ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κεμζούρα: "Αν παίζουμε έξυπνα, μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε"

Κεμζούρα: "Αν παίζουμε έξυπνα, μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε"
EUROKINISSI

Ο Κεστούτις Κεμζούρα μίλησε για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Ζενίτ στο ΣΕΦ (18/10, 21:30), τονίζοντας τα στοιχεία που θα πρέπει να προσέξουν οι "ερυθρόλευκοι" πρώτα στην ομάδα τους και έπειτα στους Ρώσους.

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για τον αγώνα της Παρασκευής (18/10), δεύτερο εκτός έδρας, όπου θα υποδεχτεί τη Ζενίτ στο ΣΕΦ ψάχνοντας τη δεύτερη νίκη του στη EuroLeague.

Ο προπονητής των "ερυθρολεύκων", Κεστούτις Κεμζούρα μίλησε στην κάμερα της NOVA ενόψει του αγώνα με τη ρωσική ομάδα, επισημαίνοντας τα σημεία που θα πρέπει να προσέξει η ομάδα του στο δικό της παιχνίδι και σε αυτό του αντιπάλου.

Στην πρώτη ερώτηση για το ποιος είναι ο πραγματικός Ολυμπιακός, αυτός με τη Βαλένθια ή εκείνος με τη Βιλερμπάν και κυρίως ποιος θα είναι την Παρασκευή, ο τεχνικός του Ολυμπαικού απάντησε: "Αν ήμουν προφήτης θα ήθελα να δω μπροστά, αλλά θελουμε να είμαστε ο Ολυμπιακός που έπαιξε στο προηγούμενο παιχνίδι και δουλεύουμε για αυτό. Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του... ζωή γιατί αντιμετωπίζεις διαφορετικούς αντιπάλους, διαφορετικές άμυνες.

Η Ζενίτ είναι πιο physical ομαδα από τη Βαλένθια, παιζει πολύ πιο σκληρά, παίζει όμως το ίδιο επιθετικά με τη Βαλένθια, αφού έχει ισπανικό προπονητή άρα και το ίδιο ισπανικό στυλ. Έχει έμπειρους ψηλούς όπως ο Αγιόν και ο Τόμας, έχει γκαρντ που δίνουν μεγάλη ενέργεια και πιέζουν στην μπάλα, επιτίθενται πολύ γρήγορα και ειναι πολύ επικίνδυνοι σε αυτο το κομμάτι που θα είναι και ένα από τα κλειδιά. Προετοιμαζόμαστε για αυτό και προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι. Θα είναι ενδιαφέρον πώς θα διαχειριστούμε όλο αυτο το physical παιχνίδι τους, την πίεσή τους στην άμυνα, πώς θα εκτελέσουμε τις επιθέσεις μας και πώς θα είμαστε στην άμυνα και στα ριμπάουντ. Το πλάνο μας θα έχει ενδιαφέρον".

Αναφορικά με τις αδυναμίες της Ζενίτ, ο Κεστούτις Κεμζούρα υποστήριξε: "Δεν είναι καλό να το λες φωναχτά αυτό γιατί μπορεί να επιστρέψει εναντίον σου. Ίσως πάντως να υστερουν λίθγο στο μακρινό σουτ και στη συνέπειά του, αλλά πιστέψτε με έχουν σουτέρ. Εξαρτώνται στην άμυνα. Αν τους δώσεις τον χώρο μπορεί ο οποιοσδήποτε να σουτάρει και να σε τιμωρήσει".

Μάλιστα, ο προπονητής του Ολυμπιακου ξεκαθάρισε πως η ομιλία του προς τους παίκτες του αφορά κυριως το δικό τους παιχνίδι και όχι αυτό του αντιπάλου:" Εστιαζουμε κυριως στον εαυτό μας παρά στον αντίπαλο. Το λέω αυτό από την Κυριακή. Θα πρέπει να ανησυχούμε για τους εαυτούς μας. Αν παιζουμε σκληρά και έξυπνα μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε. Αν δεν παιζουμε συγκεντρωμένοι στα όριά μας, στο μάξιμουμ που μπορούμε, τότε ίσως χάσουμε από τον οποιονδήποτε".

Όσο για το μεγάλο αστέρι της Ζενίτ, τον Αγιόν, σχολίασε: "Έχει τρομερή επιρροή στην ομάδα του αλλά στο μπάσκετ δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος. Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης νίκησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας χωρίς τον Αγιόν στην VTB League και με αυτόν έχασε από την Νίζνι Νόβγκοροντ εντός έδρας. Δεν μπορούμε να οριοθετήσουμε αν ο Γουστάβο Αγιόν κάνει καλό ή κακό στην Ζενίτ. Σε έναν αγώνα πολλά πράγματα παίζουν ρόλο, συνθέτουν μια κατάσταση και τελικά βγαίνει ένα αποτέλεσμα σε ένα αγώνα".

ΠΑΝΤΕΡ: "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΚΟΛΟ ΜΑΤΣ"

Από την πλευρά των παικτών, ο Κέβιν Πάντερ ήταν αυτός που μίλησε στην κάμερα της NOVA, σχολιάζοντας αρχικά την ανωτερότητα του Ολυμπιακού, για την οποία είπε: " Αυτό ισχύει μόνο στα χαρτιά. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στη EuroLeague. Πρέπει ο ίδιος να το κάνεις εύκολο μέσα στο γήπεδο. Αρκεί να μείνεις συγκεντρωμένος και να κάνεις σωστά τη δουλειά σου. Θα έχουμε αρκετό πικ εν ρολ και πάλι στην τακτική μας. Ταιριάζει το παιχνίδι αυτό στην ομάδα μας. Φυσικά θα εξαρτηθούν πολλά από την άμυνα μας, ώστε να βγάλουμε αρκετούς αιφνιδιασμούς και να βρούμε εύκολους πόντους. Η λογική όμως είναι ότι η τακτική μας θα κατασταλάξει με πολλά σκριν πάνω στην μπάλα".

Οσο για τη μετάβασή του απο το Basketball Champions League, στη EuroLeague, ο Κέβιν Πάντερ ξεκαθάρισε: “Η μετάβαση μου ήταν εύκολη. Είτε το πιστεύετε είτε όχι αυτό ισχύει. Είμαι παίκτης του μπάσκετ και δουλεύω έξω από το γήπεδο διαρκώς. Έτσι βρίσκεις τον τρόπο να τα καταφέρεις σε οποιαδήποτε επίπεδο και να αγωνίζεσαι. Για μένα μπορεί να είναι πολύ εύκολο να προσαρμοστώ”.

Τέλος, για τον αγαπημένο του τρόπο να σουτάρει από μακριά, ο γκαρντ των "ερυθρολεύκων" είπε: “Προτιμώ να σουτάρω έπειτα από ντρίμπλα, να δημιουργώ μόνος μου τις φάσεις. Αλλά και πάλι, δεν έχει σημασία για μένα. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα βρω το δρόμο για να σκοράρω”.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ