ΗΡΑΚΛΗΣ

Μαρμαρινός: "Θα πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας"

Μαρμαρινός: "Θα πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας"
INTIME SPORTS

Η έλευση του Δημήτρη Μαρμαρινού στον Ηρακλή στα μέσα της περασμένης εβδομάδας έδωσε ύψος και βάρος στην ομάδα του Κρις Χουγκάζ με το ντεμπούτο του να συνδυάζεται με νίκη επί της Καβάλας.

Ένα ντεμπούτο όμως που δεν συνδυάστηκε μόνο με δυνατές μονομαχίες μέσα στις δύο ρακέτες και ριμπάουντ αλλά και με ένα εύστοχο τρίποντο που συνέβαλε με την σειρά του στο τελικό 83-79.

Ο 35χρονος έμπειρος σέντερ μίλησε στο Sport24 τόσο για την μάχη της ομάδας της Θεσσαλονίκης να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της παραμονής της στην Α1 αλλά και για την δική του απόφαση και όχι μόνο.

Για το πώς αντιμετωπίζει την μάχη της παραμονής μετά την χθεσινή νίκη επί της Καβάλας υποστήριξε: « Η ομάδα έχει ανάγκη κάθε αγωνιστική να χτίζει την ψυχολογία της και να αντιμετωπίζει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Την ίδια ώρα δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση κανένας μας να μπούμε στην διαδικασία πόσες νίκες χρειάζονται», για να εξηγήσει με οδηγό την εμπειρία του πως: « Η λογική αυτή μπορεί να λειτουργήσει μπούμερανγκ και να μας καταπλακώσει και το υπόλοιπο της κανονικής περιόδου να μοιάσει σαν Γολγοθάς.

Για αυτό λοιπόν θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά έχοντας καθαρό μυαλό. Αυτό θα είναι κάτι που θα μας βοηθήσει όπως και επαναλαμβάνω βλέποντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος να κάνουμε το ταμείο».

Για το ότι ο Ηρακλής με την νίκη του επί της Καβάλας έκανε το δύο στα δύο μετά την νίκη επί του Κολοσσού στην Ρόδο στο Βενετόκλειο σχολίασε: « Το ότι η ομάδα προερχότανε πριν από τις δύο αυτές συνεχόμενες νίκες από τρεις σε 16 παιχνίδια δείχνει κάτι.

Το ότι ήρθανε αυτές οι δύο συνεχόμενες νίκες είναι σίγουρο ότι θα μας βοηθήσουνε πάρα πολύ για να συνεχίσουμε να προσπαθούμε», για να φροντίσει ο Μαρμαρινός σε εκείνο το σημείο να ξεκαθαρίσει πως: « Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας μέχρι και την τελευταία αγωνιστική».

Για το τι είχε εισπράξει πριν από το τζάμπολ στις τρεις μέρες που βρέθηκε στο Ιβανώφειο ο έμπειρος σέντερ είπε: « Αυτό που εισέπραξα ήταν ότι η ομάδα πάσχει από αυτοπεποίθηση στοιχείο που μπορεί να βελτιωθεί μόνο μέσα από την προσπάθεια σε όλες τις φάσεις και με δουλειά στην άμυνα και στην προπόνηση που καταλήγει στον αγώνα».

Επανερχόμενος στο κυνήγι της παραμονής είπε: « Μετά και τα αποτελέσματα της αγωνιστικής είμαστε στο κόλπο της παραμονής και πέρα από τα προβλήματα απουσιών που έχουμε να αντιμετωπίσουμε θεωρώ ότι είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε».

Κι όσο επί προσωπικού ο Μαρμαρινός επισήμανε: « Δεν είμαι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος. Ήρθα στον Ηρακλή για να προσπαθήσω να βοηθήσω τον εαυτό μου και την ομάδα με όλους μαζί να πρέπει σε κάθε παιχνίδι να έχουμε στο μυαλό μας μόνο το δικό μας παιχνίδι και όχι και των υπολοίπων ομάδων που βρίσκονται στην ίδια μοίρα για μας αφού δεν θα μπορούμε να καθορίσουμε τα δικά τους αποτελέσματα. Αυτό που θα πρέπει να κοιτάξουμε είναι να βελτιώσουμε τις δικές μας αδυναμίες».

Για το πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε στην απόφασή του να αποδεχθεί χωρίς πολύ σκέψη όπως αποδείχθηκε την πρόταση του Ηρακλή στις αρχές της περασμένης εβδομάδας η παρουσία του Κρις Χουγκάζ στην άκρη του πάγκου δεν έκρυψε πως: « Είχαμε συνεργαστεί με τον Κρις στον Πανιώνιο. Είναι νέος και φιλόδοξος αν και δεν σου κρύβω ότι ήταν μία πολύ δύσκολη περίπτωση να αποφασίσω να έρθω.

Ο Ηρακλής όμως είναι μία ομάδα μπάσκετ που έχει ουσία με πολλούς αθλητές να παίζουνε καλά τα προηγούμενα χρόνια και να σταδιοδρομούνε.

Κάτι που δείχνει ότι αυτή η ομάδα διαθέσει μία δυναμική ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη με ιστορία στο μπάσκετ. Το θέμα όμως για να έχει μία ιστορία συνέχεια θα πρέπει να έχει και παρόν».

Σχετικά με το χειροκρότημα του κόσμου του Ηρακλή μετά το τέλος του χθεσινού παιχνιδιού σημείωσε: « Δεν υπάρχει κανένας που να είναι μέσα στο παρκέ που να μην θέλει τον κόσμο δίπλα του. Τον θέλουμε δίπλα μας και μαζί μας μέχρι την ολοκλήρωση της φετινής προσπάθειας.

Ξέρω ότι σε προηγούμενα παιχνίδια υπήρχε ένταση και αρνητική ατμόσφαιρα όμως το καλύτερο είναι να υπάρχει ενότητα για να τα καταφέρουμε και όχι να είμαστε χωρισμένοι στα στρατόπεδα».

Τέλος για το εύστοχό του τρίποντο στο χθεσινό παιχνίδι του Ηρακλή με την Καβάλα στο Ιβανώφειο στο ντεμπούτο του με την φανέλα του «Γηραιού» είπε: « Αγαπάω πολύ το μπάσκετ και ήρθα να παίξω μπάσκετ.

Είμαι χαρούμενος που το ντεμπούτο μου στον Ηρακλή συνδυάστηκε με νίκη ενώ για το τρίποντο που σημείωσα αυτό που έχω να πω είναι ότι κάθε παίκτης μέσα από τα χρόνια καλουπώνεται», για να καταλήξει: « Δεν ξέρω τι να υποσχεθώ να περιμένετε στην συνέχεια».

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ