ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γιώργος Συρίγος για το Ρεάλ - Παναθηναϊκός: "Ο Καμπάτσο μπήκε στο μυαλό του Καλάθη"

Γιώργος Συρίγος για το Ρεάλ - Παναθηναϊκός: "Ο Καμπάτσο μπήκε στο μυαλό του Καλάθη"
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στον Sport24 Radio 103,3 την ήττα του Παναθηναϊκού από την Ρεάλ στο 2ο παιχνίδι της σειράς, τονίζοντας ότι ο Παναθηναϊκός δεν ήταν έτοιμος πνευματικά, αλλά και ότι ο Καμπάτσο έχει μπει στο μυαλό του Καλάθη.

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε στον δεύτερο αγώνα της σειράς με την Ρεάλ, γνωρίζοντας την ήττα με 63-78 , με τους Μαδριλένους να προηγούνται πλέον με 2-0. Οι "πράσινοι" δεν μπόρεσαν να δείξουν το ίδιο ανταγωνιστικό πρόσωπο που είχαν στον πρώτο αγώνα και αυτό ήταν το πρώτο πράγμα στο οποίο στάθηκε ο Γιώργος Συρίγος στο σχόλιο που έκανε στον Sport24 Radio 103,3 για το παιχνίδι.

"Η μέρα με τη νύχτα η προσπάθεια σε σχέση με αυτή που έκανε στο πρώτο παιχνίδι. Δεν έπιασε την τέλεια απόδοση στο πρώτο παιχνίδι, είχε πολλά κενά. Είχε όμως την διάθεση, το πείσμα, την τόλμη, το μενταλιτέ, ακόμα και με τις αδυναμίες που έδειξε να διεκδικήσει το παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο χωρίς να έχει το μυαλό του στην θέση του. Αν δούμε τα ξεκινήματά του στα δύο ημίχρονα, η ομάδα δεν ήταν έτοιμη για να παίξει ένα παιχνίδι με αυτή τη σημασία, με αυτό τον χαρακτήρα" τόνισε αρχικά ο Γιώργος Συρίγος στο αρχικό του σχόλιο.

Ακολούθως, ο Γιώργος Συρίγος στάθηκε στο πώς ο Καμπάτσο έχει βγάλει από το παιχνίδι του τον Νικ Καλάθη: " Δεν ήταν έτοιμος πνευματικά ο Παναθηναϊκός, δεν είχε λύσεις και όλα αρχίζουν και τελειώνουν από τον αρχηγό του, τον ηγέτη του (σ.σ Νικ Καλάθη). Όταν μιλάμε για έναν τέτοιο παίκτη, σαφέστατα υπάρχουν δικαιολογίες και δεδομένα. Είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί μόνος του και θέλει συμπαράσταση. Ο Καμπάτσο κατάφερε - είτε μας αρέσει είτε όχι - κι ας είναι ένας παίκτης με το μισό ταλέντο του Νικ, σαφέστατα σε μία πιο σωστά δομημένη ομάδα γύρω του, να μπει στο μυαλό του και να τον αδρανοποιήσει, πριν φτάσουμε καν στο μπάσκετ. Τον αδρανοποιεί μόνο με αυτό το παιχνίδι του μυαλού. Ο αποψινός Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει τύχει σε ένα τέτοιο παιχνίδι, με αυτή την ομάδα, σε αυτή την έδρα".

Κλείνοντας, ο Γιώργος Συρίγος στάθηκε στους Ταβάρες και Καμπάτσο, οι οποίοι έχουν αποδειχθεί παράγοντες σε αυτή την σειρά: " Δύο είναι οι πόλοι της Ρεάλ και φαίνεται ξεκάθαρα: Η παρουσία του Ταβάρες που αλλάζει τα πάντα, κυρίως στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση γιατί με το επιθετικό ριμπάουντ αλλάζει τον ρυθμό.

Το δεύτερο είναι η ικανότητα του Καμπάτσο καταρχάς να παίζει με το μυαλό του Νικ και κατά δεύτερον να δίνει τον σωστό ρυθμό, το σωστό τέμπο στην επίθεση. Ιδανική ισορροπία εκτέλεσης δημιουργίας, από έναν παίκτη που δεν έχει πολύ ταλέντο, αλλά με την δουλειά και αυτό το αργεντίνικο φλέγμα, τον ηφαιστειώδη χαρακτήρα του, έχει πάει δύο επίπεδα πάνω από αυτό που περιμέναμε να γίνει".

Ακούστε ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ