ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Συρίγος για το Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: "Δεν προόδευσε"

Συρίγος για το Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: "Δεν προόδευσε"
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103,3 την ήττα του Ολυμπιακού από τη Μπαρτσελόνα, τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός έβγαλε αυταπάρνηση, αλλά πρακτικά δεν προόδευσε.

Ο ΟΛυμπιακός άντεξε ένα ημίχρονο στην Βαρκελώνη κόντρα στη Μπαρτσελόνα πριν γνωρίσει την ήττα ( 90-80). Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103,3 την ήττα των "ερυθρόλευκων", τονίζοντας ότι όλοι πρέπει να σταθούν στη μεγάλη εικόνα, που δείχνει ότι ο Ολυμπιακός έδειξε ότι έχει ακόμα τα ίδια προβλήματα και όχι τόσο στην αυταπάρνηση που έδειξαν οι παίκτες του.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε: "Ο Ολυμπιακός είχε ως στόχο να είναι αξιοπρεπής, να κάνει μία θετική εμφάνιση, γιατί η λογική έλεγε ότι χωρίς τον Μιλουτίνοβ θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Θα έπρεπε δηλαδή η Μπαρτσελόνα να βάλει προβλήματα στον εαυτό της για να ηττηθεί στην έδρας της από τον Ολυμπιακό χωρίς τον καλύτερό του παίκτη.

Πράγματι ο Ολυμπιακός έδειξε πολλά και θετικά, ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο που πήγε να γυρίσει το παιχνίδι ανάποδα και προηγήθηκε. Όμως επειδή ο Ολυμπιακός καλείται να προοδεύσει κατά την διάρκεια της σεζόν σε ζητήματα πολύ βασικά που έπρεπε να ρυθμίσει το καλοκαίρι, καλό είναι να μην στεκόμαστε στην πρώτη αντίδραση. Ναι, είχε αντίδραση, ειδικά στην τρίτη περίοδο που έχασε το ματς, δεν τα παράτησε και στην τέταρτη περίοδο συνέχισε να βγάζει ενέργεια και αυταπάρνηση να μειώσει την διαφορά. Πίσω από αυτά όμως κρύβεται μία παγίδα.

Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που ψάχνει να θεμελιώσει αρχές κατά την διάρκεια της σεζόν, ο Ολυμπιακός και απόψε έκανε πολλά από τα γνωστά, βασικά, παιδικά λάθη που κάνει όλο αυτό το διάστημα. Όπως η ασυνεννοησία στο Πικ εν Ρολ, ή η έλλειψη της επικοινωνίας των παικτών της αδύνατης πλευράς. Επ' αυτού λοιπόν και υπενθυμίζοντας ότι ο Ολυμπιακός καλείται αυτά να τα επιβάλλει μέσα στην σεζόν, θα μπορούσε να κάνει ένα βήμα μπροστά και να δείξει τι μπορεί να κάνει διαφορετικά.

Όταν ο Ολυμπιακός κάνει λάθη και μπαίνει στο πρόβλημα, τότε επειδή ακόμα δεν έχει θεμελιώσει ένα υψηλό κατώτερο όριο, τότε το λάθος του θα του στοιχίσει επί δύο σε σχέση με κάποια άλλη χρονική στιγμή. Η μεγάλη εικόνα δεν είναι να νικήσεις στην Βαρκελώνη. Αν συμβεί θα είναι έξτρα. Το ζήτημα είναι να προοδεύει σε κάθε παιχνίδι και να σταματήσει αυτά τα λάθη που δεν είναι μικρά. Είναι οι αρχές για να παίξεις συγκροτημένο μπάσκετ σε αυτό το επίπεδο. Υπάρχουν πολλά πράγματα στη λογική "ναι μεν, αλλά". Αυτοί όμως που καλούνται να προσαρμοστούν είναι οι Αμερικανοί, που προσπαθούν να προσαρμοστούν στο περιβάλλον.

Δεν πρέπει να επιτρέψει ο Ολυμπιακός αυτά τα λάθη να περάσουν στο DNA των νέων παικτών. Καλώς ή κακώς αυτοί οι παίκτες τώρα σχηματοποιούν την βασική τους αντίληψη και λογική ως παίκτες του Ολυμπιακού. Αυτά τα βασικά λάθη δεν πρέπει να θεμελιωθούν. Να είμαστε ειλικρινείς, ότι παρότι ο Ολυμπιακός έβγαλε αυταπάρνηση, στο κομμάτι των λαθών δεν προόδευσε".

Ακούστε ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ