Ο Στέργιος Κουφός σχολίασε την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τον πιθανό υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2, χαρακτήρισε λυπηρό το ενδεχόμενο αυτό και τόνισε πως χωρίς τους αιώνιους κανείς δεν μπορεί να εισπράξει σχεδόν τίποτα.

Με άνετη νίκη επί του Κολοσσού, σε εξ αναβολής αγώνα για την 22η αγωνιστική της Basket League 2018/19, συνέχισε την πορεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες λύγισαν με 95-74 τους Ροδίτες και τους έστειλαν στην Α2, παρά το γεγονός ότι κατέβηκαν στο παρκέ του ΣΕΦ με δέκα παίκτες.

ADVERTISING

Ο προπονητής του Κολοσσού, Στέργιος Κουφός, στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς σχολίασε την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τον πιθανό υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2 σε περίπτωση που δεν κατέβει να παίξει με τον Προμηθέα την Τετάρτη (8/5), χαρακτήρισε λυπηρό το ενδεχόμενο αυτό και τόνισε πως χωρίς τους αιώνιους κανείς δεν μπορεί να εισπράξει σχεδόν τίποτα.

"Έχουμε δώσει ένα λόγο με τα παιδιά και δεν είναι τόσο απλό, ανεξάρτητα με την κατάσταση που υπάρχει στην ομάδα. Είναι υποβιβασμένη ομάδα και είχαμε να πει να παίξουμε για τον μπασκετικό μας εγωισμό. Είμαι ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές από την εικόνα και την εμφάνιση που κάναμε. Μου άρεσε η εικόνα του Παπαδάκη, που δεν είχε συμμετοχή όλο το χρόνο, παρά μόνο με εμένα.

Με το ίδιο μοτίβο και την ίδια θέληση και ανταγωνιστικότητα θα παίξουμε την Τετάρτη και να τελειώσουμε αυτή τη χρονιά που είναι μεγάλης λύπης για τον Κολοσσό. Συνήθως όμως, πιστεύω, πως καθετί που περιλαμβάνει λύπη σε κάνει πιο δυνατό και σοφότερο και αυτό είναι και το πιο σοβαρό. Η διοίκηση θα προσφέρει τα πάντα για να επιστρέψει στην Α1 η ομάδα. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και να ευχηθώ κάθε καλό στον κόουτς και στην ομάδα σε οτιδήποτε έχει θέσει ως στόχο από εδώ και πέρα", ανεφερε αρχικά ο Κουφός.

ADVERTISING

Όσον αφορά στον Ολυμπιακό και το ενδεχόμενο υποβιβασμού στην Α2, υπογράμμισε: "Αντιλαμβάνεστε πως και μόνο ως ενδεχόμενο να παίξεις με τον Ολυμπιακό, που έχει χαρίσει τόσες μεγάλες επιτυχίες στην Ελλάδα και στο μπάσκετ είναι κάτι… Με μια μαθηματική προσέγγιση και μόνο υπήρχε περίπτωση με νίκη μας και μία στο εκατομμύριο να διεκδικήσουμε την παραμονή μας. Κακά τα ψέματα αυτά είναι στη σφαίρα της φαντασίας. Απλά είναι λυπηρό να σκέφτεσαι και μόνο πως μπορεί να βρεθεί στην Α2 κατηγορία

Αυτό όμως που έχει γίνει φέτος ίσως είναι εξαιρετική και κατάλληλη η στιγμή για να μπορέσει να βρεθεί το πλαίσιο στο οποίο θα αισθάνονται όλοι καλά και θα συνεχίσουν να προσφέρουν όλοι, γιατί έχουμε ανάκη πραγματικά στο μπάσκετ και τις δύο οικογένειες, και Αγγελόπουλου και Γιαννακόπουλου, να βρίσκονται στο μπάσκετ. Και μόνο τα δύο ονόματα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού μπορούν να στηρίζουν όλο το οικοδόμημα. Χωρίς αυτά τα δύο ονόματα κανείς δεν μπορεί να εισπράξει σχεδόν τίποτα. Θα έχει μια κατάληξη σαν την Α2 η Α1".

Τέλος, σχετικά με το πρόσφατο παιχνίδι των 31'' με το Λαύριο, αλλά και τη λύση που είχε προταθεί να γίνουν με μία μέρα διαφορά από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο ίδιος είπε: "Το είχα πει πρώτος να γίνουν έστω με μία μέρα διαφορά. Για τυπικούς λόγους από ότι φαντάζομαι έγινε ότι έγινε. Τα έξοδα όμως ήταν πολύ μεγάλα για μια ομάδα που έρχεται από νησί και μάλιστα δεν είχαμε και έρισμα. Ανεξάρτητα από αυτό ίσως έπρεπε να γίνει πιο γρήγορα. Το πιο σοβαρό και σωστό θα έπερπε να γίνει πολύ νωρίς. Να βγει η απόφαση νωρίτερα. Είναι λίγο ευτράπελο. Δυστυχώς δεν είμαι αρμόδιος για να πάρω τέτοιες αποφάσεις".

Photo Credits: Eurokinissi