ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Ο Κώστας Παπαδάκης θέλει να κάνει το βήμα μπροστά

Ο Κώστας Παπαδάκης θέλει να κάνει το βήμα μπροστά
EUROKINISSI

Στο τεράστιο διπλό του Κολοσσού στην έδρα του Άρη, τα ηνία της ομάδας στο φινάλε του αγώνα κρατούσε ο Κώστας Παπαδάκης. Ένα παιδί που μοιάζει έτοιμο να αρπάξει ακόμα μία ευκαιρία.

Ο Κολοσσός έκανε την πρώτη από τις – αρκετές είναι η αλήθεια – υπερβάσεις που χρειάζεται να κάνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Η νίκη με 81-75 μέσα στην έδρα του Άρη ήταν η “βόμβα” της αγωνιστικής. Κι αν τα βλέμματα τράβηξε ο “καυτός” Σλάβεν Τσούπκοβιτς, δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά η παρουσία του Κώστα Παπαδάκη.

Στα 21 του χρόνια ο Παπαδάκης διανύει αισίως την τρίτη του σεζόν σε επίπεδο Basket League. Όντας ένας παίκτης που πήρε τις πρώτες του ευκαιρίες από τον Άρη Λυκογιάννη την σεζόν 2016/17 , ο νεαρός γκαρντ αρχικά φάνηκε φέτος να βρίσκεται πίσω στο ροτέισον του Κολοσσού. Αυτό όμως δείχνει να αλλάζει. Στον αγώνα με τον Άρη ο Παπαδάκης είδε τον Στέργιο Κουφό να μην διστάζει να τον ρίξει στα βαθιά. Και η δικαίωση δεν άργησε να έρθει

ΑΡΠΑΞΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟ

Η στατιστική απεικόνιση της παρουσίας του Παπαδάκη στο παιχνίδι δεν εντυπωσιάζει: 6 πόντοι σε 13 λεπτά συμμετοχής ήταν ο απολογισμός του άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού. Αυτό που δεν δείχνουν αυτοί οι αριθμοί ωστόσο είναι πως ήταν αυτός που είχε επιφορτιστεί το βάρος της οργάνωσης του παιχνιδιού στα τελευταία 8 λεπτά του αγώνα!

Κοινώς, ο Στέργιος Κουφός επέλεξε να δώσει στον νεαρό την ευκαιρία να διαχειριστεί την πίεση ενός αγώνα που απέκτησε από νωρίς τον χαρακτήρα “ζωής ή θανάτου”. Και ο Παπαδάκης ανταποκρίθηκε μία χαρά στον ρόλο του, σημειώνοντας μάλιστα 5 κρίσιμους πόντους στην τέταρτη περίοδο, ένα ανάποδο λέι-απ και ένα τρίποντο.

Στον Κολοσσό που παίζει για την... ζωή του, ο ύψους 1.90 μέτρων Παπαδάκης μαθαίνει να παίζει υπό πίεση και πρέπει να ανταγωνιστεί Αμερικανούς γκαρντ για χρόνο συμμετοχής. Δεν είναι πάντα εύκολα τα πράγματα, ωστόσο κάθε φορά δείχνει έτοιμος να παλέψει για κάθε λεπτό. Ωριμάζει και μαθαίνει να τιθασεύει εκεί που χρειάζεται τον ενθουσιασμό του. Κόντρα στον Άρη φάνηκαν πολλά από τα καλά και τα άσχημα που τον ακολουθούν. Είναι πλέον καθαρά στο χέρι του να δουλέψει πάνω σε αυτή την εμφάνιση και να παρουσιαστεί καλύτερος στην συνέχεια.

TAGS ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ