ΜΠΑΣΚΕΤ

Κολοσσός: Με Φλεβαράκη στο "τιμόνι"

Κολοσσός: Με Φλεβαράκη στο "τιμόνι"

Ο Κολοσσός Hotels και ο Κώστας Φλεβαράκης θα πορεύονται σε κοινούς δρόμους, καθώς οι "θαλασσί" ανακοίνωσαν την συμφωνία τους με τον 49χρονο προπονητή. Τι δήλωσε ο έμπειρος κόουτς...

Ο Κώστας Φλεβαράκης έπειτα επιστρέφει στην Basket League ύστερα από δύο χρόνια, καθώς το "τιμόνι" του Κολοσσού Η Hotels πέρασε στα χέρια του.

Η αναζήτηση προπονητή των "θαλασσί" έλαβε τέλος, καθώς επισημοποιήθηκε η συμφωνία τους με τον 49χρονο προπονητή, ο οποίο μεταξύ άλλων τόνισε πως "αυτό που χρειαζόμαστε είναι θέληση, διάθεση, πίστη και όλοι μαζί να βοηθήσουμε την ομάδα να πετύχει τους στόχους της".

Η ομάδα της Ρόδου μέχρι στιγμής έχει ρεκόρ 1-4 στην Basket League, καθώς το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό αναβλήθηκε, ενώ θα... επαναληφθούν τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης με το Λαύριο.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασία της με τον έμπειρο προπονητή Κώστα Φλεβαράκη.

Ο Κώστας Φλεβαράκης γεννήθηκε στις 24 Μαΐου του 1969 στη Θεσσαλονίκη και το 1988 ξεκίνησε να εργάζεται στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ. Από εκεί ξεκίνησε και την προπονητική του καριέρα, ενώ πήρε προαγωγή ως μέλος του τεχνικού επιτελείου της πρώτης ομάδας το 1995. Τη σεζόν 1998/99 ανέλαβε πρώτος προπονητής του ΠΑΟΚ, οδηγώντας τον στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Στις αρχές του 2000 πέρασε τον Ατλαντικό και εργάστηκε στο τεχνικό επιτελείο των Μιλγουόκι Μπακς. Από ‘κει και πέρα, ήταν στον πάγκο του Πανελληνίου, της σουηδικής Ακροπόλ, του Κεραυνού Στροβόλου με τον οποίο κατέκτησε το Κύπελλο Κύπρου (2006), του Μακεδονικού και της πολωνικής Πόλπακ. Το 2007 επέστρεψε στον ΠΑΟΚ και ένα χρόνο αργότερα μετακόμισε στην ΑΕΚ, όπου παρέμεινε για δύο σεζόν (2008-2010). Την επόμενη διετία (2010-2012) ήταν στον Ηλυσιακό, ενώ τη σεζόν 2012/13 εργάστηκε στο γερμανικό πρωτάθλημα και την Μπραουνσβάιγκ. Έπειτα, επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό των Τρικάλων, όπου παρέμεινε συνολικά για τρία χρόνια (2013-2016), κάνοντας στο μεταξύ ένα σύντομο πέρασμα το 2015 από τον πάγκο της Κόζαλιν, στην Πολωνία. Τελευταίος του σταθμός ήταν η Αστάνα του Καζακστάν τη σεζόν 2017/18. Σε εθνικό επίπεδο διατέλεσε προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Σουηδίας (2005-2010).

Η δήλωση του Κώστα Φλεβαράκη στο www.kolossosbc.gr: "Είμαι χαρούμενος που ήρθα σε μία ιστορική ομάδα, όπως είναι ο Κολοσσός. Αυτό είναι το ένα που με έκανε να αποδεχθώ την πρότασή του, ενώ το δεύτερο ήταν η επιθυμία και το ενδιαφέρον των ανθρώπων της ομάδας για να αναλάβω τον πάγκο. Γι’ αυτό, με χαρά αποδέχθηκα την πρόταση, μίας ομάδας που είναι σημαντική για το ελληνικό πρωτάθλημα. Είμαστε συνειδητοποιημένοι, καθώς ξέρουμε ότι η ομάδα είναι σε δύσκολη θέση και έτσι δεν χρειάζονται τα μεγάλα λόγια, αλλά πολλή δουλειά. Οδεύουμε στο τέλος του πρώτου γύρου και μπροστά μας έχουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, καθώς οι πέντε από τις έξι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε είναι από την πρώτη εξάδα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι θέληση, διάθεση, πίστη και όλοι μαζί να βοηθήσουμε την ομάδα να πετύχει τους στόχους της".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ