ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Κάθε εμπόδιο για καλό

EUROLEAGUE / ÌÐÏÕÍÔÏÕÔÓÍÏÓÔ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÌÐÏÕÍÔÏÕÔÓÍÏÓÔ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η αποχώρηση του Νάιτζελ Ουίλιαμς - Γκος και η -δυνητική- μετακόμιση του Βαγγέλη Μάντζαρη στη Ρωσία αλλάζουν άρδην τα δεδομένα στην περιφέρεια του Ολυμπιακού, με τους "ερυθρόλευκους" να βγαίνουν στην αγορά με... γεμάτο πορτοφόλι για να βρουν έναν ή δύο παίκτες.

Πριν από μία εβδομάδα, ο Ολυμπιακός έδειχνε να είναι γεμάτος στην περιφέρεια . Η άφιξη του Κέβιν Πάντερ και του Μπράντον Πολ επί της ουσίας έβαζε τέλος στη σύνθεση της περιφέρειας, η οποία ήταν γεμάτη από καλούς χειριστές της μπάλας και αξιόπιστους σουτέρ.

Μέσα σε τρεις ημέρες όμως, άλλαξαν όλα. Από τη μία η αποχώρηση του Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος για το ΝΒΑ, από την άλλη η δυνητική μετακόμιση του Βαγγέλη Μάντζαρη στην Ούνικς Καζάν. Κι αίφνης ο Αντώνης Κόνιαρης βρέθηκε να αποτελεί τον μοναδικό "καθαρό" πόιντ γκαρντ των "ερυθρολεύκων" -με τον Βασίλη Σπανούλη να λογίζεται ως παίκτης που μπορεί να μοιραστεί τον χρόνο συμμετοχής ανάμεσα στο "1" και το "2".

Όλα αυτά, φέρνουν τον Ντέιβιντ Μπλατ σε θέση να αναζητά στην αγορά τη διάδοχη κατάσταση. Έναν ή δύο παίκτες, ανάλογα με το πού θα καταλήξει ο Βαγγέλης Μάντζαρης στην ουσία. Όπως και να έχει, οι αλλαγές κρίνονται επιτακτικές βάσει συνθηκών, την ίδια ώρα που οι "ερυθρόλευκοι" θα βγουν στην αγορά με... ζεστό χρήμα κι έχοντας τη δυνατότητα να βρουν την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Η φυγή του Νάιτζελ Ουίλιαμς - Γκος για τη Γιούτα δίνει επί της ουσίας στον Ντέιβιντ Μπλατ τη δυνατότητα να διαχειριστεί ένα ποσό που φτάνει στο 1.500.000 ευρώ, αν υπολογιστεί αφενός το ποσό που θα πάρει ο Ολυμπιακός για το buy out και αφετέρου το συμβόλαιο που είχε ο παίκτης για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο συγκεκριμένος αριθμός μπορεί να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, αν πραγματοποιηθεί η μετακόμιση του Βαγγέλη Μάντζαρη στην Ούνικς Καζάν.

Τι σημαίνει αυτό; Ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" μπορεί να αναζητήσει με μεγαλύτερη (οικονομική) άνεση για τους παίκτες που θα προστεθούν στο "1", ταυτόχρονα όμως μπορεί να διαθέσει μέρος του ποσού για την απόκτηση ενός ακόμη ψηλού.

Η ουσία είναι πως από το πουθενά, λύθηκαν τα χέρια του Ντέιβιντ Μπλατ για την ενίσχυση του ρόστερ -με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Γιατί τα περισσότερα χρήματα συνεπάγονται περισσότερες ευκαιρίες, αλλά και μεγαλύτερες ευθύνες.

Το depth chart της περιφέρειας του Ολυμπιακού, τη δεδομένη χρονική στιγμή, έχει ως εξής:

PG: Αντώνης Κόνιαρης, Βαγγέλης Μάντζαρης*

SG: Βασίλης Σπανούλης, Μπράντον Πολ, Κέβιν Πάντερ

SF: Κώστας Παπανικολάου, Αλέξανδρος Βεζένκοφ

*Σε διαδικασία μετακόμισης στην Ούνικς Καζάν

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ