ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα "πολυεργαλεία" του Μπλατ

Cleveland Cavaliers head coach David Blatt against the Portland Trail Blazers during the second half of an NBA basketball game Tuesday, Dec. 8, 2015, in Cleveland. The Cavaliers won 105-100. (AP Photo/Ron Schwane)
Cleveland Cavaliers head coach David Blatt against the Portland Trail Blazers during the second half of an NBA basketball game Tuesday, Dec. 8, 2015, in Cleveland. The Cavaliers won 105-100. (AP Photo/Ron Schwane) AP PHOTO/RON SCHWANE

Το ρόστερ του Ολυμπιακού - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - έχει διαμορφωθεί και ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει στα χέρια του ουκ ολίγα... πολυεργαλεία.

Ο Ολυμπιακός πιστός στη φιλοσοφία του και εντός του προγράμματός του ολοκλήρωσε τις κινήσεις τους στην αγορά, καθώς όλα δείχνουν πως ο Νίκολα Μιλουτίνοβ θα παραμείνει για ακόμα μία χρονιά στο Λιμάνι και η δομή του "ερυθρόλευκου" ρόστερ προσφέρει ευελιξία στον Ντέιβιντ Μπλατ.

Η ποιότητα, η εμπειρία, η αθλητικότητα και η... δίψα είναι στοιχεία που συναντάμε στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ, αλλά σε αυτό βρίσκονται και αρκετοί παίκτες που μπορούν να προσφέρουν σε δύο θέσεις.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως σαν πολυεργαλεία λογίζονται και τα τρία 3άρια των "ερυθρολεύκων". Ο Κώστας Παπανικολάου και ο Αξέλ Τουπάν μπορούν να κατέβουν στο "2". Ο "Παπ" κατά την διάρκεια της θητείας του στον Ολυμπιακό έχει βγάλει εκτός παιχνιδιού ουκ ολίγους ποιοτικούς γκαρντ, ενώ την περσινή σεζόν στην Ζάλγκιρις παρόμοιο ρόλο στα αμυντικά πλάνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είχε ο Αξέλ Τουπάν. Διπλοθεσίτης, όμως, είναι και ο Γιάνις Τίμα, ο οποίος μπορεί να προσφέρει ποιοτικά λεπτά και ως πάουερ φόργουορντ, ενώ ο Ζάνις Πέινερς ανέφερε στο Sport24.gr πως ο καλός του φίλος και συμπαίκτης στην εθνική ομάδα της Λετονίας έχει κάνει κάποια από τα καλύτερά του παιχνίδια αγωνιζόμενος στη θέση "4".

Οι Βασίλης Σπανούλης και Γιάνις Στρέλνιεκς, όσον αφορά τους "κοντούς", είναι παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν τόσο για τον εαυτό τους, όσο και για τους συμπαίκτες του. Στα 36 του δεν θα δούμε πολλές φορές τον Kill Bill να κατεβάζει την μπάλα, αλλά παρά το... δολοφονικό του ένστικτο, κατά την διάρκεια του αγώνα λειτουργεί και σαν πόιντ γκαρντ.

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς από την πλευρά του, όπως έχει διαμορφωθεί το ρόστερ του Ολυμπιακού, είναι πολύ πιθανό να πάρει λεπτά συμμετοχής παίζοντας και στο "1", όπως φορές έχει πράξει και στην εθνική ομάδα της Λετονίας. Σε θεωρητικό πάντα επίπεδο οι Γιώργος Μπόγρης, Βάσίλης Τολιόπουλος και Νίκος Αρσενόπουλος την παρούσα στιγμή δείχνουν να είναι ο 13ος, ο 14ος και ο 15ος παίκτης του Ολυμπιακού αντίστοιχα, κάτι που σημαίνει πως οι Βαγγέλης Μάντζαρης και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος είναι οι μοναδικοί "καθαρόαιμοι" πόιντ γκαρντ που χωρούν στη δωδεκάδα.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης, όσον αφορά τα 4άρια, μπορεί να... ανέβει μία θέση και να αγωνιστεί στο "5", ενώ το αντίθετο δρομολόγιο από τους σέντερ του Ολυμπιακού μπορεί να κάνει ο Ζακ ΛεΝτέι, ο οποίος παίζει και στο "4".

Ο Ολυμπιακός διαθέτει παίκτες στο ρόστερ του με πολύπλευρα χαρακτηριστικά, κάτι που τον κάνει να αισιοδοξεί πως θα μπορεί να προσαρμοστεί στις όποιες ανάγκες και καταστάσεις δημιουργούνται κατά την διάρκεια ενός αγώνα. Η παρουσία των... πολεργαλείων - σε θεωρητικό πάντα επίπεδο, καθώς όλα πρέπει να αποδειχθούν και στο παρκέ - επιτρέπουν στον Ντέιβιντ Μπλατ να (άντι)δρα στην τακτική των αντιπάλων του και να διαμορφώνει εκείνος τις ισορροπίες κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού.

Το ρόστερ του Ολυμπιακού της σεζόν 2018-19:

PG: Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Βαγγέλης Μάντζαρης, Βασίλης Τολιόπουλος.

SG: Βασίλης Σπανούλης, Γιάνις Στρέλνιεκς, Νίκος Αρσενόπουλος.

SF: Κώστας Παπανικολάου, Αξέλ Τουπάν, Γιάνις Τίμα.

PF: Γιώργος Πρίντεζης, Σάσα Βεζένκοφ, Δημήτρης Αγραβάνης.

C: Νίκολα Μιλουτίνοβ, Ζακ ΛεΝτέι, Γιώργος Μπόγρης.

AP Photo/Ron Schwane

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ