ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Πήρε τον Γουίλ Τσέρι

Ολυμπιακός: Πήρε τον Γουίλ Τσέρι
(AP PHOTO/TONY DEJAK)

Ο Ολυμπιακός κινήθηκε γρήγορα και μετά την αποχώρηση των Μπριάντε Γουέμπερ και Αξέλ Τουπάν προχώρησε στην απόκτηση του Γουίλ Τσέρι.

Σε έναν παλιό του γνώριμο κατέληξε ο Ντέιβιντ Μπλατ για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε στο ρόστερ του Ολυμπιακού από την αποχώρηση των Αξέλ Τουπάν και Μπριάντε Γουέμπερ. Οι ερυθρόλευκοι κινήθηκαν γρήγορα κι έντυσαν με τα χρώματα τους τον Γουίλ Τσέρι, καθώς φρόντισαν με συνοπτικές διαδικασίες να ολοκληρώσουν την αναζήτηση που έκαναν για να βρουν ακόμα έναν πλέι μέικερ.

Ο προπονητής των ερυθρολεύκων γνωρίζει καλά τον 28χρονο Αμερικανό γκαρντ (1.85μ.), με τον οποίο είχε συνυπάρξει στους Καβαλίερς το 2014, ενώ γνωρίζει και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα από την θητεία του στις Ζάλγκιρις (2014/15), Άλμπα Βερολίνου (2015/16), Γκαζιάντεπ (2016/17) και Τσεντεβίτα (2017/18).

Ο Γουίλ Τσέρι την τρέχουσα σεζόν σε 46 συμμετοχές στην κανονική διάρκεια της G League είχε μέσο όρο με τους Σάντα Κρουζ Γουόριορς είχε μέσο όρο 9 πόντους, 3,8 ριμπάουντ, 4,3 ασίστ και 1,6 κλεψίματα, ενώ αγωνίστηκε και σε δύο παιχνίδια στα playoffs (μ.ο. 6,6π., 1,6 ριμπ., 5,5 ασ., 2κλ.).

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν και την τελευταία αλλαγή που είχαν δικαίωμα να κάνουν στην Basket League.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει:

H KAE Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ, Γουίλ Τσέρι, έως το τέλος της σεζόν.

Το who is who

O Will Cherry έχει γεννηθεί στις 8/2/1991 και φοίτησε στο κολέγιο Μontana από το 2009 έως και το 2013. Ο ύψους 1.85 γκαρντ, έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Ευρώπη καθώς έχει περάσει από ομάδες όπως η Ζαλγκίρις Κάουνας και η Άλμπα Βερολίνου.

Tο ξεκίνημα της φετινής σεζόν τον βρήκε στο ρόστερ των πρωταθλητών του ΝΒΑ, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Λίγες μέρες αργότερα, εντάχθηκε στη θυγατρική τους ομάδας, τους Santa Cruz Warriors.

Ατομικές διακρίσεις: Πρωταθλητής Λιθουανίας το 2015 με τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Πρωταθλητής Κροατίας το 2018 με τη Τσεντεβίτα. Κυπελλούχος Γερμανίας το 2016 με την Άλμπα Βερολίνου. Κυπελλούχος Κροατίας το 2018 με την Τσεντεβίτα και MVP του αγώνα.

AP Photo/Tony Dejak





TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ