ΑΡΗΣ

Τολιόπουλος: Ο Βασιλάκης γίνεται Βασίλης

Τολιόπουλος: Ο Βασιλάκης γίνεται Βασίλης
EUROKINISSI

Ο Βασίλης Τολιόπουλος βρήκε στον Άρη κάτι που έμοιαζε δύσκολο να βρει στον Ολυμπιακό: Χώρο και χρόνο να μάθει από τα λάθη του. Τα πρώτα αποτελέσματα φάνηκαν στον αγώνα με το Λαύριο.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος δεν μπόρεσε ποτέ να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό. Άγουρος στην αρχή για το υψηλότερο επίπεδο, άτυχος κάποιες στιγμές με τραυματισμούς και έχοντας μπροστά του... θηρία, πρακτικά δεν βρήκε ποτέ σταθερό ρόλο. Όλα αυτά όμως δεν ισχύουν στον Άρη.

Ηταν 3 Ιανουαρίου όταν ο Ολυμπιακός και ο Βασίλης Τολιόπουλος αποφάσισαν ότι είχε έρθει η ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Μία σχέση που κράτησε 3.5 σεζόν έφτασε στο τέλος της, κυρίως επειδή απλώς δεν φαινόταν να υπάρχει μέλλον.

Με το συμβόλαιο του 23χρονου γκαρντ να ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και τον ρόλο του να μην προβλέπεται να αλλάζει άμεσα, οι δύο πλευρές κατάλαβαν ότι είχε έρθει η ώρα να μπουν τίτλοι τέλους στην κοινή τους πορεία. Δεν ήταν πως ο Ολυμπιακός ή ο Τολιόπουλος αντιμετώπιζαν πρόβλημα. Απλώς ήταν η στιγμή που ο Τολιόπουλος έπρεπε να ανοίξει τα φτερά του. Δεν είναι εξάλλου παιδάκι πλέον, είναι 23 χρονών.

ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΠΟΤΕ ΡΟΛΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο Ολυμπιακός δεν είχε ποτέ παράπονο από τον Τολιόπουλο. Τον απέκτησε σε ηλικία 19 χρονών από τον Κολοσσό. Επένδυσε σε αυτόν. τον βοήθησε να γίνει από παιδάκι... άντρας αυξάνοντας το βάρος του και διορθώνοντας ένα πρόβλημα που είχε στο ιγμόρειο και του δυσκόλευε την ζωή εντός και εκτός παρκέ.

Τολιόπουλος: Ο Βασιλάκης γίνεται Βασίλης
EUROKINISSI

Στον Ολυμπιακό του Μπλατ ο Τολιόπουλος δεν είχε θέση. Προκειμένου λοιπόν να μην χαθεί ακόμα μία σεζόν και να μην μαραζώνει στον πάγκο ή στην εξέδρα, οι “ερυθρόλευκοι” σεβάστηκαν ότι έπρεπε να αφήσουν τον νεαρό κόμπο γκαρντ να φύγει. Τότε ήταν που εμφανίστηκε ο Άρης.

Ο ΑΡΗΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ

Ο Άρης βρίσκεται σε κρίσιμη φάση. Με τα οικονομικά δεδομένα άσχημα και την ομάδα να μην μπορεί να προχωρήσει στη μεταγραφή παίκτη από το εξωτερικό λόγω της τιμωρίας της FIBA, οι “κίτρινοι” ήταν αναγκασμένοι να ψάξουν στην εγχώρια αγορά για να αλλάξουν τα δεδομένα. Η διαθεσιμότητα του Τολιόπουλου τους έπεσε... κουτί, αφού στον φετινό Άρη δεν περισσεύουν ακριβώς οι παίκτες με ικανότητα στην δημιουργία και (κυρίως) στην εκτέλεση. Το τελευταίο κομμάτι είναι το δυνατό σημείο του έμπειρου γκαρντ. Κόντρα στο Λαύριο για την 14η αγωνιστική της Basket League είχε την ευκαιρία να το δείξει.

Έπειτα από δύο πρώτες εμφανίσεις που αγωνίστηκε ελάχιστα (κόντρα σε Ήφαιστο και Ρέθυμνο), ο Τολιόπουλος ήταν πλέον έτοιμος για περισσότερες αρμοδιότητες. Ο Γιάννης Καστρίτης το κατάλαβε αυτό και του έδωσε την ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει. Στο τέλος του αγώνα, με τον Τολιόπουλο να ολοκληρώνει τον αγώνα με 17 πόντους με 5/9 τρίποντα και τον Άρη να έχει κερδίσει με 84-70 , το χαμόγελο όλων στους “κίτρινους” ήταν λογικό. Πλέον ήταν σαφές: Ο Άρης βρήκε τον παίκτη που έψαχνε.

Ο Τολιόπουλος δεν βρήκε ποτέ ρόλο στον Ολυμπιακό. Έπειτα από 3.5 σεζόν στα “ερυθρόλευκα”, όπου από παιδάκι έγινε άντρας, ο 23χρονος γκαρντ ελπίζει ότι στον Άρη θα μπορέσει να δείξει τι έμαθε τόσα χρόνια παίζοντας σε επίπεδο EuroLeague. Το πρώτο δείγμα κόντρα στο Λαύριο ήταν θετικό. Είναι καθαρά στο χέρι του να συνεχίσει έτσι – και ακόμα καλύτερα – προκειμένου να θυμίσει γιατί μέχρι πριν μερικά χρόνια θεωρείτο ένας από τους καλύτερους γκαρντ της γενιάς του στην χώρα μας.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ