ΑΡΗΣ

Άρης: Σε οριακή κατάσταση αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά

BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÉÙÍÉÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ:  MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÉÙÍÉÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ που θύμωσε τον κόσμο, η ρύθμιση της φορολογικής ενημερότητας, το δύσκολο πρόγραμμα κι ο ανταγωνισμός που βάζει τον Άρη σε δύσκολη θέση.

Το 1/4 της κανονικής περιόδου πέρασε κι ο Άρης βρίσκεται πλέον μόνος στην τελευταία θέση της βαθμολογίας της ΕΚΟ Basket League 2019/20 με ρεκόρ 1-6. Μία νίκη σε τρεις εντός έδρας αναμετρήσεις, τέσσερις ήττες σε ισάριθμους αγώνες μακριά από το Αλεξάνδρειο και η κατάστασει είναι πλέον οριακή για την ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης που δεν μπορεί να έχει άλλον στόχο από αυτόν της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Η άστοχη, από κάθε άποψη, ανακοίνωση της διοίκησης της ΚΑΕ μετά από τον εκτός έδρας διασυρμό από τον Ήφαιστο Λήμνου ενόχλησε ακόμη περισσότερο τους εδώ και καιρό προβληματισμένους οπαδούς του Άρη, καθώς το επιθετικό της ύφος ουσιαστικά μετέθεσε τις ευθύνες αποκλειστικά στους παίκτες που το τελευταίο διάστημα βλέπουν σημαντικές καθυστερήσεις στις πληρωμές και ακούν πως θα είχαν αντικατασταθεί αν υπήρχε... κανονικότητα.

" Ντροπή. Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ζητάει συγγνώμη από τον κόσμο της ομάδας για τη σημερινή απαράδεκτη εικόνα. Όσοι έχουν την τιμή να φοράνε τη φανέλα μας οφείλουν να πολεμάνε μέχρι τέλους. Δεν είναι αποδεκτό από κανέναν μας, ο κόσμος της ομάδας να βρίσκεται όπου και όπως του ζητηθεί, δίπλα της και κάποιοι να μην σέβονται με την απόδοσή τους, ούτε αυτόν" αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, που συζητήθηκε εντός κι εκτός ομάδας.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος υποστήριξε μετά από το 85-59 στη Λήμνο ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει συζήτηση με τη διοίκηση για αλλαγές στο ρόστερ, αυτή όμως δεν είναι μια απλή διαδικασία καθώς ένα χρέος απέναντι στον Αμερικανό Κάιλ Γουίβερ οδήγησε σε απαγόρευση μεταγραφών. Αν δεν καλυφθεί αυτό το χρέος, ο Άρης δεν μπορεί να πάρει παίκτη/ες, την ώρα που ο Λευτέρης Μποχωρίδης παραμένει εκτός ομάδας εξαιτίας τραυματισμού κι ο Τζόρτζε Γκάγκιτς έχει αποχωρήσει δίχως να αντικατασταθεί, δίχως να υπάρχει στο ρόστερ ένας πραγματικός σέντερ. Οι νεαροί Βλάσιος - Νετζήπογλου - Βουλγαρόπουλος ήταν οι τρεις που συμπλήρωσαν την... ενδεκάδα απέναντι στον Ήφαιστο.

Την ίδια ώρα, υπάρχει προβληματισμός της διοίκησης για τη δουλειά του Σούλη Μαρκόπουλου που προς το παρόν μένει στη θέση του για να παλέψει σε μια από τις πιο άβολες καταστάσεις της καριέρας του. Παρόμοιες έζησε και στον ΠΑΟΚ, μόνο που στον Άρη ο κόσμος είναι πιο... πιστός, πιο μπασκετικός, υποστηρίζει την ομάδα του στις καλές και τις κακές περιόδους αλλά αυτή την περίοδο μοιάζει πιο θυμωμένος από ποτέ. Όχι με τον έμπειρο προπονητή βέβαια.

Οι Θεσσαλονικείς θέλουν να γίνει ρύθμιση της φορολογικής τους ενημερότητας και στη συνέχεια να κινηθούν για παίκτες που αγωνίζονται ήδη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ένας από αυτούς είναι, για παράδειγμα, ο Χάρης Γιαννόπουλος που μετά από τη συμφωνία της ΑΕΚ με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς δεν χωράει στο ρόστερ, αλλά έχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της τρέχουσας περιόδου. Δεν είναι εύκολη η περίπτωση του διεθνή περιφερειακού, τον οποίο κοιτάζουν και άλλες ομάδες, αλλά υπάρχει στο κάδρο.

Η συνάντηση που έγινε την περασμένη Τετάρτη (13/11) με τους οργανωμένους οπαδούς του Άρη βοήθησε στην βελτίωση του κλίματος, όλα όμως γκρεμίστηκαν από την εικόνα της ομάδας στη Λήμνο απέναντι στον Ήφαιστο που φέτος δείχνει ένα επίπεδο χειρότερος από πέρυσι και από την ανακοίνωση που ακολούθησε από την διοίκηση της ΚΑΕ.

Ακολουθούν κρίσιμοι αγώνες για τον Άρη, απέναντι στο Περιστέρι (εντός έδρας στις 24/11), το Ρέθυμνο (εκτός έδρας στις 30/11), τον Πανιώνιο (εντός έδρας στις 7/12), την ΑΕΚ (εκτός έδρας στις 14/12) και το Λαύριο (εντός έδρας στις 21/12) και αν οι κιτρινόμαυροι θέλουν να μη βρεθούν σε ακόμη δυσκολότερη κατάσταση, θα πρέπει να κάνουν τουλάχιστον τρεις νίκες. Σίγουρα πάντως τα βλέμματα όλων βρίσκονται στον αγώνα με το Περιστέρι, με την ελπίδα ο θυμωμένος κόσμος να στηρίξει ακόμα μία φορά την ομάδα.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ