπουλος: "Αυτή η σεζόν να αποτελέσει σταθμό για την καριέρα μου"
EUROKINISSI

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος μίλησε στο Sport24.gr για την ΑΕΚ που αποτελεί πρόκληση στην καριέρα του, το κενό του Ντούσαν Σάκοτα που καλείται να καλύψει και την Εθνική Ανδρών.

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος θα φοράει για μία ακόμα σεζόν την φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος. Απλώς αντί για του ΠΑΟΚ, θα φοράει πλέον την φανέλα της ΑΕΚ. Τα δεδομένα διαφορετικά σε όλα τα επίπεδα. Ο ίδιος ωστόσο μοιάζει έτοιμος για τη νέα πρόκληση της καριέρας του.

Ο πολύπλευρος φόργουορντ μίλησε στο Sport24.gr για τη νέα πρόκληση της καριέρας του, για τους προσωπικούς του στόχους και αυτούς της ΑΕΚ, αλλά και το κενό του Ντούσαν Σάκοτα που κατά κάποιον τρόπο θα κληθεί να καλύψει λόγω θέσης, ασχέτως αν ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να μπει στην διαδικασία συγκρίσεων, αλλά ξέρει πως δεν γίνεται να μην συμβεί αυτό.

Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις σου ενόψει της νέας σεζόν;

"Ακόμα δεν έχω πολλές σκέψεις είναι η αλήθεια. Είμαστε σε αναγνωριστικό επίπεδο. Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι θέλω η σεζόν να βγει χωρίς τραυματισμούς ή μάλλον, επειδή αυτό είναι αδύνατο, με όσο το δυνατόν λιγότερους και όχι ελαφρείς. Η βασική σκέψη είναι να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα, γιατί όντως έχουμε ρίξει πολλή δουλειά στο γήπεδο και θέλουμε να τη μετουσιώσουμε".

Δεδομένου ότι έχεις συνεργαστεί ξανά με τον κόουτς Παπαθεοδώρου, αφού ήρθατε μαζί από τον ΠΑΟΚ, μπορείς να μας πεις τι μπάσκετ πρέπει να περιμένουμε;

" Σίγουρα η ομάδα θα ξεκινάει και θα τελειώνει από την άμυνα. Ο κόουτς βασίζεται στην σκληρή άμυνα και εστιάζει στην λεπτομέρεια. Στην επίθεση τώρα, το γεγονός ότι έχουμε πολλούς ταλαντούχους παίκτες σημαίνει ότι μπορούμε να έχουμε έναν πλουραλισμό και αυτό θα μας βοηθήσει πολύ".

Πρακτικά καλείσαι κατά κάποιον τρόπο να καλύψεις το κενό του Ντούσαν Σάκοτα, αφού είστε και οι δύο γηγενείς παίκτες και αγωνίζεστε στην ίδια θέση. Είσαι έτοιμος για αυτή την πρόκληση;

" Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία των συγκρίσεων, κάθε παίκτης είναι μοναδικός και διαφέρει από τον άλλο. Καλώς ή κακώς, κυρίως στην Ελλάδα, μπαίνουμε πολύ συχνά σε αυτή την διαδικασία σύγκρισης.

Εγώ θα προσπαθήσω να είμαι ο καλύτερος Λίνος που μπορώ και μακάρι να μπορέσω σε έναν βαθμό να καλύψω το κενό του Ντούσαν, ο οποίος σήμαινε πολλά για την ΑΕΚ, τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ και είχε συμβάλει στην άνοδο της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια".

Με τι θα είσαι ευχαριστημένος ως Λίνος στο τέλος της σεζόν;

" Θα είμαι ευχαριστημένος αρχικά αν πετύχουμε το καλύτερο που μπορούμε. Θέλω να είμαι όσο το δυνατόν πιο χρήσιμος για την ομάδα και να την βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της. Για εμένα είναι μεγάλη πρόκληση η ΑΕΚ επειδή έχει πολύ ψηλούς στόχους. Θέλω αυτή η σεζόν να αποτελέσει σταθμό για την καριέρα μου".

Στον ΠΑΟΚ, ειδικά την περασμένη σεζόν, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα είχαν ως αποτέλεσμα να είναι δύσκολο για τους παίκτες να εστιάσετε αποκλειστικά στο μπάσκετ. Στην ΑΕΚ ωστόσο αυτά τα θέματα είναι λυμένα, οπότε προφανώς θα γίνει και λίγο πιο εύκολη η δουλειά σου έτσι;

"Σίγουρα είναι πάρα πολύ σημαντικό για κάθε παίκτη να αισθάνεται ασφάλεια και να επικεντρώνεται στο μπάσκετ".

Φτάνουν οι σκέψεις σου μέχρι την Εθνική ομάδα; Πήρες ήδη την ευκαιρία σου στα παράθυρα. Σκέφτεσαι ότι ίσως μέσω της ΑΕΚ να βρεθείς ξανά στην Εθνική, δεδομένου ότι έχεις και ένα χαρακτηριστικό, το σουτ, το οποίο ζητάει το ελληνικό μπάσκετ.

" Μακάρι. Μπορεί να είναι κοινότυπο, αλλά είναι τιμή και όνειρο για κάθε παίκτη να παίξει στην Εθνική ομάδα".

Φέτος θα έχουμε για πρώτη φορά ένα πρωτάθλημα χωρίς Ολυμπιακό. Πώς πιστεύεις ότι αλλάζει αυτό τα δεδομένα και τι πιθανόν να αλλάζει αυτό στο ελληνικό μπάσκετ;

" Σίγουρα αυτό είναι ένα πλήγμα για το ελληνικό μπάσκετ η απουσία του Ολυμπιακού. Το ελληνικό πρωτάθλημα αποδυναμώθηκε, ωστόσο την ίδια στιγμή αυτό δίνει μία ευκαιρία να δούμε κάτι διαφορετικό. Μία άλλη ομάδα να πάει στους τελικούς. Είναι κάτι άγνωστο για όλους μας".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ