ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρίντεζης στο Sport24.gr: "Ο Ολυμπιακός αλλάζει, να γυρίσουμε στην κορυφή"

Πρίντεζης στο Sport24.gr: "Ο Ολυμπιακός αλλάζει, να γυρίσουμε στην κορυφή"

Η φιλοσοφία του Ντέιβιντ Μπλατ και η εκτίμηση στον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Οι "παλιοί" στον Πειραιά που νιώθουν σαν νέοι. Το όνειρο της διάκρισης με την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο και η γνώμη του για την συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Γιώργος Πρίντεζης στο Sport24.gr...

Ο Γιώργος Πρίντεζης λίγο πριν αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις του Ολυμπιακού στην Basket League μίλησε στο Sport24.gr για την αλλαγή σελίδας της ομάδας του.

Οι "ερυθρόλευκοι" πλέον έχουν μπει στην εποχή του Ντέιβιντ Μπλατ και ο 33χρονος διεθνής πάουερ φόργουορντ μίλησε για το νέο ξεκίνημα της ομάδας και την προσπάθεια που καταβάλουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες, ώστε να εντρυφήσουν πλήρως στην φιλοσοφία του 59χρονου Αμερικανοϊσραηλινού προπονητή. Ο "Πριντ", ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει την εκτίμησή του προς τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, όμως, σημείωσε το κίνητρο που έχει η ομάδα του για να επιστρέψει στον δρόμο επιτυχιών, ενώ εξέφρασε και την ικανοποίησή του για την κατάσταση που βρίσκεται. Ο Γιώργος Πρίντεζης, όμως, δεν ξέχασε και την Εθνική, ενώ πήρε θέση και για το ζήτημα που προέκυψε για την συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019.

Η ομάδα άλλαξε, οι στόχοι μένουν ίδιοι

Ποιες είναι οι σκέψεις σου για τη νέα φιλοσοφία της ομάδας σου;

"Το σημαντικό για την ομάδα να παίρνει νίκες. Κατά την γνώμη δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος παιχνιδιού. Γενικότερα πολλές φορές οι συγκρίσεις που γίνονται είναι ατυχείς. Όταν λέμε πως οι παίκτες θέλουν να παίξουν πιο γρήγορο μπάσκετ, ουσιαστικά είναι να σαν να καταδικάζουμε όσα έγιναν πέρσι. Γίνεται μία ανόμοια σύγκριση που δεν είναι όμορφη. Με τον κόουτς Σφαιρόπουλο πετύχαμε πάρα πολλά. Όλοι οι παίκτες βελτιωθήκαμε και η ομάδα είχε αποτελέσματα. Τα τελευταία δύο χρόνια πήγαμε σε έναν τελικό EuroLeague, αλλά δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε κάποιον τίτλο. Τα προηγούμενα δύο χρόνια πήραμε δύο πρωταθλήματα και φτάσαμε μία φορά στον τελικό της EuroLeague. Εκτιμώ τον κόουτς Σφαιρόπουλο. Όλα τα μέλη της ομάδας άλλωστε τον εκτιμούν.

Ο Ολυμπιακός πλέον αλλάζει σελίδα και προσπαθεί να κάνει κάτι το διαφορετικό. Ο τρόπος παιχνιδιού αλλάζει εντελώς κι ευελπιστούμε να ξαναγυρίσουμε στην κορυφή. Η ομάδα άλλαξε, αλλά οι στόχοι μας παραμένουν ίδιοι. Θέλουμε να πάμε στο Final Four της EuroLeague και να κατακτήσουμε τους τίτλους στην Ελλάδα".

Η αλλαγή σελίδας του Ολυμπιακού σού θυμίζει κάποια από τις αλλαγές σελίδων που έχεις ζήσει στο παρελθόν;

"Ναι, η φετινή ομάδα μού θυμίζει την ομάδα εκείνη της σεζόν 2007-08 με τον Πίνι Γκέρσον. Η φιλοσοφία μοιάζει. Υπάρχουν νεότεροι και πιο φιλόδοξοι παίκτες και ο προπονητής προσπαθεί να βγάλει το 100% από κάθε παίκτη. Ο κόουτς θέλει να έχουμε μία ελεγχόμενη ελευθερία τόσο εντός, όσο κι εκτός γηπέδου".

Μήπως οι παίκτες που αγωνίζονται στις θέσεις των γκαρντ απολαμβάνουν περισσότερο την ελευθερία;

"Όχι, θα διαφωνήσω. Όλοι απολαμβάνουμε την ελευθερία κινήσεων και ο καθένας μας παίρνει αυτό που του αναλογεί. Η μπάλα με τον τρόπο που θέλει να αγωνιζόμαστε ο προπονητής περνάει από όλους μας. Υπάρχει κίνηση και η μπάλα φτάνει σε όλους τους παίκτες".

Πρίντεζης στο Sport24.gr: "Ο Ολυμπιακός αλλάζει, να γυρίσουμε στην κορυφή"

Το καλοκαίρι είχες την ευκαιρία να δουλέψεις αρκετά, όπως άλλωστε και οι συμπαίκτες σου. Ήταν μία οδηγία του κόουτς Μπλατ προς εσάς;

"Ο κόουτς ήθελε να είμαστε έτοιμοι στην αρχή της προετοιμασίας, αλλά αυτό ήταν κάτι που είχα ήδη προγραμματίσει. Γνώριζα πως θα είχα ένα κενό 2,5 μηνών. Αν εξαιρέσουμε την εβδομάδα του γάμου μου και άλλη μία εβδομάδα που πήγα διακοπές, το υπόλοιπο διάστημα ήμουν καθημερινά για τρεις ώρες στο γυμναστήριο, ώστε να βελτιωθώ".

Νωρίτερα, αναφέρθηκες στους στόχους της ομάδας. Ποιοι, όμως, είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

"Οι στόχοι μου ταυτίζονται με εκείνους της ομάδας. Μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος με τον εαυτό μου. Πέρσι είχα μία καλή χρονιά, αλλά δεν τελείωσα καλά την σεζόν λόγω μίας ατυχίας. Τα τελευταία δύο χρόνια δεν αντιμετώπισα κάποιον σοβαρό τραυματισμό, αλλά πέρσι είχα μία ατυχία που έκοψε τον ρυθμό μου. Ήμουν σε πολύ κατάσταση, αλλά δεν κατάφερα να ξαναβρώ τον ρυθμό μου. Εύχομαι να είμαστε όλοι υγιείς. Προσωπικά πάντως νιώθω πολύ καλά και θέλω να συνεχίσω να προσφέρω".

Έπειτα από τέσσερα χρόνια με τον ίδιο προπονητή, εσύ, ο Βασίλης Σπανούλης, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο Κώστας Παπανικολάου και όλοι οι "παλιοί" παίκτες της ομάδας, νιώθετε σαν νεοφερμένοι λόγω της παρουσίας του Ντέιβιντ Μπλατ;

"Προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε περισσότερο για να αφομοιώσουμε την φιλοσοφία του κόουτς. Ο τρόπος του παιχνιδιού είναι διαφορετικός. Βιώνουμε μία νέα κατάσταση και προσπαθούμε και εμείς να μάθουμε την φιλοσοφία του κόουτς, αλλά και να βοηθήσουμε στην προσαρμογή των νέων παικτών".

Διάκριση στο Παγκόσμιο, δεν ξέρω αν μπορούν να διαχειριστούν το μέγεθος του Αντετοκούνμπο

Η Εθνική εξασφάλισε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018...

"Θέλω πάρα πολύ μία διάκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ίσως είναι το μοναδικό που μου λείπει. Μακάρι να είμαστε υγιείς και η ομάδα να είναι πλήρης, ώστε να κάνουμε ένα πάρα πολύ καλό τουρνουά".

Ως συμπαίκτης του στην Εθνική ομάδα πώς βίωσες το θέμα που δημιουργήθηκε για την συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούμνπο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019;

"O Γιάννης είναι ένα καταπληκτικό παιδί και θέλει πάρα πολύ να είναι στην Εθνική. Αυτό που έγινε πέρσι, παρεξηγήθηκε πάρα πολύ. Δεν έχει πει κάποιος, όμως, πως ήταν στην προετοιμασία 20 ημέρες και μετά έφυγε. Αν δεν ήθελε να έρθει ή είχε αποφασίσει να μην αγωνιστεί με την Εθνική, θα προτιμούσε αυτές τις 20 ημέρες να ήταν σε μία παραλία και να μην έκανε προπονήσεις. Έκανε σχεδόν όλη την προετοιμασία κι έφυγε λίγο πριν αρχίσει το τουρνουά. Αυτό σημαίνει πως υπήρχε κάποιος σοβαρός λόγος. Το μέγεθος του Γιάννη, καλώς ή κακώς, είναι τεράστιο. Δεν ξέρω αν αυτό όλοι και κυρίως η ομοσπονδία, μπορούν να το διαχειριστούν".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ