ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μιλουτίνοβ θα συνεχίσει να τρυπάει το ταβάνι του με τον Ολυμπιακό

Ο Μιλουτίνοβ θα συνεχίσει να τρυπάει το ταβάνι του με τον Ολυμπιακό

Από την αμφισβήτηση στην καθιέρωση και από εκεί στην αγωνία για να παραμείνει στον Ολυμπιακό. Το Sport24.gr θυμάται την πορεία του Νίκολα Μιλουτίνοβ, ο οποίος θα αγωνίζεται με την "ερυθρόλευκη" φανέλα και τη νέα σεζόν.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ θα παραμείνει κάτοικος Πειραιά για ακόμη μία αγωνιστική περίοδο, καθώς εξέπνευσε η προθεσμία που είχαν οι San Antonio Spurs για να τον αποκτήσουν και ο Σέρβος σέντερ θα αποτελεί τον... πύργο του Ολυμπιακού τουλάχιστον ως το 2019.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ... έπιασε λιμάνι το 2015 και η απόφαση των "ερυθρολεύκων" να τον αποκτήσουν από την Παρτιζάν υλοποιώντας την εισήγηση του Γιάννη Σφαιρόπουλου, αρχικά έγινε δεκτή με αμφισβήτηση.

Ο Σέρβος σέντερ, ο οποίος το καλοκαίρι του 2015 δεν είχε κλείσει ακόμα τα 21 χρόνια, είχε επιλεχθεί στο Νο. 26 του NBA Draft από τους San Antonio Spurs και μαζί με τους Οθέλο Χάντερ και Πάτρικ Γιανγκ θα αποτελούσαν την τριάδα των σέντερ των "ερυθρολεύκων". Ο Ολυμπιακός άρχισε την σεζόν 2015-16 έχοντας τρεις ξένους παίκτες στη θέση "5" - και αυτός ήταν ο λόγος που υπήρχε αμφισβήτηση - και ο Νίκολα Μιλουτίνοβ βάσει του αρχικού σχεδιασμού ήταν ο τελευταίος στο ροτέισον. Ο Πάτρικ Γιανγκ, όμως, είχε ραντεβού με την... ατυχία και ο Νίκολα Μιλουτίνοβ προάχθηκε σε δεύτερο 5άρι στο ροτέισον, καθώς ο Σον Τζέιμς αρχικά και ο Χακίμ Ουόρικ μετέπειτα, δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις.

Ο Μιλουτίνοβ θα συνεχίσει να τρυπάει το ταβάνι του με τον Ολυμπιακό

Η αλήθεια, όμως, είναι πως το μεγαλύτερο βάρος έπεσε στον Οθέλο Χάντερ, καθώς ο Νίκολα Μιλουτίνοβ παρά τα καλά στοιχεία που έδειχνε και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, ακόμα είχε αρκετές αδυναμίες στο παιχνίδι του. Ο Αμερικανός σέντερ μάλιστα συνήθιζε να παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα στον τότε συμπαίκτη του ζητώντας του μεταξύ άλλων να γίνει πιο σκληρός θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τον βοηθήσει να βελτιωθεί. Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ βλέπετε, ακόμα ήταν... άγουρος, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ήταν η πρώτη του χρονιά μακριά από την πατρίδα του. Ο Μίλαν Τόμιτς μάλιστα φρόντισε να βοηθήσει τον Σέρβο σέντερ να προσαρμοστεί.

Το τέλος της σεζόν 2015-16 βρήκε τον Ολυμπιακό να έχει διατηρήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή Ελλάδας και μερικές από τις αποφάσεις που κλήθηκαν να πάρουν οι "ερυθρόλευκοι" αφορούσαν τους σέντερ τους. Ο Ολυμπιακός επέλεξε να περιμένει τον Πάτρικ Γιανγκ, δεν συνέχισε την συνεργασία του με τον Βασίλη Καββαδά και δεν παραχώρησε με τη μορφή δανεισμού τον Νίκολα Μιλουτίνοβ, για τον οποίο ενδιαφερόταν ο Ερυθρός Αστέρας.

Ο Μιλουτίνοβ θα συνεχίσει να τρυπάει το ταβάνι του με τον Ολυμπιακό

Ο Πάτρικ Γιανγκ δεν επανήλθε στο επίπεδο που ήταν πριν από τον σοβαρό τραυματισμό του, ο Κεμ Μπιρτς ξεκίνησε εντυπωσιακά, αλλά στο δεύτερο μέρος της σεζόν η απόδοσή του παρουσίασε πτώση και ο Νίκολα Μιλουτίνοβ φώναζε "παρών" όλο και πιο συχνά. Η συνεχόμενη άνοδος του "Νίκο" μάλιστα είχε ως αποτέλεσμα στο τέλος της σεζόν 2016-17 να λογίζεται ως ο πρώτος σέντερ των "ερυθρολεύκων", ενώ το καλοκαίρι του 2017 στον Πειραιά υπήρχε αγωνία για το αν οι Spurs θα τον καλούσαν στο ΝΒΑ.

Ο Μιλουτίνοβ όλο αυτό το διάστημα "δενόταν" όλο και περισσότερο με τον Ολυμπιακό, καθώς εξελίχθηκε σε ένα πολύ σημαντικό μέλος του κορμού του και είναι χαρακτηριστικό πως μετά την λήξη του 5ου τελικού του 2017 με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, ήταν ο μοναδικός από τους ξένους του Ολυμπιακού που παρέμεινε για ώρα στα αποδυτήρια του φαληρικού σταδίου και συμμετείχε στο... meeting των παικτών.

Ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος Πρίντεζης είναι οι ηγέτες του Ολυμπιακού, αλλά την σεζόν 2017-18 ο Νίκολα Μιλουτίνοβ αποτέλεσε τον τρίτο άξονα των "ερυθρολεύκων". Ο Σέρβος πλέον λογίζεται ως ένας από τους καλύτερους σέντερ που αγωνίζονται στην Ευρώπη και κατά την διάρκειας της σεζόν κυριάρχησε ουκ ολίγες φορές στα... ζωγραφιστά της EuroLeague. Ο Μιλουτίνοβ - όπως και αρκετοί συμπαίκτες του - "λαβώθηκε" την αγωνιστική περίοδο που πέρασε. Αρχικά χρειάσθηκε χρόνο για να βρει τα... πατήματά του μετά το βαρύ διάστρεμμα που υπέστη στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την Basket League στα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ "λαβώθηκε" (γόνατο, βαρύ διάστρεμμα) και στην προημιτελική σειρά με την Ζάλγκιρις. Ο Σέρβος σέντερ επέστρεψε προς το φινάλε της σεζόν, αλλά δεν υπήρχε ο χρόνος για να βρει ρυθμό...

Ο Μιλουτίνοβ θα συνεχίσει να τρυπάει το ταβάνι του με τον Ολυμπιακό

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ γεμίζει τις μπαταρίες του για τη νέα αγωνιστική περίοδο και αυτό που όλοι αναμένουν από εκείνον είναι να δουν την συνέχεια της εξέλιξής του, καθώς ακόμα δεν έχει φτάσει στο ταβάνι του, ενώ πλέον θα έχει και την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Ντέιβιντ Μπλατ. Ο "Νίκο", του οποίου η συνεργασία με τον Ολυμπιακό έχει επεκταθεί ως το 2020, θα είναι ο... πύργος των "ερυθρολεύκων" και τη νέα σεζόν, καθώς οι Spurs δεν τον έντυσαν με τα χρώματά τους και πλεον μένει να δούμε τι θα πράξει υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή του Ολυμπιακού.

Ο Μιλουτίνοβ θα συνεχίσει να τρυπάει το ταβάνι του με τον Ολυμπιακό

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ