ΜΠΑΣΚΕΤ

Πασκουάλ: "Πάντα ένιωθα κάτι το ιδιαίτερο όταν πατούσα το πόδι μου στο ΟΑΚΑ"

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΛΑΥΡΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΛΑΥΡΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε για ποδόσφαιρο, Μπαρτσελόνα, Καταλονία και φυσικά για τον Παναθηναϊκό στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Cosmote TV.

Μπάσκετ, ποδόσφαιρο, πολιτική... Ο Τσάβι Πασκουάλ αναφέρθηκε σε πολλά θέματα στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή "Pick 'n roll" του Cosmote TV το βράδυ της Τρίτης (9/10) λίγο πριν από την έναρξη των υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού στην EuroLeague της σεζόν 2018/19. Μεταξύ άλλων ο 46χρονος Ισπανός προπονητής μίλησε και για τον λόγο που επέλεξε τον Παναθηναϊκό ως επόμενο σταθμό της καριέρας του μετά την Μπαρτσελόνα...

" Πάντοτε ένιωθα κάτι το ιδιαίτερο όταν πατούσα το πόδι μου στο ΟΑΚΑ. Είναι μία ομάδα πολυνίκης, αυτό είναι πάντα μέρος του dna και σου αρέσει να παίζεις σε τέτοιες ομάδες. Δεν αντιλαμβάνομαι το επάγγελμα μου χωρίς την πίεση για τη νίκη. Γι αυτό προτίμησα τον Παναθηναϊκό", είπε ο Πασκουάλ, ο οποίος δεν σκέφτηκε ποτέ το ΝΒΑ ως προορισμό. " Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω σκεφτεί ποτέ το ΝΒΑ. Θα μου άρεσε να μείνω αρκετά χρόνια στην Ευρώπη και να κάνω κάτι σπουδαίο", τόνισε ο Ισπανός τεχνικός.

Ο Πασκουάλ χαρακτήρισε την Ελλάδα " διασκεδαστική χώρα", στάθηκε στη " μεγαλύτερη αθλητικότητα" που έχει φέτος ο Παναθηναϊκός σε σχέση με την περσινή σεζόν και δήλωσε ότι " επιτυχία είναι να προσφέρεις στο κοινό ένα ελκυστικό προϊόν". Ξεχωριστική αναφορά έκανε και στον Ιωάννη Παπαπέτρου, για τον οποίον είπε: " Έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης αλλά είναι έτοιμος. Έχει έρθει σε μένα καλά προπονημένος και πιο ώριμος".

"Δεν αισθάνομαι στην σκιά του Ζέλικο"

Ο Ισπανός τεχνικός έκανε ειδική μνεία στον Κρόιφ και στον Ρενέσες ως τους ανθρώπους που είχε ως ήρωές του μικρός από τον αθλητισμό, ενώ όταν ρωτήθηκε για το 50-0 που έχει στην Ελλάδα, απάντησε χαμογελώντας: " όταν είσαι στο 50-0 είσαι πιο κοντά στο να χάσεις". Επίσης, όταν ρωτήθηκε εάν αισθάνεται την σκιά του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αποκρίθηκε: " Όχι δεν αισθάνομαι έτσι. Αισθάνομαι υπερηφάνεια που κάθομαι στο ίδιο πάγκο που καθόταν ο Ζελικο όλα αυτά τα χρόνια".

Όσον αφορά στο θέμα της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, ο Πασκουάλ είπε: " Είναι ένα θέμα που όλους μας προβληματίζει. Γιατί όταν μιλάμε για συναισθήματα περιπλέκονται τα πράγματα. Από την πλευρά μου θα ήθελα μεγαλύτερη ηρεμία γιατί υπάρχουν άτομα που υποφέρουν για αρκετό καιρό". Τέλος, για την Μπαρτσελόνα υπογράμμισε ότι " η ομάδα του 2009-10 αποτελεί μία από τις 2-3 ομάδες που έχουν παίξει το καλύτερο μπάσκετ ποτέ στην EuroLeague".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ