ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κουζμίνσκας: "Ενδιαφέρων πείραμα η Α2, εάν πάμε καλά θα ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες"

Κουζμίνσκας: "Ενδιαφέρων πείραμα η Α2, εάν πάμε καλά θα ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες"
Eurokinissi EUROKINISSI

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας μίλησε σε λιθουανικό σάιτ για τον λόγο που επέλεξε τον Ολυμπιακό, την θέση που προτιμά στο γήπεδο, ακόμα και για το πείραμα της Α2.

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας βλέπει τον Ολυμπιακό ως την κατάλληλη ομάδα για να κάνει restart στην καριέρα του. Ο Λιθουανός φόργουορντ, μία από τις σημαντικότερες καλοκαιρινές προσθήκες των "ερυθρόλευκων", παραχώρησε συνέντευξη στο σάιτ krepsinis.net, όπου μίλησε για την θέση που θα έχει στη νέα ομάδα του, την EuroLeague, το στυλ μπάσκετ του Ολυμπιακού, ακόμα για την συμμετοχή στην ελληνική Α2.

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στο krepsinis.net:

Για το αν ανησυχούσε για το συμβόλαιό του όταν πήγε στην Εθνική:

" Δεν μπορώ να πω ότι ήμουν ανήσυχος. Ήξερα ότι αργά ή γρήγορα η ευκαιρία θα παρουσιαζόταν, υπήρχαν ήδη διαπραγματεύσεις και προσφορές και κάποια στιγμή ολοκληρώθηκαν. Η επιθυμία μου ήταν μην έχω στο μυαλό μου τον φόνο ενός τραυματισμού, οπότε είμαι χαρούμενος που όλα τελείωσαν αισίως. Τώρα μπορώ να επικεντρωθώ στην εθνική ομάδα χωρίς άλλες σκέψεις".

Για το αν επηρεάστηκε από τις φήμες περί οικονομικών προβλημάτων στον Ολυμπιακό:

" Η επιλογή μου δεν πάρθηκε για οικονομικούς λόγους. Όλοι ξέρουμε τα προβλήματα που είχαν την προηγούμενη χρονιά, αλλά πολλοί σύλλογοι αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις στην πορεία τους. Είναι απλά θέμα χρόνου να διευθετηθούν. Ο Ολυμπιακός είναι τεράστιο όνομα, θρυλική ομάδα, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλα θα πάνε καλά".

Για την συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Α2 και όχι στην Basket League:

" Θα είναι ενδιαφέρων. Ενώ είμαι υπέρμαχος των εγχώριων πρωταθλημάτων και είναι ωραίο να βλέπω το λιθουανικό πρωτάθλημα να εξελίσσεται, νομίζω ότι εάν έχουμε καλή χρονιά (στην EuroLeague), περισσότερες ομάδες θα ακολουθήσουν αυτή την οδό, να παίζουν μόνο στην EuroLeague. Θα είναι ενδιαφέρων πείραμα, μία καινοτομία. Με ακόμα περισσότερες ομάδες στην EuroLeague, αυτό θα σημαίνει περισσότερες διπλές εβδομάδες. Θα υπάρχει επίσης το πλεονέκτημα της καλύτερης προετοιμασίας για τον επόμενο αντίπαλο, τακτικά και σωματικά".

Για το λόγο που επέλεξε τον Ολυμπιακό:

" Απ' όσο μίλησα με τους άλλους παίκτες, στον Μπλατ αρέσει να αλλάζει διαρκώς μεγέθη και σχήματα. Κάποιες φορές παίζει με τρεις κοντούς, κάποιες με δύο και με έναν παίκτη σαν εμένα στο "3". Νομίζω ότι μπορώ να παίξω και στα δύο σχήματα. Νομίζω ότι μπορώ να γίνω πιο χρήσιμος στην θέση "3" παρά στο "4", αλλά στην σωστή κατάσταση, μπορώ να παίξω και στις δύο θέσεις. Έχω μιλήσει με τον Μπλατ και ξέρω ότι το γρήγορο μπάσκετ θα ταιριάξει σε μένα".

Για το μπάσκετ που θα παίξουν οι "ερυθρόλευκοι":

" Για μένα τα αποτελέσματα της ομάδας έχουν προτεραιότητα, διότι εάν είσαι ο ηγέτης της τελευταίας ομάδας, δεν θα σε ωφελήσει σε τίποτε αυτό. Θα παίξουμε γρήγορο, αθλητικό, σκληρό μπάσκετ, επειδή αυτό φέρνουν παίκτες όπως ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης. Θα έχουμε ένα ενδιαφέρων μείγμα ταχύτητας, αθλητικότητας και εμπειρίας".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ