ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Κολοσσός: Ο Λοβ έφερε αέρα σωτηρίας

BASKET LEAGUE / ΚΟΛΟΣΣΟΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΑΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΚΟΛΟΣΣΟΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΑΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ζερμέιν Λοβ έβαλε το μεγάλο καλάθι για τη σημαντική νίκη του Κολοσσού επί του Προμηθέα, αποτελώντας μια αξιόπιστη λύση στην περιφέρεια των νησιωτών για τη μάχη της παραμονής.

Μέχρι το παιχνίδι του Σαββάτου, ο Κολοσσός Ρόδου ανήκε στην εμβέλεια της επικίνδυνης ζώνης. Προερχόμενος από τέσσερις σερί ήττες είχε μπροστά ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον -ντεφορμέ μεν, δυνατό δε- Προμηθέα.

Πριν από αυτό το παιχνίδι είχε γίνει γνωστό ότι ο Ντόνοβαν Τζάκσον δεν είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα του στη μάχη της παραμονής λόγω τραυματισμού. Η απόκτηση γκαρντ ήταν ήδη στα σκαριά, ενώ η απώλεια του Τζάκσον έφερε την παραμονή του Τάιρον Μπρέιζελτον. Ο τελευταίος ήταν κοντά στην έξοδο, οι συνθήκες όμως τον κράτησαν στη Ρόδο ώστε να υπάρξει... απαρτία στην περιφέρεια, η οποία ενισχύθηκε με τον Ζερμέιν Λοβ.

Η περίπτωση του Αμερικανού μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού δεν πρόκειται για λύση ανάγκης, αλλά για κίνηση βελτίωσης με έναν γνώριμο παίκτη που άφησε τα διαπιστευτήριά του από την περσινή του σεζόν στον Χολαργό. Ήταν πυλώνας της επίθεσης και βασική μονάδα της περιφέρειας, μετρώντας περισσότερους από 11 πόντους και πάνω από 2 ασίστ ανά παιχνίδι, συνδράμοντας έτσι στην εντυπωσιακή πορεία του Χολαργού που έφτασε μέχρι τα playoffs.

Ο 30χρονος γκαρντ έκανε απόσβεση με το... καλημέρα, κάνοντας πολύ καλό ντεμπούτο (10 πόντους) απέναντι στον Προμηθέα, τον οποίο "σκότωσε" με το σουτ που διαμόρφωσε το 73-70. Το καλάθι του Αμερικανού ήταν μία υπενθύμιση των περσινών του συστάσεων στα ελληνικά γήπεδα, όταν έγραφε τη μία διψήφια επίδοση (σε επίπεδο παραγωγικότητας) μετά την άλλη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως αποτέλεσε τον πιο αξιόπιστο περιφερειακό του Χολαργού στον δρόμο προς την post season. Με διψήφιο αριθμό πόντων στα 18/28 παιχνίδια του πρωταθλήματος, ήταν ο άνθρωπος απόλυτης εμπιστοσύνης για τον Άρη Λυκογιάννη, κάτι που προφανώς έπαιξε τον ρόλο του προκειμένου ο έμπειρος τεχνικός να τον εμπιστευτεί για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Συν τοις άλλοις, είχε δείξει πως... το έχει με τα μεγάλα σουτ, αφού πέρσι είχε κρίνει το παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Με τον Κολοσσό να βρίσκεται οριακά πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού άλλωστε, δεν υπήρχε χώρος για στοιχήματα ή λάθος επιλογές. Ο προπονητής των θαλασσί πήγε στα... σίγουρα, επανέφερε τον Ζερμέιν Λοβ στην Ελλάδα, κι αμέσως πήρε αυτό που προσδοκούσε: το ροζ φύλλο αγώνα.

Η ψυχολογική ώθηση που πήρε ο Κολοσσός μετά τη νίκη επί του Προμηθέα είναι σημαντική, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ακολουθούν τέσσερις αγώνες, η έκβαση των οποίων μπορεί να καθορίσει τα πάντα αναφορικά με την παραμονή. Απέναντι σε ΠΑΟΚ (εκτός), Άρη (εντός), Λάρισα (εκτός) και Ιωνικό (εντός), η ομάδα της Ρόδου θα παίξει το μεγαλύτερο ποσοστό πιθανοτήτων της για παραμονή. Η υπεράσπιση της έδρας είναι το πρώτο ζητούμενο, με ενδεχόμενη εκτός έδρας επιτυχία να ξεδιαλύνει την κατάσταση και να αποσυμπιέζει την κατάσταση στο νησί.

Το πρόγραμμα του Κολοσσού μέχρι το τέλος:

ΠΑΟΚ - Κολοσσός
Κολοσός - Άρης
Λάρισα - Κολοσσός
Κολοσσός - Ιωνικός
Παναθηναϊκός - Κολοσσός
Ηρακλής - Κολοσσός
Κολοσσός - Ήφαιστος Λήμνου
Περιστέρι - Κολοσσός
Κολοσσός - Ρέθυμνο

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ