ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κιλπάτρικ: "Πρέπει να γίνουμε και πάλι Παναθηναϊκός"

Κιλπάτρικ: "Πρέπει να γίνουμε και πάλι Παναθηναϊκός"
EUROKINISSI

Ο Σον Κιλπάτρικ μίλησε για τα δύο πρώτα ματς της σειράς με την Ρεάλ, ξεκαθάρισε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και αποθέωσε κόσμο και Καλάθη

Αποστολή δεν… εξετελέσθη. Ο Παναθηναϊκός γύρισε με άδεια χέρια μετά από μία εβδομάδα παραμονής στην Μαδρίτη και πλέον είναι με την πλάτη στον τοίχο. Οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να κάνουν το break στο Game 1, χάνοντας την ευκαιρία στις… λεπτομέρειες, ενώ στην χθεσινή (19/4) αναμέτρηση ουσιαστικά δεν… μπήκαν ποτέ .

Αποστολή στη Μαδρίτη, Γιάννης Κουβόπουλος

Πλέον την Μεγάλη Τρίτη (23/4) στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός δίνει τον τελικό των… τελικών για να παραμείνει ζωντανός και να συνεχίσει να ελπίζει.

Ο Σον Κιλπάτρικ ο οποίος δεν έχει καταφέρει να δώσει ότι πραγματικά μπορεί, σε αυτή τη σειρά, μίλησε για την χθεσινή αναμέτρηση και σημείωσε: « Δεν μπήκαν τα σουτ. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε να παίζουμε άμυνα. Η άμυνα είναι θέμα προσπάθειας, κάτι που μπορείς να ελέγξεις εσύ. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν θα μπουν τα σουτ. Εμάς δεν μπήκαν.

Ασχοληθήκαμε με τα χαμένα σουτ και με μια ομάδα όπως η Ρεάλ δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Όταν τρέχουν, είναι καλοί, όπως και εμείς. Δεν μπορούμε να καθόμαστε και να σκεφτόμαστε γιατί δεν μπαίνουν τα σουτ». Ξεκαθάρισε μάλιστα πως οι Μαδριλένοι δεν περιόρισαν την ομάδα του. « Χάσαμε σουτ, ανοιχτά σουτ. Πήραμε πράγματα που θέλαμε. Δεν μας σταμάτησαν. Χάσαμε σουτ».

Πλέον τα πράγματα έχουν δυσκολέψει κατά πολύ για τους «πράσινους», αλλά ο Κιλπάτρικ θεωρεί πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του έχουν τον χαρακτήρα που απαιτείται για να επιστρέψουν στην Μαδρίτη και να διεκδικήσουν την πρόκριση σε ένα πέμπτο ματς. « Ήμασταν σε μια δύσκολη περίοδο. Έπρεπε να παίξουμε 11 ματς και να νικήσουμε στα εννέα. Δεν είναι ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε. Το καλύτερο για εμάς είναι ότι μας αρέσει να πηγαίνουμε στο τελευταίο παιχνίδι. Έτσι είναι τα πλέι οφ και πρέπει να το κάνουμε. Έχουμε μια μέρα να δούμε τι έγινε στο βίντεο. Μετά, όμως, πρέπει να επιστρέψουμε στη δουλειά».

Όσο για το τι πρέπει να αλλάξει ο Παναθηναϊκός ο παίκτης του «τριφυλλιού» ήταν ξεκάθαρος… « Πρέπει να είμαστε οι εαυτοί μας. Πρέπει να επιστρέψουμε σε... εμάς και στον τρόπο παιχνιδιού μας. Όπως μας είπε και ο Τζέιμς, η άμυνα πρέπει να είναι πρώτη. Τα σουτ και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν. Η άμυνα πρέπει να είναι προτεραιότητα και μετά ακολουθεί η κυκλοφορία της μπάλας. Όσο καλύτερα κυκλοφορούμε την μπάλα και βάζουμε περισσότερους παίκτες στο παιχνίδι, τόσο καλύτεροι είμαστε».

"ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ, Ο ΝΙΚ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ"

Ο κόσμος για μία ακόμα φορά ήταν μοναδικός. Και αναμένεται την Μεγάλη Τρίτη να δημιουργήσει στο ΟΑΚΑ μια ακόμα απίστευτη ατμόσφαιρα, αφού ήδη έχει γίνει sold out. « Αυτός είναι ο κόσμος μας, το έχουμε δει αυτό. Θα κάνει sold out σε κάθε ματς. Μας αρέσει πολύ αυτό. Αυτή τη στιγμή πρέπει να σκεφτόμαστε πώς θα προστατεύσουμε την έδρα μας».

Ο Σον Κιλπάτρικ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον Νικ Καλάθη, ο οποίος βρίσκεται σε κακή αγωνιστική κατάσταση και δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του. « Πρέπει να συνεχίσει να είναι ο εαυτός του» είπε ο Αμερικανός παίκτης και πρόσθεσε « Δεν μπορεί να καθίσει να αναλύσει τι έγινε σε ένα ματς. Είναι επαγγελματίας εδώ και πολλά χρόνια. Πρέπει να σε ενδιαφέρει το επόμενο ματς και το πώς θα βγεις πιο δυνατός, με τον τρόπο που ξέρει ο Νικ. Θα επιστρέψει. Αυτό το κάνει πολύ καλά».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ