ΜΠΑΣΚΕΤ

Τζεϊβόν Πίνγκστον: Ήρθε από... σπόντα για να κάνει την διαφορά

Τζεϊβόν Πίνγκστον: Ήρθε από... σπόντα για να κάνει την διαφορά
EUROKINISSI

Ο Τζεϊβόν Πίνγκστον ήρθε στην Ελλάδα για τον Προμηθέα. Τελικά συμφώνησε με τον Κολοσσό και δεν αποκλείεται στο τέλος να αποδειχθεί καταλυτικός στην προσπάθεια της ομάδας να μείνει στην Basket League.

Ο Κολοσσός Η Hotels πήρε νίκη... οξυγόνο κόντρα στο Ρέθυμνο Cretan Kings . Παίζοντας το δικό τους μπάσκετ, οι Ροδίτες πήραν μία απαραίτητη νίκη στη μάχη της σωτηρίας και το οφείλουν σε μεγάλο βαθμό σε έναν παίκτη που κανονικά δεν θα φορούσε την φανέλα της ομάδας: Τον Τζειβόν Πίνγκστον.

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ κανονικά δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στην Ρόδο, αλλά στην Πάτρα. Τα είχε βρει σε όλα με τον Προμηθέα τον περασμένο Νοέμβριο και ετοιμαζόταν να φορέσει την φανέλα της ομάδας. Η συμφωνία ωστόσο χάλασε την τελευταία στιγμή και λίγες ημέρες αργότερα κατέληξε στον Κολοσσό . Και δεν αποκλείεται αυτή η μεταγραφή από το... παράθυρο να σώσει τους Ροδίτες.

ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ

Η φετινή σεζόν είναι δύσκολη για τον Κολοσσό. Έπειτα από συνεχόμενες χρονιές που έκανε τη μία υπέρβαση μετά την άλλη, μπαίνοντας συχνά στην πρώτη 8αδα της Basket League, τα δεδομένα φάνηκε να αλλάζουν φέτος. Η βελτίωση των άμεσων ανταγωνιστών του και κάποιες λανθασμένες επιλογές ξένων – με το δεύτερο γεγονός να αποτελεί πάντα κομβικό κομμάτι της παρουσίας μίας ομάδας – είχε ως αποτέλεσμα να έρθουν μαζεμένα άσχημα αποτελέσματα και οι Ροδίτες να βρίσκονται στην ζώνη του υποβιβασμού.

BASKET LEAGUE / ΚΟΛΟΣΣΟΣ - ΟΣΦΠ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΑΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΚΟΛΟΣΣΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΑΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο απόφοιτος του Κολεγίου του Βιλανόβα προσαρμόστηκε αμέσως στην ομάδα, δείχνοντας από την αρχή ότι μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό συμπλήρωμα του – εξαιρετικού, αλλά... μόνου από το ξεκίνημα της σεζόν – Δημητρη Μαυροειδή κάτω από τα καλάθια. Οι πρώτες 4 εμφανίσεις του ήταν ενθαρρυντικές, μέχρι που ήρθε ο κρίσιμος αγώνα με το Ρέθυμνο, όπου ήταν πιο ουσιώδης από ποτέ. Παίζοντας με ενέργεια, “χτύπησε” τους Κρητικούς με το μέσα-έξω παιχνίδι του και έδωσε το απαραίτητο κάτι παραπάνω στον Κολοσσό για να σημειώσει την 2η φετινή του νίκη. Μία νίκη που πλέον βρίσκει τους Ροδίτες στο ίδιο σημείο με το Ρέθυμνο και τον Άρη και μία νίκη περισσότερη από την τελευταία Κύμη.

Η σεζόν αναμένεται να είναι δύσκολη για τον Κολοσσό, ο οποίος ξεκίνησε άσχημα την χρονιά. Το καλό για αυτόν είναι ότι οι άμεσοι ανταγωνιστές του δεν μπόρεσαν να ξεμακρύνουν, δίνοντάς του την ευκαιρία να ανατρέψει τα δεδομένα. Ο Πίνγκστον ελπίζει να συμβάλει σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια. Όχι κι άσχημα για παίκτη που ήρθε στην ομάδα από... σπόντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ