ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γουάιλι στο Sport24.gr: "Δεν επικοινωνούμε καλά στην άμυνα"

Γουάιλι στο Sport24.gr: "Δεν επικοινωνούμε καλά στην άμυνα"
EUROKINISSI

Ο Τζέικομπ Γουάιλι μίλησε στο Sport24.gr μετά την ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο, εστιάζοντας στην κακή επικοινωνία στην άμυνα, τον χρόνο που δεν είναι σύμμαχος και την στήριξη του κόσμου του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

O Τζέικομπ Γουάιλι έδωσε ένα αξιόπιστο δείγμα της αθλητικότητάς του στην μπροστινή πλευρά του παρκέ, ωστόσο η ατομική και ομαδική αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού δεν επέτρεψε να συνδυάσει την εμφάνιση με νίκη. Μετά τη μεστή εμφάνιση στη Λυών, ο Τζέικομπ Γουάιλι μπήκε με φόρα και ορμή στο παρκέ του ΟΑΚΑ για να θωρακίσει τη ρακέτα του Παναθηναϊκού και να αποκρούσει την πυρπόλησή της από τους "ψηλούς" της Αρμάνι.

Η παρουσία του στο ματς έγινε αισθητή μονομιάς, με τον Αμερικανό να αντισταθμίζει τη σωρεία χαμένων τριπόντων με τα επιθετικά ριμπάουντ, τα οποία μετέτρεπε ο ίδιος σε πόντους. Πέτυχε 17 συνολικά, με τους περισσότερους εξ αυτών να προέρχονται από τα 7 ριμπάουντ (όλα επιθετικά) που μάζεψε στο ματς. Καλά όλα αυτά, αλλά όχι αρκετά. Ο 25χρονος σέντερ του Παναθηναϊκού έκανε μία εμφατική επίδειξη της αθλητικής του ταυτότητας, δείχνοντας τι μπορεί να προσφέρει στη ρακέτα των "πρασίνων", αλλά το έπραξε σε ένα παιχνίδι που χάθηκε σε μία επανάληψη της τραγωδίας στη Λυών.

Η αδράνεια στο come back της Αρμάνι (με 9-0 σερί), η αμυντική δυσλειτουργία και "σύγχυση" που έφερε τα τρία συνεχόμενα τρίποντα των Μιλανέζων και το χαμένο ριμπάουντ του Μίτσοφ από το οποίο προήλθαν οι κερδισμένες βολές του Μορασκίνι ήταν μέσες - άκρες τα σημεία που έκριναν το ματς. Είναι, όμως, και μερικές -από τις πολλές- κοινές συνισταμένες που μαρτυρούν το πρόβλημα στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Αυτό ήταν και το σημείο στο οποίο στάθηκε ο Τζέικομπ Γουάιλι, μιλώντας στο Sport24.gr και αποδίδοντάς το στην έλλειψη καλής επικοινωνίας των "πρασίνων" στην πίσω πλευρά του παρκέ. Θέμα χρόνου; Θέμα χημείας; Για την ώρα αυτή η "σύγχυση" έχει στοιχίσει στο Παναθηναϊκό του 1-2 (ρεκόρ).

"Θα πρέπει να γίνουμε καλύτεροι, δεν υπάρχει κάτι άλλο. υπάρχουν στιγμές που είμαστε πολύ κακοί στην άμυνα, επιθετικά είμαστε καλοί γενικά αν βελτιώσουμε την άμυνα θα μπορούμε να ανταγωνιστούμε τον οποιονδήποτε. Κάποιες φορές έχουμε θέμα στην επικοινωνία στην άμυνα, έχουμε κάποιες δυσκολίες στην επικοινωνία στο αμυντικό κομμάτι και αυτό προκαλεί σύγχυση στον τρόπο που λειτουργούμε, ειδικά σε πικ εν ρολ παίκτες, όπως ήταν ο Σκόλα. Είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να αλλάξουμε. Από την άμυνα ξεκινούν όλα, είπε ο Αμερικανός που είχε τον υψηλότερο βαθμό μεταξύ των "πράσινων" στο σύστημα αξιολόγησης (27).

Γουάιλι στο Sport24.gr: "Δεν επικοινωνούμε καλά στην άμυνα"
EUROKINISSI

Όσο για τη δική του προσαρμογή στον Παναθηναϊκό και τις... συστάσεις της αθλητικότητας που έγιναν το βράδυ της Πέμπτης; " Το επίπεδο είναι υπερβολικά υψηλό, υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις, οπότε απλά προσπαθώ να ταιριάξω. Σιγά-σιγά θα εγκλιματιστώ περισσότερο. Στόχος μου είναι να παίζω σκληρά και να κάνω τη... βρώμικη δουλειά".

Με την πλάτη στον τοίχο από νωρίς η ομάδα του "τριφυλλιού", λοιπόν, η οποία πλέον έχει έναν ακόμη εχθρό: Τον χρόνο. Η παραδοχή του Γουάιλι ότι " η ομάδα απέχει αρκετά από το επίπεδο που θα έχει σε λίγους μήνες". Δημιουργεί προσδοκίες, αλλά αυτό το "αρκετά" μειώνει κι άλλο τα χρονικά περιθώρια. Για την ώρα; Τα δύο επόμενα παιχνίδια που νωρίς-νωρίς αποκτούν τον χαρακτήρα πρόωρων "τελικών":

"Έχουμε δύο δύσκολα παιχνίδια εκτός έδρας. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και κυρίως από αυτά που γίνονται όταν το παιχνίδι είναι κλειστό και να μην επιτρέψουμε να συμβεί ξανά", κατέληξε ο Γουάιλι, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκθειάσει την ποιότητα του Καλάθη αλλά και να δώσει μία -έμμεση- υπόσχεση στον κόσμο του Παναθηναϊκού:

"Ο Καλάθης είναι ο καλύτερος πόιντ γκαρντ της Ευρώπης για μένα. Κάνει πιο εύκολη τη δουλειά μας και μας βοηθά πάρα πολύ. Όπως σημαντική είναι και η βοήθεια του κόσμου που έρχεται και μας στηρίζει. Οι οπαδοί ήταν ένας από τους λόγους που ήρθα στον Παναθηναϊκό και θέλω να τους ανταποδώσω τη στήριξη".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ