ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γιώργος Συρίγος για το Ρεάλ - Παναθηναϊκός: "Μπορεί και το έδειξε"

Γιώργος Συρίγος για το Ρεάλ - Παναθηναϊκός: "Μπορεί και το έδειξε"
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στον Sport24 Radio 103,3 την ήττα του Παναθηναϊκού από την Ρεάλ στο 1ο παιχνίδι της σειράς, τονίζοντας ότι οι "πράσινοι" έδειξαν πως μπορούν να φέρουν τα πάνω-κάτω.

Ο Παναθηναϊκός έχασε μία μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο αγώνα της σειράς με την Ρεάλ, γνωρίζοντας την ήττα με 72-75 . Η εικόνα των "πράσινων" ωστόσο και το γεγονός ότι επέστρεψαν 3 φορές στο παιχνίδι είναι λόγος αισιοδοξίας σύμφωνα με τον Γιώργο Συρίγο, ο οποίος στο σχόλιο που έκανε στον Sport24 Radio 103,3 για το παιχνίδι τόνισε ότι η ομάδα του Ρικ Πιτίνο μοιάζει να είναι κουρδισμένη για να διεκδικήσει την ανατροπή.

" Δεν θα περίμενε κανείς με Νικ Καλάθη για σχεδόν 37 λεπτά αόρατο και σε κάποια σημεία επιβλαβή, να δείξει ο Παναθηναϊκός τόσο σκληρός, τόσο ανθεκτικός, τόσο κουρδισμένος για να διεκδικήσει το παιχνίδι μέχρι το τέλος" τόνισε αρχικά ο Γιώργος Συρίγος, για να προσθέσει: "Έχει κάνει τρεις επιστροφές, έχει ελέγξει το τέμπο του παιχνιδιού, έχει πονέσει λιγότερο από ποτέ στο επιθετικό ριμπάουντ. Τα έχει κάνει όλα υποδειγματικά στο κομμάτι της τακτικής, του ελέγχου του ρυθμού και το ψυχολογικό, όταν βρίσκει υποκατάστατο μέσα από την ομαδική λειτουργία. Και ο Βουγιούκας, και ο Τόμας και ο Λάνγκφορντ. Εξαντλεί τα περιθώρια και επιστρέφει ένα παιχνίδι που υπό άλλες συνθήκες ένας από τα ξεσπάσματα της Ρεάλ θα είχε τελειώσει".

Ακολούθως ο Γιώργος Συρίγος τόνισε: " Ο Παναθηναϊκός έκανε την υπέρβασή του με εξαίρεση τα τελευταία 3 λεπτά. Όταν προηγήθηκε με 72-66, ο ηγέτης του, ο οποίος από το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ήταν εξωπραγματικός, θύμισε γιατί είναι υποψήφιος για MVP. Στο τέλος όμως έχουμε δύο επιπόλαιες επιλογές, ένα δώρο δύο βολές από τους διαιτητές, ωστόσο δεν μπορούμε να σταθούμε σε αυτό. Ειδικά από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός είχε την τελευταία ευκαιρία με ένα καθαρό σουτ να στείλει το παιχνίδι στην παράταση".

Κλείνοντας, ο Γιώργος Συρίγος τόνισε ότι ο φετινός Παναθηναϊκός θυμίζει σε επίπεδο συγκέντρωσης και ψυχολογίας τον Παναθηναϊκό του 2011, ο οποίος και τότε είχε ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας από την Μπαρτσελόνα, αλλά τελικά νίκησε το δεύτερο παιχνίδι και τελικά πήρε την πρόκριση στο Final Four: " Δεν θεωρώ ότι η ψυχολογία της ομάδας μπορεί να κλονιστεί επειδή τα τελευταία 3 λεπτά βοήθησε κι αυτός να γυρίσει το παιχνίδι. Δεν μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός μου θυμίζει με τον τρόπο που έχει ρυθμίσει το μυαλό του, την περίφημη σειρά με την Μπαρτσελόνα το 2011. Ο Παναθηναϊκός είναι κουρδισμένος για να διεκδικήσει την ανατροπή. Υπό μία έννοια ήταν μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Yπό μία άλλη έννοια, όταν μιλάς για μία ομάδα που είναι έτοιμη να διεκδικήσει την υπέρβαση και το έδειξε με τον πιο απόλυτο τρόπο, ίσως ήταν το προειδοποιητικό σινιάλο. Μικρές λεπτομέρειες. Ο Παναθηναϊκός μπορεί και το έδειξε. Περιμένουμε το επόμενο παιχνίδι".

Ακούστε ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ