ΜΠΑΣΚΕΤ

Λάνγκφορντ: "Καλύτερα να μπλοκάρουμε τον Δεκέμβριο"

Λάνγκφορντ: "Καλύτερα να μπλοκάρουμε τον Δεκέμβριο"
EUROKINISSI

Ο Κιθ Λάνγκφορντ συνέστησε ψυχραιμία όχι μόνο κατά την διάρκεια του αγώνα με την Νταρουσάφακα, αλλά και μετά το τέλος αυτού. Διαβάστε τι είπαν ακόμα οι Μήτογλου, Γκιστ, Καλάθης.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ και η εμφάνιση κόντρα στην Νταρουσάφακα σίγουρα δεν ήταν αυτό που έψαχνε ο Τσάβι Πασκουάλ. Ούτε καν η νίκη επί της τουρκικής ομάδας, η πρώτη έπειτα από τρεις σερί ήττες στην EuroLeague . Ο Κιθ Λάνγκφορντ, πάντως, δεν πανικοβάλλεται. Και συστήνει ψυχραιμία, όπως έκανε και κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, λέγοντας ότι είναι προτιμότερο να κάνει τώρα κακές εμφανίσεις ο Παναθηναϊκός, παρά στην κορύφωση της σεζόν.

" Ψυχολογικά μπλοκάραμε. Μερικές φορές αυτό συμβαίνει κατά την διάρκεια μιας χρονιάς. Καλύτερα να συμβαίνει τον Δεκέμβριο παρά τον Μάιο. Πάντα οι νίκες είναι σημαντικές. Είναι δύσκολο να νικάς ύστερα από τρεις σερί ήττες στην EuroLeague. Κάναμε όμως αυτό που έπρεπε. Η Νταρουσάφακα έχει ταλέντο, παρά το γεγονός πως είναι τελευταία στη βαθμολογία. Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε την ενέργειά μας. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα, κάναμε κάποια χαζά λάθη, κάποιες άσχημες πάσες. Άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα, η Νταρουσάφακα μπήκε στο ματς και γι' αυτό είχαμε αυτή την εικόνα στο τέλος", τόνισε ο Αμερικανός γκαρντ.

Όσον αφορά την δύσκολη συνέχεια που έπεται , με το παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη και την "διαβολοβδομάδα" της EuroLeague, ο Λάνγκφορντ τόνισε: " Πρέπει να σεβαστούμε τον ΠΑΟΚ, εκεί είναι το μυαλό μας. Η επόμενη εβδομάδα είναι μετά από αυτό το ματς. Θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε συνεπείς, να συνεχίσουμε σε αυτόν τον ρυθμό. Έχει μεγάλη σημασία να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι".

ΜΗΤΟΓΛΟΥ: "Φάνηκε ότι θα ήταν η μέρα μου"

Ο Ντίνος Μήτογλου, ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού κόντρα στην Νταρουσάφακα, στάθηκε στην κακή ενέργεια με την οποία μπήκε η ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο και στο ότι αισθάνεται πλέον βασικό μέλος του rotation: " Χαίρομαι που βοήθησα την ομάδα μου, αυτό με γεμίζει αυτοπεποίθηση κάθε φορά και περισσότερο. Νιώθω πλέον ένα από τα βασικά μέλη της ομάδας. Φάνηκε ότι σήμερα θα ήταν η μέρα μου. Έπεσε η ενέργειά μας στο δεύτερο ημίχρονο, παίξαμε πιο βιαστικά στην επίθεση, κάτι που δεν έπρεπε να συμβεί. Έχουμε χρόνο να το δούμε και να βελτιωθούμε. Η νίκη είναι νίκη, μετράει έπειτα από τρία ματς κακά και ήττες, χαιρόμαστε που κερδίσαμε το σημερινό".

ΚΑΛΑΘΗΣ: "Πρέπει να παίξουμε καλύτερα ως ομάδα"

Ο Νικ Καλάθης επισήμανε ότι παρά τη νίκη, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παρουσιάσει πολύ καλύτερη εικόνα στη συνέχεια της σεζόν, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η ευθύνη για τις κακές εμφανίσεις δεν βαραίνει το προπονητικό τιμ αλλά τους παίκτες. " Ως ομάδα πρέπει να παίξουμε καλύτερα. Οι προπονητές μας κάνουν αυτά που πρέπει. Μας δίνουν τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για να παίζουμε σωστά και να κάνουμε αυτά που πρέπει στο γήπεδο. Είναι πάντως ωραίο να κερδίζεις έναν αγώνα έπειτα από τρεις ήττες στην EuroLeague", δήλωσε στα αποδυτήρια ο Καλάθης.

ΓΚΙΣΤ: "Ξέρω τι σημαίνει η πίεση να παίζεις εδώ"

Ο Τζέιμς Γκιστ είπε από τη μεριά του στην κάμερα της Nova: " Είμαι εφτά χρόνια στον Παναθηναϊκό και ξέρω τι σημαίνει η πίεση του να παίζεις εδώ. Αυτό πρέπει να μένει εκτός των αποδυτηρίων. Όλοι έχουν την γνώμη τους, καταλαβαίνω πως νιώθει ο κόσμος, αλλά πρέπει να παραμείνουμε δυνατοί. Είναι δύσκολο να κερδίζεις έπειτα από τρεις ήττες. Κάθε νίκη είναι σημαντική. Πρέπει να βελτιωθούμε, μπορούμε να μάθουμε και από τις ήττες και από τις νίκες. Αισθάνομαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, είμαι ευλογημένος για την καριέρα μου. Υπήρξαν άσχημες στιγμές, καλές στιγμές. Το θέμα είναι να συνεχίζεις".

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ σχολίασε επίσης και την καλύτερη εμφάνιση του Ντίνου Μήτογλου με την φανέλα του Παναθηναϊκού, τονίζοντας: " Ελπίζω να συνεχίσει και να χτίσει σε αυτή την εμφάνιση. Παίζουμε πολύ "1 εναντίον 1" στην προπόνηση. Μου αρέσει που έχει αυτοπεποίθηση αλλά πρέπει να συνεχίσει".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ