ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πεδουλάκης: "Έχουμε αυτογνωσία, πρώτος στόχος τα playoffs"

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αργύρης Πεδουλάκης αναφέρθηκε στον Ντέιβιντ Μπλατ στην "πρώτη" του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ για τη νέα αγωνιστική περίοδο, ανέλυσε το πλάνο γύρω από τις μεταγραφές που έγιναν και τόνισε ότι πρώτος στόχος των πρασίνων είναι η πρόκριση στα playoffs της EuroLeague.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης επέστρεψε στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, για να ξεκινήσει την τρίτη θητεία του ως προπονητής του τριφυλλιού. Ο ίδιος πάντως στις δηλώσεις που έκανε στην "πρώτη" των πρασίνων τόνισε πως η δεύτερη παρουσία του (για έξι μήνες, από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο του 2017) είναι ως μη γενόμενη.

" Η δεύτερη φορά ήταν ουσιαστικά επιστράτευση, δεν ολοκληρώθηκε το έργο μου. Για μένα είναι ως μη γενόμενη. Όταν μεγαλώνεις, γίνεσαι πιο σοφός. Είναι μια διαφορετική ομάδα. Δεν αλλάζουμε αναφορικά με το πώς σκεφτόμαστε. Αυτό που θέλω είναι να είμαστε υγιείς. Θέλω να δώσω τις ευχές μου στον Ντέιβιντ Μπλατ, να γυρίσει δυνατότερος από όλο αυτό που περνάει" εξήγησε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, για να σταθεί εν συνεχεία στη φιλοσοφία πίσω από τις μεταγραφές που έγιναν το φετινό καλοκαίρι:

" Φτιάξαμε την ομάδα με στόχο την ταχύτητα γύρω από τους δημιουργούς μας, αλλά και να χαμηλώσουμε τον μέσο όρο ηλικίας. Συν να βελτιώσουμε τα ποσοστά μας στο τρίποντο. Αυτά τα τρία θέλαμε να βελτιώσουμε περισσότερο. Θέλουμε να γίνουμε καλύτερα. Το σημαντικότερο είναι να γίνουμε ομάδα".

Σε ερώτηση για το γεγονός πως οι παίκτες που απέκτησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είναι συνηθισμένοι να παίζουν πιο ελεύθερα, ενώ αυτός είναι λάτρης του σετ, απάντησε πως " αυτά είναι τσιτάτα των δημοσιογράφων. Στην προηγούμενη ομάδα, είχαμε στηθεί γύρω από τον Δημήτρη (Διαμαντίδη), που είναι μετρ στο "πέντε εναντίον πέντε" κι αυτό είχε αποτέλεσμα. Εμείς τώρα θα κρατήσουμε τα πρώτα 8'' στην επίθεση που η ομάδα είναι εξαιρετική, να είμαστε γρήγοροι. Κι από εκεί να βελτιώσουμε την αντίδραση από το 16'' έως το 24''. Στα playoffs τα τελευταία χρόνια, ο Παναθηναϊκός έχει 1-12. Τα παιχνίδια κρίνονται στα τελευταία πέντε λεπτά τους, εκεί θέλουμε να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι. Στόχος είναι να είμαστε στο καλύτερο επίπεδο τον Μάρτιο".

Αναφορικά με το αν στόχος είναι το Final Four, εξήγησε ότι " από την ομάδα, δεν έχει πει κανείς κουβέντα για το Final Four. Τα social media είναι πολύ δυνατά, εξέλεξαν ακόμη και Πρόεδρο στις ΗΠΑ. Η EuroLeague έχει δυναμώσει πάρα πολύ. Έχουμε αυτογνωσία. Πρώτος στόχος είναι να μπούμε στα playoffs. Δεν έχουμε μιλήσει για το Final Four, έχουμε αυτογνωσία και ξέρουμε τι συμβαίνει γύρω μας".

Ακολούθως αναφέρθηκε στις τρεις απουσίες που θα έχει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στην προετοιμασία του (Νικ Καλάθης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Παπαγιάννης): " Θα μας λείψουν τρία βασικά στελέχη, αλλά αυτό είναι και με αυτό πρέπει να ζήσουμε. Μέσα από τα παιχνίδια που θα έρθουν, θα τους ενσωματώσουμε. Αυτό το έχουν αρκετές ομάδες όμως".

Όταν του ζητήθηκε να κάνει μια πρόβλεψη για την Εθνική Ανδρών εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είπε: " Εμπνέει αισιοδοξία αυτή η ομάδα. Σαν έθνος έχουμε θέμα στο ποιος θα είναι ο καπετάνιος. Είμαστε ένας λαός που δεν μπαίνει εύκολα σε καλούπια. Ο Γιάννης (Αντετοκούνμπο) θα είναι ο καπετάνιος στο γήπεδο, αυτό το έχουν αποδεχθεί όλοι. Θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι. Εκτιμώ ότι όλα θα κριθούν στα νοκ άουτ. Εκεί, σε έναν αγώνα μπορούν να συμβούν όλα. Εκ πείρας, μπορώ να πω ότι η Εθνική βγάζει ένα ωραίο και ζεστό κλίμα. Έχουν δουλέψει όλοι σε αυτό. Κι ο Γιάννης (Μπουρούσης) είναι ήρεμος και συμβουλεύει τους μικρούς".

Τέλος, δεδομένου ότι ο Γιάννης Αθηναίου υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο και θα λείψει για αρκετό καιρό, ρωτήθηκε αν πρόκειται οι πράσινοι να κάνουν άλλη μεταγραφή: " Ο Γιάννης είχε τον ρόλο στο ελληνικό πρωτάθλημα, ειδικά στις διαβολοβδομάδες. Να κάνουμε ροτέισον στα γκαρντ μας. Θέλουμε παίκτη, αλλά δεν υπάρχει. Γιατί ψάχνουμε για Έλληνα. Βλέπουμε ότι ακόμη και στην Εθνική υπάρχει πρόβλημα στους κοντούς".

Από την πλευρά των παικτών, αυτοί που συγκέντρωσαν τα περισσότερα βλέμματα ήταν ο Τζίμερ Φριντέτ και ο Γουέσλι Τζόνσον.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ