ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κεμζούρα: "Θα είμαι περισσότερο υπεύθυνος για το επιθετικό κομμάτι"

Basketball Vilnius (LTU) 09.09.2011
Europameisterschaften der Herren
Litauen (LTU) - Frankreich (FRA)
Foto: Camera 4
Basketball Vilnius (LTU) 09.09.2011 Europameisterschaften der Herren Litauen (LTU) - Frankreich (FRA) Foto: Camera 4 CAMERA4

Για πρώτη φορά από την ημέρα που ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό, ο Κεστούτις Κεμζούρα μίλησε για τη δουλειά που θα κάνει στο ΣΕΦ και την σχέση του με τον Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο Κεστούτις Κεμζούρα μίλησε για πρώτη φορά από την στιγμή που ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό ως ο άμεσος συνεργάτης του Ντέιβιντ Μπλατ. Ο έμπειρος τεχνικός, που την επόμενη διετία θα βρίσκεται στο ΣΕΦ ως ο βοηθός προπονητή των "ερυθρολεύκων", έδωσε συνέντευξη στο Delfi για όσα έγιναν το καλοκαίρι στον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού, αλλά και την σχέση του με τον Ντέιβιντ Μπλατ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν η παρουσία του Ντέιβιντ Μπλατ ήταν αυτή που τον οδήγησε στον Ολυμπιακό: " Μπορείς να το πεις έτσι. Η πιθανότητα να πάρω μία καλή δουλειά ως head coach δεν ήταν μεγάλη, όπως επίσης κι οι επιιλογές που είχαν, δεν ήταν ιδιαίτερα ελκυστικές. Ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά, πήραν την απόφαση".

Για τους στόχους της ομάδας: " Δεν έχω συζητήσει γι' αυτό το θέμα με τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά ο Ντέιβιντ Μπλατ είχε μία κουβέντα με την διοίκηση. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι τέτοιος οργανισμός και ομάδα που πάντα παίζει για τους υψηλότερους στόχους".

Για το αν ο Ντέιβιντ Μπλατ ζητά τη γνώμη του για τους παίκτες που αποκτά: " Ναι, με ρωτά για το τι νομίζω και ότι μόνο εμένα. Μιλά επίσης με τη διοίκηση της ομάδας όταν εξετάζει τους πιθανούς στόχους".

Για το ότι ο Ολυμπιακός πήρε τον Νάιτζελ Γουίλιαμς - Γκος και ήθελε τον Πιέρια Χένρι: " Δεν μπορώ να μιλήσω για πράγματα που γράφονται στον Τύπο. Δεν πήρα μέρος στις διαπραγματεύσεις και γι' αυτό δεν μπορώ να μιλήσω με λεπτομέρειες. Οι παίκτες είχαν την ευθύνη της απόφασής τους".

Για τον Βασίλη Σπανούλη: " Το καλύτερο είναι να έχεις συνδυασμός μία νεανικής, πεινασμένης ομάδας με έμπειρους παίκτες. Κάθε ομάδα θέλει έναν τόσο έμπειρο παίκτη όπως ο Βασίλης Σπανούλης που είναι το "πρόσωπο" του Ολυμπιακού".

Για τις αρμοδιότητες που έχει στο πλευρό του Ντέιβιντ Μπλατ: " Το στιλ του Ντέιβιντ Μπλατ χαρακτηρίζεται από το γεγονός πως του αρέσει να συνεργάζεται, δίνει σε όλους αρμοδιότητες και υπάρχει μεγάλη ευθύνη. Εγώ είμαι περισσότερο επιφορτισμένος με το επιθετικό κομμάτι και να βλέπω τι πήγε λάθος μετά την ανάλυση κάθε αγώνα. Όλο το staff όμως συμμετέχει στην προετοιμασία του πλάνου για τον επόμενο αγώνα".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ