ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Γουίλιαμς-Γκος παίρνει το "βάρος" από τον Σπανούλη

Ο Γουίλιαμς-Γκος παίρνει το "βάρος" από τον Σπανούλη
AP PHOTO/JOHN LOCHER

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος αποτέλεσε την πρώτη επιλογή του Ολυμπιακού για τον αντικαταστάτη του Μπράιαν Ρόμπερτς και ο 24χρονος Αμερικανός γκαρντ αναμένεται να πάρει μερικές από τις ευθύνες που "κουβαλά" ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο Βασίλης Σπανούλης αποτελεί τον Νο. 1 δημιουργό του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια, αλλά με την απόκτηση του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος την σεζόν 2018-19 αναμένεται να... κουβαλά λιγότερο βάρος στις πλάτες του.

Ο Ολυμπιακός έχει ολοκληρώσει τις κινήσεις του για τη νέα αγωνιστική περίοδο και ο Νάιτζελ Γουίλιμας αποτέλεσε το πρώτο... χτύπημα των "ερυθρολεύκων" μετά την συμφωνία τους με τον Ντέιβιντ Μπλατ. Ο 24χρονος Αμερικανός γκαρντ μάλιστα δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το γεγονός πως ήταν ο πρώτος παίκτης που... έπιασε λιμάνι το καλοκαίρι.

Ο Αμερικανός γκαρντ έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον προκάτοχό του, Μπράιαν Ρόμπερτς. Ο νυν γκαρντ της Ουνικάχα Μάλαγα απειλούσε κυρίως με το καλό του περιφερειακό σουτ, ενώ ο Γουίλιαμς-Γκος κάνει περισσότερες διεισδύσεις - χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι καλός σουτέρ - και είναι καλύτερος δημιουργός.

Ο Γουίλιαμς-Γκος ακόμα δεν έχει παραστάσεις από την ΕuroLeague, αλλά οι 6,7 ασίστ, 7 και 8 ασίστ που είχε μέσο όρο στο EuroCup, στην Αδριατική Λίγκα και στο πρωτάθλημα της Σερβίας αντίστοιχα δείχνουν την έφεση που έχει στο να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του. Ο Μπράιαν Ρόμπερτς από την πλευρά του την περσινή σεζόν είχε μέσο όρο 1,4 ασίστ στην EuroLeague, ενώ.... χαμηλές πτήσεις στο συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού είχαν και οι Βαγγέλης Μάντζαρης (2 ασ.) και Γιάνις Στρέλνιεκς (2,1 ασ.).

Το "βάρος" της δημιουργίας του Ολυμπιακού (και) πέρσι έπεφτε στον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος μοίραζε τις 5,26 από τις 16,11 ασίστ που είχε μέσο όρο η ομάδα του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος σε σύγκριση με τον Μπράιαν Ρόμπερτς αναμένεται να βοηθήσει περισσότερο τον Ολυμπιακό στο κομμάτι της δημιουργίας, ενώ δεν πρέπει να μας προκαλέσει έκπληξη, αν το ίδιο πράξουν και οι Βαγγέλης Μάντζαρης και Γιάνις Στρέλνιεκς. Οι ικανότητες των δύο γκαρντ είναι γνωστές και μένει να δούμε τι θα πράξουν υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος δεν έχει την ίδια φιλοσοφία με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και είναι λογικό να ζητάει διαφορετικά πράγματα από τους παίκτες σε σύγκριση με τον Έλληνα προπονητή.

AP Photo/John Locher

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ