ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Συρίγος για Ολυμπιακό: "Soft και ευάλωτος"

Συρίγος για Ολυμπιακό: "Soft και ευάλωτος"
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103,3 την ήττα του Ολυμπιακού από την Ζενίτ, τονίζοντας ότι οι "ερυθρόλευκοι" ήταν soft, ενώ στάθηκε στη νοοτροπία των ξένων της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε μία ήττα που τον πόνεσε πολύ στην Ρωσία από τη Ζενίτ ( 91-87). Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103,3 την ήττα των "ερυθρόλευκων", τονίζοντας ότι παρουσιάστηκαν soft, ενώ σχολίασε και την νοοτροπία των ξένων της ομάδας.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε: "Δεν χωρά κριτική αυτό το παιχνίδι. Μισή ώρα πριν το παιχνίδι μάθαμε, επισήμως, ότι η Ζενιτ δεν ασχολείται με την Ευρωλίγκα. Είπαν ότι ο Πονίτκα θα ξεκουραστεί για να αγωνιστεί στην VTB League. Όταν αντιμετωπίζεις ένα παιχνίδι με αυτό τον τρόπο, είναι σαν να λες του αντιπάλου: 'Εγώ θα παίξω, αλλά αν εσύ είσαι σοβαρός και κάνεις το μίνιμουμ από αυτά που απαιτούνται, προφανώς θα με κερδίσεις.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Ολυμπιακός έχει βγάλει στο παρκέ επί 40 λεπτά τον πιο soft, ευάλωτο, λιγότερο σκληρό και μπαρουτοκαπνισμένο εαυτό που θα μπορούσε να επιδείξει.

Πάμε το έργο ανάποδα, γιατί νόημα να σχολιάσουμε μπάσκετ μετά από αυτό που είδαμε, δεν έχει. Ακούμε εδώ και 2-3 χρόνια ότι επειδή το μπάσκετ έχει αλλάξει και βασιλεύει η ταχύτητα και βγαίνει μπροστά το αμερικανικό στοιχείο και οι παλιοί ηγέτες του Ολυμπιακού θα αποσυρθούν και η επόμενη γενιά των Ελλήνων παικτών δεν είναι τόσο καλή όσο η προηγούμενη.

Επειδή ισχύουν όλα αυτά, ακούμε μία θεωρία η οποία υπήρχε σε δεύτερο πλάνο πριν από 2-3 χρόνια. Μετά από αυτά που έχουν γίνει τους τελευταίους 12 μήνες έχουν βγει μπροστά. Φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο αναγκαίος πλέον ο ελληνικός κορμός. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι καλύτερο να χτίσεις μία ποιοτική ομάδα με αμερικανικό τύπο επειδή το μπάσκετ αλλάζει. Θα τους απαντήσω πλέον, ενώ έχουμε αναλύσει πολλές φορές γιατί διαφωνώ, με ένα παράδειγμα: Αυτό που έδειξε ο Σπανούλης στο γήπεδο και οι παλιοί του Ολυμπιακού. Κουραφέξαλα.

Στην Ελλάδα αυτά δεν γίνονται. Και όποιος το αμφισβητεί αυτό, ας ξαναδεί το παιχνίδι. Δεν είναι απλά ότι ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που έπρεπε αυτόματα να έχουν κίνητρο και φλόγα. Γιατι όλοι τους (μιλάω για τους Αμερικανούς και τους ξένους) είναι σε μία διαδικασία καταξίωσης, άλλοι πιο μπροστά, άλλοι πιο πίσω. Ο Ρούμπιτ ήταν κάποτε παίκτης Ευρωλίγκας και έκανε ένα βήμα πίσω με τον τραυματισμό του, αλλά θέλει να επανεδραιωθεί σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Ο Μπάλντγουιν είναι δύο επεισόδια πίσω, ήρθε πρώτη φορά από τις ΗΠΑ. Ο Πολ έπαιξε μία χρονιά με την Εφές, γύρισε και θέλει να εδραιωθεί. Πώς θα γίνει με αυτή την λογική. Δεν είναι θέμα Ελλήνων και Αμερικανών, δεν πιστεύω στα οι καλοί Έλληνες και οι κακοί ξένοι. Όταν όμως πας να παίξεις υπό αυτές τις συνθήκες, απέναντι σε μία ομάδα που σου λέει 'παίξε-κέρδισε, δεν βάζω τον καλύτερό μου παίκτη", αυτή η ομάδα σου παίρνει 13 επιθετικά ριμπάουντ".

Ακούστε ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου στο Sport24 Radio 103.3:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ