ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πιτίνο για την επιστολή: "Σέβομαι τους πάντες, αλλά δεν μου αρέσει να μην με σέβονται"

EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση του πλήρους περιεχομένου της επιστολής που έστειλαν οι τρεις παίκτες του Ολυμπιακού στον Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο Ρικ Πιτίνο ρωτήθηκε για όσα έχουν συμβεί και στάθηκε στο κομμάτι του σεβασμού.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πέρασε δίχως προβλήματα από την έδρα του Κολοσσού, κι έδειξε απόλυτα έτοιμος εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σε πέντε μέρες για την EuroLague (6/12, 21:30). Ο Ρικ Πιτίνο εξήγησε μετά το φινάλε της αναμέτρησης με τους θαλασσί πως θα χρειαστούν περί τις δύο με τρεις εβδομάδες προπονήσεων για να φτάσουν οι πράσινοι στο επιθυμητό -για εκείνον- επίπεδο, ενώ σε ερώτηση που του έγινε για την επιστολή που έφτασε στα γραφεία της ΕΟΚ, από τους τρεις παίκτες του Ολυμπιακού (Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Αντώνης Κόνιαρης), απάντησε:

"Σέβομαι τους πάντες. Τους φιλάθλους, τον Ολυμπιακό, τους ιδιοκτήτες των ομάδων, τους διαιτητές, τους δημοσιογράφους… Οι πρώτοι παίκτες με τους οποίους συναντήθηκα όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, δεν ήταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού. Σέβομαι τους πάντες, αλλά δεν μου αρέσει να μην με σέβονται".

Σε ό,τι αφορά στο παιχνίδι με τον Κολοσσό, ανέφερε πως "το καλό με την ομάδα μας είναι ότι ενώ κερδίζουμε, ακόμη δεν έχουμε φτάσει ούτε καν κοντά στη δυναμική που έχουμε. Προφανώς, παίξαμε σκληρά και βάλαμε τα σουτ. Το μπάσκετ γίνεται πολλές φορές πιο απλό. Έτσι, η νίκη γίνεται μονοδιάστατη και έρχεται εύκολα" ενώ σε ερώτηση για το πότε περιμένει να φτάσει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο επιθυμητό επίπεδο, είπε: "Περίπου δύο - τρεις εβδομάδες προπονήσεων".

Σχετικά με το αν το μυαλό των παικτών του ήταν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, απάντησε πως "παρότι το επόμενο παιχνίδι θα είναι πολύ δυνατό, η γνώμη μου είναι ότι πάντοτε θα πρέπει να εστιάζεις στην κάθε προπόνηση και στο κάθε ματς που έρχεται. Όταν σκέφτεσαι μόνο ένα παιχνίδι, χάνεις τον ενθουσιασμό και την ενέργειά σου. Το καλύτερο είναι να αντιμετωπίζεις την κάθε προπόνηση και το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά".

Τέλος, όσον αφορά στην αγάπη που δέχεται από τους Έλληνες είπε πως "αυτός ήταν ένα από τους λόγους που πήρα τη δουλειά στην Εθνική ομάδα. Το καλοκαίρι κάνουμε οικογενειακώς διακοπές και έχω 12 εγγόνια. Όταν κάναμε διακοπές φέτος, τους είπα ότι κάτι χρωστάω στην Ελλάδα για την αγάπη που είχα εισπράξει και την αφοσίωση που μου είχε δείξει ο κόσμος. Ο βασικός λόγος ήταν αυτός για να αναλάβω τον ρόλο του ομοσπονδιακού προπονητή, παρότι γνώριζα ότι θα ήμουν μακριά από την οικογένειά μου και δεν θα με βλέπουν το καλοκαίρι".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ