ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός δεν αντικαθίσταται

Ο Ολυμπιακός δεν αντικαθίσταται

Το SPORT 24 παίρνει θέση για το αν μπορεί να υπάρξει ελληνικό μπάσκετ και αθλητισμός χωρίς τον Ολυμπιακό, τον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας.

Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός σε μια πρωτοφανή ενέργεια, αποφάσισαν να πάνε "μέχρι τέλους" και να μη διστάσουν ακόμη και να πέσουν πάνω σε τοίχο, κινδυνεύοντας να στραπατσαριστούν. Μέσα σε όλα τα ενδεχόμενα που υπάρχουν πλέον είναι και αυτό του υποβιβασμού, για το οποίο οκτώ δημοσιογράφοι του Sport24.gr πήραν θέση και ανέλυσαν την απόφαση των Αγγελόπουλων.

Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο εμφανίζεται -ενίοτε- ενθουσιασμένος ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ζητάει την αντικατάσταση των ερυθρολεύκων από την ομάδα εργασίας του ΕΣΑΚΕ, που έχει σκοπό να δώσει λύση στη μεγαλύτερη κρίση που βίωσε ποτέ το ελληνικό μπάσκετ.

Ναι, ένας υποβιβασμός του Ολυμπιακού στην Α2 θα είναι σε πρώτη ανάγνωση μια "πλάγια" προσωπική νίκη για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, είτε γιατί ως ένθερμος οπαδός του Παναθηναϊκού τραγουδούσε "αντίο αντίο εκεί στην Α2", είτε γιατί έχει ουκ ολίγα προηγούμενα με τους αδελφούς Αγγελόπουλους. Το SPORT 24, ως το μεγαλύτερο αθλητικό Μέσο της χώρας, πιστεύει ακράδαντα ότι αυτή η εξέλιξη θα είναι μια μεγάλη ήττα, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό μπάσκετ, αλλά και για τον Παναθηναϊκό.

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι για τους δικούς τους λόγους ουδέποτε απάντησαν στα ίσα στον ομόλογό τους. Ουδέποτε τοποθετήθηκαν επί της ουσίας, ώστε να ξεκαθαρίσουν αυτό που είναι τοις πάσι γνωστό και στο οποίο δεν χωρά η παραμικρή αμφισβήτηση.

Το SPORT 24, όμως, δεν έχει κανένα λόγο να το κρύψει και απαντά σε όποιον χαίρεται στην προοπτική να δει το μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας στην Α2 του μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός δεν αντικαθίσταται. Δεν υπάρχει άλλος Ολυμπιακός. Με τα καλά του και τα στραβά του. Ο Ολυμπιακός, σε όλα τα αθλήματα είναι ένας! Ούτε διαμελίζεται, ούτε μοιράζεται.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ως μεγάλος αντίπαλος των Πειραιωτών, οφείλει να θέλει ένα δυνατό Ολυμπιακό. Έτσι ώστε ο μεταξύ τους ανταγωνισμός και ένα βελτιωμένο εγχώριο μπασκετικό προϊόν να βοηθήσει τις δύο κορυφαίες ομάδες και γιατί όχι και άλλες, να φτάσουν πάλι σε μεγάλες ευρωπαϊκές επιτυχίες.

Ο Ολυμπιακός, ως σύλλογος, δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται έξω από τον πυρήνα του ελληνικού μπάσκετ, ακόμη και αν τον αναγκάζουν η ΕΟΚ, ο ΕΣΑΚΕ ή ο ίδιος του ο εαυτός. Αυτή είναι η θέση του SPORT 24 και ισχύει για όλες τις ομάδες που έχουν σημαδέψει τον ελληνικό αθλητισμό.

SPORT 24

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ