ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πιτίνο: "Το άθλημα είναι πάνω από όλα"

Πιτίνο: "Το άθλημα είναι πάνω από όλα"

Ο Ρικ Πιτίνο αναφέρθηκε στο ταμπεραμέντο του, το οποίο μοιάζει με εκείνο των Ελλήνων, ενώ αστειευόμενος τόνισε πως ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα απέναντι στον ΠΑΟΚ, γιατί στο ημιτελικό η ομάδα του έπαιξε ένα ημίχρονο.

Το τζάμπολ του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ έγινε με την συνέντευη Τύπου των προπονητών και των φιναλίστ των ομάδων στα "Δύο Αοράκια" στο Ηράκλειο και ο Ρικ Πιτίνο πρωταγωνίστησε σε αυτή.

"Είμαστε εξίσου (σ.σ. με τον ΠΑΟΚ) ενθουσιασμένοι που είμαστε εδώ για να παίξουμε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον αντίπαλο μας, ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχει κάποια Plays που που είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις. Είμαστε αρκετά ξεκούραστοι, γιατί στον ημιτελικό παίξαμε ένα ημίχρονο", είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο προπονητής του Παναθηναϊκούς,ο οποίος εν συνεχεία παρατήρησε πως ο τελικός "είναι διαφορετικός από το επίπεδο του πρωταθλήματος. Βλέπεις το επίπεδο των παικτών μου. Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης για παράδειγμα, είναι εξαιρετικός σκόρερ, πασέρ και μπορεί να τα κάνει όλα μέσα στο γήπεδο"

Ε0πίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε: "Ήθελα να επισημάνω ότι δεν είναι αναμέτρηση «Δαυίδ εναντίον Γολιάθ». Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα. Ίσως να μπορούσαμε να πούμε κάτι τέτοιο παλαιότερα, αλλά τώρα δεν ισχύει".

Για τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό ανέφερε: "Θα ήθελα να πω ένα πράγμα για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον προπονητή και τον Ολυμπιακό. Συμφωνώ με τον κ. Παπαθεοδώρου ότι δεν είναι ώρα να τα συζητήσουμε αυτά. Παίζαμε με το Κεντάκι στο Κάνσας, χάναμε 30 πόντους και είχα μόνο 7 παίκτες. Στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε 4 παίκτες με 4 φάουλ ο καθένας. Όλα έδειχναν ότι θα παίξουμε με 4 παίκτες, επειδή η διαιτησία ήταν κακή. Τελικά χάσαμε με 55 πόντους, εγώ επισήμανα τα διαιτητικά λάθη. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι η εικόνα της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για τα παιδιά. Όταν παίζεις έναν αγώνα, πρέπει να τελειώνει. Πρέπει να σέβεσαι το παιχνίδι, το οποίο είναι πάνω από όλα. Απογοητεύτηκα".

Όσον αφορά την παρουσία του στην Κρήτη τόνισε: "Έχω βρεθεί στη Μύκονο και στη Σαντορίνη και είμαι για πρώτη φορά στην Κρήτη. Δεν έχω καταφέρει να δω τη μαγεία των ελληνικών νησιών, γιατί είμαι από το αυτοκίνητο στο ξενοδοχείο. Έχω όμως μια ευχή: θέλω να απολαμβάνουν οι φίλαθλοι τον αγώνα για αυτό που είναι. Εντός αγωνιστικού χώρου κι εγώ ήθελα να "σκοτώσω" αντιπάλους, αλλά μετά το τέλος του αγώνα τούς έδινα το χέρι μου. Είμαι κι εγώ Έλληνας".

Τέλος, ρωτήθηκε για το να θα... μεταφέρει στις ΗΠΑ την εικόνα από τις κερκίδες που θα βρίσκονται παιδιά : "Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για κάθε τελικό. Προπονώ σαν να είναι η τελευταία προπόνηση της ζωής μου. Αυτός είναι ο τρόπος μου. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που παίζουμε μπροστά σε παιδιά. Με τον τρόπο που θα παίξουμε, ελπίζουμε να εμπνεύσουμε τα παιδιά να αγαπήσουν το μπάσκετ.

Καλάθης:" Πονάω, αλλά θα παίξω"

Ο Νικ Καλάθης από την πλευρά του πρόσθεσε: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ και θα παίξουμε στον τελικό. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλά προετοιμασμένος, έχει καλό προπονητή και έμπειρους παίκτες. Είμαστε προετοιμασμένοι. Θα μετρήσουν όλες οι φάσεις,,αλλά θα είμαστε έτοιμοι".

Για τις ενοχλήσεις που νιώθει στο πέλμα, ανέφερε: "Το πόδι μου είναι εντάξει. Πονάω, αλλά θα παίξω. Ο προπονητής μου έχει δώσει λίγο χρόνο να ξεκουραστώ και να προετοιμαστώ. Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όταν είσαι παίκτης, απολαμβάνεις να παίζεις ολόκληρο το παιχνίδι. Ειδικά τέτοια παιχνίδια. Όπως και να έχει η νίκη είναι νίκη και είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε στον τελικό".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ