ΑΡΗΣ

Αρης: Ο Καστρίτης έφερε τα πάνω-κάτω

BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιάννης Καστρίτης ανέλαβε καθήκοντα στον Άρη σε μία δύσκολη περίοδο, ξεκινώντας με 2 ήττες. Μπροστά στο φάσμα του υποβιβασμού, όμως, αντέδρασε, έκανε τις απαραίτητες αλλαγές και οδήγησε σε 2 σερί νίκες τους “κίτρινους”.

Ο Γιάννης Καστρίτης πήρε την θέση του Βαγγέλη Αγγέλου στον πάγκο του Άρη, βρίσκοντας μία ομάδα με κακή ψυχολογία, χωρίς δυνατότητα μεταγραφών και στην ζώνη του υποβιβασμού. Ξεκίνησε με 2 κακές ήττες (από Χολαργό και Κύμη) και τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Δύο εβδομάδες αργότερα, τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Ο Άρης, ο ίδιος Άρης που ήταν σε κρίση και έμοιαζε να αδυνατεί να κάνει έστω και τα απλά, σημείωσε δύο σημαντικές νίκες, παίρνοντας μία σημαντική ανάσα. Κάνοντας την αρχή κόντρα στον Ήφαιστο Λήμνου την 12η αγωνιστική (νίκη με 65-54), οι “κίτρινοι” έχτισαν σιγά-σιγά ψυχολογία και χθες (12/1) σημείωσαν νίκη με διπλή σημασία μέσα στο Ρέθυμνο (76-74) επιστρέφοντας από το -15.

Ο Άρης δεν εντυπωσιάζει, ωστόσο μοιάζει σιγά-σιγά να αποκτάει μία ταυτότητα υπό τις οδηγίες του Γιάννη Καστρίτη. Την ταυτότητα μίας ομάδας που ακολουθεί μία (περιφερειακή) κατεύθυνση στην επίθεση και προσπαθεί να βγάλει από τη μύγα... ξύγκι.

Η... ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΜΠΕΛ ΚΑΙ ΜΑΚΓΚΙ

Έχοντας συγκεκριμένες επιλογές στα χέρια του, ο Γιάννης Καστρίτης αποφάσισε να αλλάξει λίγο την κατεύθυνση της ομάδας. Έδωσε περισσότερες πρωτοβουλίες στον Γκάρι Μπελ και αποφάσισε να αξιοποιήσει περισσότερο τον – γνώριμό του από την περσινή σεζόν στην Κύμη – Γκάρι ΜακΓκί μέσω συνεργασιών με τους Λευτέρη Μποχωρίδη και Δημήτρη Φλιώνη. Τα αποτελέσματα σιγά-σιγά άρχισαν να φαίνονται.

BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Είναι αυτονόητο ότι ο αναβαθμισμένος ρόλος των Μπελ και ΜακΓκί έχει επίπτωση στον ρόλο άλλων παικτών και κυρίως τον Αμερικανών – Λάκι Τζόουνς, Ραμόν Χάρις και Μάικλ Κάιζερ – οι οποίοι παίρνουν λιγότερες πρωτοβουλίες. Αυτό όμως ήταν κάτι που έμοιαζε με ανάγκη να γίνει από πλευράς του Έλληνα κόουτς, αφού έπρεπε να βρει τρόπο να αξιοποιήσει τον σημαντικότερο ψηλό του (ΜακΓκί) και τον περιφερειακό του με την καλύτερη ικανότητα σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός (Μπελ).

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ξέχωρα βέβαια από τις τεχνικές αλλαγές του Καστρίτη – που δε μένουν στην αναβάθμιση των Μπελ και ΜακΓκί, καθώς υπάρχει και η παγίωση της χρησιμοποίησης του Μποχωρίδη ως combo γκαρντ και σχήματα με 3 περιφερειακούς – το μεγαλύτερο επίτευγμα του Έλληνα τεχνικού είναι ότι κατάφερε να συσπειρώσει την ομάδα.

BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το βασικό στην περίπτωση του Καστρίτη είναι ότι αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης στον Άρη και του δύσκολου έργου που έχει να διαχειριστεί, αφού βρίσκεται στο τιμόνι μίας ομάδας με ιστορία και παθιασμένους φιλάθλους. Αυτό φάνηκε και στην δήλωσή του μετά τον αγώνα, όταν τόνισε πως “ δέχθηκα ένα μήνυμα σήμερα το πρωί στο κινητό από έναν φίλαθλο του Άρη και φίλο μου. Μου έγραψε πως για μας, παίκτες και προπονητές ο Άρης είναι η δουλειά μας, αλλά γι’ αυτόν είναι η αιτία που είναι ακόμα ζωντανός. Αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Θέλω να του αφιερώσω τη σημερινή νίκη και στο πρόσωπό του, παρότι Αρης, στη μεγάλη του ιστορία, έχει κάνει πολλές σημαντικότερες νίκες από αυτή σήμερα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας που είναι συνεχώς δίπλα μας και μας στηρίζει και είναι σίγουρο ότι το ίδιο θα κάνει και στον αγώνα με το Λαύριο”. Λόγια απλά και μετρημένα από τον Καστρίτη, τα οποία εν ολίγοις δείχνουν γιατί έφερε τα πάνω-κάτω μέσα σε δύο εβδομάδες στον Άρη: Επειδή βρήκε τον τρόπο να εμπνεύσει τους παίκτες του όταν αυτοί δεν είχαν καθόλου ψυχολογία.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ