ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η "υπόσχεση" του Λυκογιάννη στον Μπλατ!

Η "υπόσχεση" του Λυκογιάννη στον Μπλατ!
EUROKINISSI

Οι δηλώσεις των Ντέιβιντ Μπλατ, Νίκολα Μιλουτίνοβ, Σάσα Βεζένκοφ και η αποκάλυψη του Αρη Λυκογιάννη για τη συνομιλία που είχε με τον Ντέιβιντ Μπλατ μετά το τέλος του αγώνα-θρίλερ στον Χολαργό.

Ο Άρης Λυκογιάννης είχε "υποσχεθεί" στον Ντέιβιντ Μπλατ ότι θα δυσκόλευε περισσότερο τον Ολυμπιακό μετά τις ήττες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο ξεκίνημα της χρονιάς (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) και τελικά του... έβγαλε την ψυχή ! Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε 45 λεπτά για να φύγει με τη νίκη από τον Χολαργό και μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής των γηπεδούχων δεν ξέχασε την "υπόσχεση" που είχε δώσει πριν από μήνες στον κόουτς των "ερυθρόλευκων".

" Του είχα πει μετά τον αγώνα του πρώτου γύρου ότι θα του το κάνω πιο δύσκολο στον δεύτερο γύρο. Ο κόουτς το θυμόταν και μου το είπε. Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι μεγάλη προσωπικότητα", είπε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά το τέλος του αγώνα ο Άρης Λυκογιάννης, που δεν παρέλειψε φυσικά να μοιράσει συγχαρητήρια στους παίκτες του, οι οποίοι κοίταξαν επί 45 λεπτά στα μάτια τον Ολυμπιακό.

" Είχαμε πει να αλλάξουμε στην άμυνα και το πληρώσαμε, καθώς τη μία φορά ο παίκτης που είχε βγει πάνω στον Στρέλνιεκς γύρισε πίσω λίγο πιο γρήγορα απ' ότι θα έπρεπε και στη δεύτερη δεν παίξαμε καθόλου αυτό που είπαμε. Είναι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες που εκμεταλλεύονται οι μεγάλες ομάδες", είπε ο κόουτς του Χολαργού, αναφερόμενος στα δύο κρίσιμα καλάθια που δέχτηκε από τον Στρέλνιεκς στο τέλος του κανονικού αγώνα.

" Αξίζουν συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, αλλά και στη δική μου ομάδα. Οι παίκτες μου είχαν υψηλό βαθμό συγκέντρωσης επί 45 λεπτά και κρατήσαμε τον Ολυμπιακό ουσιαστικά πολύ χαμηλά στην επίθεση! Μείναμε σε όλο το παιχνίδι πιστοί στο αμυντικό μας πλάνο. Θέλουμε να χτίσουμε πάνω σε τέτοιες εμφανίσεις και να κερδίσουμε τον σεβασμό της μπασκετικής κοινότητας. Πρέπει η ομάδα να μείνει πιστή στις αρχές της, να παίξει ο ένας για τον άλλον, να χτίσουμε και για την επόμενη χρονιά. Όλοι θα πρέπει να παίζουν για το σύνολο και την ομάδα και όχι για τα στατιστικά τους", πρόσθεσε ο Έλληνας τεχνικός.

ΜΠΛΑΤ: "Περισσότερα μαθαίνεις από τις ήττες"

Παρά την κακή εμφάνιση ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν ήταν δυσαρεστημένος από τους παίκτες του. Ίσα ίσα που τους δικαιολόγησε... " Περισσότερα μαθαίνεις από τις ήττες. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Χολαργό. έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ. Είχαμε μόνο μία μέρα να προετοιμαστούμε για τον αγώνα και όταν έχεις 0/16 τρίποντα σε ένα ημίχρονο, αυτό είναι κάτι που σε βαραίνει πνευματικά και μπαίνει στο μυαλό σου. Το ξεπεράσαμε όμως και πήραμε τη νίκη. Θα υπάρξουν τέτοια παιχνίδια", είπε μεταξύ άλλων ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής.

Η "υπόσχεση" του Λυκογιάννη στον Μπλατ!
EUROKINISSI


Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ, ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση, είπε από τη μεριά του: " Ειλικρινά, λίγο με νοιάζουν οι δικοί μου αριθμοί. Με νοιάζει μόνο να νικάει η ομάδα. Δεν παίξαμε καλά. Δεν ήταν απαραίτητα κακό παιχνίδι, αφού βρήκαμε πολλά ανοιχτά σουτ, αλλά η μπάλα δεν ήθελε να μπει για εμάς. Είναι σημαντικό όμως το ότι βρήκαμε έναν τρόπο να τους νικήσουμε", είπε αρχικά ο Σέρβος σέντερ, που πρόσθεσε ενόψει του ματς με την Φενέρμπαχτσε: " Είναι η καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή στην Euroleague και θα πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα, να δείξουμε τις δυνάμεις μας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλο το παιχνίδι".

Στην κάμερα της ΕΡΤ μίλησε και ο Σάσα Βεζένκοφ, που έδωσε συγχαρητήρια στον Χολαργό και στάθηκε στην έλλειψη πνευματικής συγκέντρωσης από πλευράς Ολυμπιακού. " Συγχαρητήρια στον Χολαργό, που τα πηγαίνει φανταστικά. Κάναμε το χειρότερο βράδυ μας επιθετικά, είχαμε 16 άστοχα τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο. Πρέπει να πάρουμε μαθήματα από αυτό. Δεν ήμασταν στο 100% πνευματικά. Πρέπει να φτιάξουμε αρκετά πράγματα ενόψει της Φενέρμπαχτσε".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ