ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός, η επόμενη μέρα: Ο Πασκουάλ πρέπει να βρει άμεσα λύση

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ήττα του Παναθηναϊκού από την Φενέρμπαχτσε κατέδειξε εκ νέου τις αδυναμίες των “πράσινων”, με τον Τσάβι Πασκουάλ να πρέπει να βρει άμεσα απαντήσεις. Ακόμα και αν δεν γίνει μεταγραφή.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε για ακόμα μία φορά στην φετινή EuroLeague κατώτερος του αναμενόμενου. Η Φενέρμπαχτσε ήρθε στο ΟΑΚΑ και ήταν καλά διαβασμένη, παίρνοντας μία δίκαιη νίκη με 81-69 , καταδεικνύοντας τα προβλήματα της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ, που καλείται να βρει λύση άμεσα.

Έπειτα από 11 αγώνες ο Παναθηναϊκός έχει ρεκόρ 5-6 και βρίσκεται ισόβαθμος στην 8η θέση με την ΖάλγκιρΙς και την Μπάγερν, όντας εκτός 8αδας επειδή υστερεί στην ισοβαθμία . Το καλό ξεκίνημα με τις 4 νίκες στα πρώτα 6 παιχνίδια ανήκει ήδη στο παρελθόν, με τους “πράσινους” να μετράνε πλέον 3 σερί ήττες και συνολικά 4 ήττες στα τελευταία 5 παιχνίδια τους.

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός αναμένεται να υποδεχθεί την αδύναμη Νταρουσάφακα την επόμενη εβδομάδα (14/12) μπορεί να του δώσει μία ευκαιρία να ανασυνταχθεί. Ακόμα και για να κερδίσει τους Τούρκους όμως θα πρέπει να εμφανιστεί πιο συγκεντρωμένος από ότι τον τελευταίο καιρό για να μην πάθει την ζημιά . Κάτι απαραίτητο αν σκεφτεί κανείς ότι η τριάδα αγώνων που ακολουθεί (Ρέαλ εκτός έδρας, Αρμάνι Μιλάνο εντός έδρας, ΤΣΣΚΑ εκτός έδρας) είναι... φωτιά.

ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει περιθώριο να χάσει άλλο χρόνο. Τα πολλά νέα πρόσωπα, το ντεφορμάρισμα του Νικ Καλάθη, η απουσία δεύτερου δημιουργού, το ανισοβαρές ρόστερ με την παρουσία 4 σέντερ είναι εύλογες δικαιολογίες για την εικόνα της ομάδας. Με την σεζόν να συμπληρώνει όμως δύο μήνες, το γεγονός ότι οι “πράσινοι” μοιάζουν ακόμα με ομάδα χωρίς ξεκάθαρους ρόλους στο παρκέ είναι σίγουρα αρνητικό.

Ο Τσάβι Πασκουάλ καλείται να βάλει τα πράγματα σε μία σειρά. Να βρει πιο λειτουργικά σχήματα. Να ξεκαθαρίσει τους ρόλους των παικτών, τόσο στην περιφέρεια, όσο και κοντά στο καλάθι. Να βρει έναν τρόπο να εκμεταλλευτεί στον βέλτιστο τρόπο το ρόστερ που έχει στα χέρια του, κάτι που μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει.

ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ, ΑΚΟΜΑ...

Το σενάριο απόκτησης παίκτη ανακύπτει σε κάθε ομάδα στον κόσμο όταν αυτή περνάει άσχημο φεγγάρι. Ο Παναθηναϊκός δεν αποτελεί εξαίρεση, ωστόσο, όπως έχει ξεκαθαριστεί σε όλους τους τόνους, δεν τίθεται τέτοιο θέμα αυτή τη στιγμή.

Τον τελευταίο καιρό έχουν προταθεί αρκετοί παίκτες στους “πράσινους”, ειδικά περιφερειακοί. Μέχρι στιγμής όμως έχει γίνει σαφές ότι ο Παναθηναϊκός δεν ψάχνει για κάποιον παίκτη. Ο Πασκουάλ έχει στα χέρια του ένα ρόστερ 15 παικτών με το οποίο δουλεύει από το ξεκίνημα της σεζόν και καλείται να βρει έναν τρόπο να το διαχειριστεί όπως αυτός κρίνει καλύτερα.

Ο Παναθηναϊκός δείχνει την εικόνα μίας ομάδας που χρειάζεται να αλλάξει πράγματα. Να εμφανίσει στο παρκέ κάτι διαφορετικό, κάτι που θα του δώσει το περιθώριο να βελτιώσει την εικόνα του στο παρκέ. Πιθανόν αυτό να μπορούσε να γίνει μέσω της απόκτησης κάποιου παίκτη, ωστόσο ακόμα και μία προσθήκη δεν είναι δεδομένο ότι θα βελτίωνε τα πράγματα. Καμία φορά μπορεί να τα κάνει και χειρότερα και να διαταραχθούν οι ισορροπίες.

Με ρεκόρ 5-6, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δύσκολη θέση στην EuroLeague. Υπάρχει ακόμα χρόνος για να ανατραπεί η κατάσταση. Η... άμμος στην κλεψύδρα όμως σιγά-σιγά... σώνεται. Και είναι στο χέρι του Πασκουάλ να βρει έναν τρόπο για να εμφανιστεί ο Παναθηναϊκός όπως πρέπει από εδώ και πέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ