ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γουίλτζερ στο Sport24.gr: "Φανταστικός παίκτης ο Γουίλιαμς-Γκος"

Gonzaga guard Nigel Williams-Goss (5) speaks to his team during the second half of an NCAA college basketball game against Saint Mary's in Spokane, Wash., Saturday, Jan. 14, 2017. (AP Photo/Young Kwak)
Gonzaga guard Nigel Williams-Goss (5) speaks to his team during the second half of an NCAA college basketball game against Saint Mary's in Spokane, Wash., Saturday, Jan. 14, 2017. (AP Photo/Young Kwak) AP

Ο Κάιλ Γουίλτζερ σκιαγράφησε για λογαριασμό του Sport24.gr το αγωνιστικό και όχι μόνο προφίλ του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, ο οποίος ανήκει κι επισήμως στον Ολυμπιακό.

Ο Κάιλ Γουίλτζερ μίλησε στο Sport24.gr για τον αδελφικό του φίλο, Νάιτζελ Γουίλιαμς- Γκος, ο οποίος... έπιασε κι επισήμως λιμάνι και θα αγωνίζεται με τα χρώματα του Ολυμπιακού ως το 2021.

Ο 24χρονος Αμερικανός γκαρντ ήταν η πρώτη επιλογή του Ντέιβιντ Μπλατ για τον αντικαταστάτη του Μπράιαν Ρόμπερτς και οι διοικούντες των "ερυθρολεύκων" φρόντισαν να αποσπάσουν την υπογραφή του. Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ο Κάιλ Γουίλτζερ έδωσε στον καλό του φίλο τις απαραίτητες συμβουλές και φρόντισε να τον... ωθήσει και αυτός με τον τρόπο του προς τους "ερυθρόλευκους".

Βλέπετε είναι πολλά αυτά που "δένουν" τον νέο γκαρντ του Ολυμπιακού με τον νυν πάουερ φόργουορντ της Ουνικάχα Μάλαγα. Οι δύο παίκτες γνωρίζονται από τα παιδικά τους χρόνια, καθώς μεγάλωσαν στο Όρεγκον, αλλά στο πανεπιστήμιο του Gonzaga είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν δεσμούς ζωής. Ο Γουίλιαμς-Γκος το 2015 αποχαιρέτησε τους Huskies για λογαριασμό των Bulldogs και την αγωνιστική περίοδο 2015/16 - παρότι δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής λόγω της αλλαγής κολεγίου - πέρασε αρκετό χρόνο μαζί με τον Κάιλ Γουίλτζερ. Όπως ήταν λογικό, o τέως γκαρντ της Παρτιζάν ζήτησε την γνώμη του Καναδού πριν υπογράψει στους "ερυθρολεύκους".

Γουίλτζερ στο Sport24.gr: "Φανταστικός παίκτης ο Γουίλιαμς-Γκος"

"Με τον Νάιτζελ γνωριζόμαστε από παιδιά, αλλά στο κολέγιο ήρθαμε πολύ κοντά. Με ρώτησε για τον Ολυμπιακό και του είπα πως είναι μία από τις καλύτερες και από τις πιο οργανωμένες ομάδες. Δεν είχα κανένα παράπονο, όσο ήμουν στον Ολυμπιακό. Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε. Έκανα αυτό που αγαπώ και αγωνίστηκα σε μία μεγάλη ομάδα. Επίσης, του μίλησα και για την πόλη της Αθήνας, η οποία είναι πολύ όμορφη και τους φιλάθλους που είναι κοντά στην ομάδα τους. Είναι ενθουσιασμένος και πολύ χαρούμενος για την συμφωνία", τόνισε ο 26χρονος Καναδός πάουερ φόργουορντ, ο οποίος εν συνεχεία αστειευόμενος ανέφερε πως " το χρωστάτε σε εμένα που υπέγραψε στον Ολυμπιακό (σ.σ. γέλια)".

Φυσικά, ο Κάιλ Γουίλτζερ πέρασε και στο... παρασύνθημα, καθώς έδωσε συνέχεια στο scouting report του Sport24.gr για τον Νάιτζελ Γουίλιαμς -Γκος : "Θα μπορούσε κάποιος να πει πως δεν είμαι αντικειμενικός για τον Νάιτζελ, αλλά είναι φανταστικός παίκτης. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Βελτιώνεται συνεχώς. Είναι πάρα πολύ καλός. Αγωνίζεται ως playmaker, αλλά για εμένα είναι ένας all around παίκτης. Είναι ένας μοντέρνος playmaker και αντιλαμβάνεται πολύ καλά το παιχνίδι. Είναι καλός σουτέρ, κάνει πολλά ντράιβ και είναι ένας πολύ καλός δημιουργός. Δεν δημιουργεί μόνο για τον εαυτό του. Του αρέσει να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του, καθώς δεν είναι εγωιστής", είπε ο Γουίλτζερ πριν τον ρωτήσουμε για το κατά πόσο... coachable είναι ο Γουίλιαμς-Γκος, αλλά και πώς θα ταιριάξει με τον Ντέιβιντ Μπλατ και τους νέους του συμπαίκτες:

"Είναι απίστευτος ο τρόπος που δουλεύει στις προπονήσεις. Δουλεύει πάρα πολλές ώρες, προπονείται σκληρά και πιστεύω πως δεν θα έχει πρόβλημα να προσαρμοστεί. Θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να νικήσει η ομάδα του και ό,τι του ζητήσει ο προπονητής χωρίς να εκφράσει κάποιο παράπονο. Ο Σπανούλης, ο Μάντζαρης και ο Στρέλνιεκς μπορούν να προσφέρουν πάρα πολλά υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μπλατ και πιστεύω πως και το ίδιο θα κάνει και εκείνος. Θεωρώ πως ο Νάιτζελ θα δέσει με όλους. Είναι όλοι τους πάρα πολύ καλοί παίκτες".

Γουίλτζερ στο Sport24.gr: "Φανταστικός παίκτης ο Γουίλιαμς-Γκος"

Επίσης, ο Καναδός πάουερ φόργουορντ παρατήρησε πως "ο Ολυμπιακός έκανε μία πάρα πολύ καλή επιλογή και θα δικαιωθεί. Πιστεύω πως θα πετύχει στον Ολυμπιακό. Έχει αγωνιστεί ήδη έναν χρόνο στην Ευρώπη. Παρακολουθούσα την πρόοδό του. Είναι έτοιμος να έχει σημαντικό ρόλο στην EuroLeague και θα κάνει το step up. Είναι έτοιμος για το υψηλότερο επίπεδο. Έχει πολλά καλά στοιχεία στο παιχνίδι, αλλά η εργατικότητά του για εμένα είναι η πιο σημαντική και πάντα βάζει πάνω από όλα την ομάδα του".

Ο Κάιλ Γουίλτζερ, όμως, μάς συνέστησε και την... εξωαγωνιστική πλευρά του "αδελφού" του, καθώς φιλοσοφία του Ολυμπιακού είναι να... τσεκάρει και τον χαρακτήρα των παικτών που τον απασχολούν. "Είναι πάρα πολύ καλό παιδί. Δεν είναι εγωιστής τόσο εντός, όσο κι εκτός του γηπέδου. Αυτό είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει. Σε κάθε ευκαιρία του αρέσει να βοηθάει", είπε ο Κάιλ Γουίλτζερ για τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος.

Τέλος, ρωτήσαμε τον Κάιλ Γουίλτζερ για το νέο κεφάλαιο που άνοιξε o ίδιος στην καριέρα του υπογράφοντας στην Ουνικάχα Μάλαγα: "Αρχικά είχα πρόθεση να αγωνιστώ στο Summer League του Λας Βέγκας, αλλά μου έγινε η πρόταση από την Ουνικάχα Μάλαγα και την αποδέχτηκα. Νιώθω πως αυτό είναι το καλύτερο για εμένα. Είμαι πολύ τυχερός, γιατί θα αγωνιστώ για ακόμη μία χρονιά επαγγελματικά. Ζω το όνειρό μου παίζοντας μπάσκετ επαγγελματικά. Είμαι ευτυχισμένος και νιώθω τυχερός. Πιστεύω πως έκανα την καλύτερη επιλογή και θα καταφέρω να βοηθήσω την ομάδα".

Credits: Eurokinissi/ AP Photo/Young Kwak/Tony Avelar

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ