ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πιτίνο: "Θα εκπληρώσω τις δεσμεύσεις μου σε Παναθηναϊκό και Εθνική Ελλάδος"

Πιτίνο: "Θα εκπληρώσω τις δεσμεύσεις μου σε Παναθηναϊκό και Εθνική Ελλάδος"

Ο Ρικ Πιτίνο δήλωσε σε συνέντευξή του ότι παρά την πρόσληψή του στο Αϊόνα σκοπεύει να ολοκληρώσει κανονικά την σεζόν στον Παναθηναϊκό και να κάτσει στον πάγκο της Εθνικής το καλοκαίρι.

Ο Ρικ Πιτίνο είναι πλέον ο νέος προπονητής του Αϊόνα όπως ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα από το Κολέγιο. Δεδομένου όμως ότι οι υποχρεώσεις του ξεκινούν σε αρκετούς μήνες από τώρα, ο ίδιος σκοπεύει να επιστρέψει κανονικά στην χώρα μας αν αρχίσουν ξανά οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων για να καθίσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ο οποίος όμως πρέπει έτσι κι αλλιώς να αρχίσει να ψάχνει για αντικαταστάτη.

Ο Πιτίνο παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο ESPN μετά την ανακοίνωση της πρόσληψής από το Αϊόνα. Συγκεκριμένα, έπειτα από σχετική ερώτηση για το τι σημαίνει η απόφασή του για το μέλλον του στους "πράσινους" και την Εθνική Ανδρών (από την οποία έχει πάρει το χρίσμα να καθίσει στον πάγκο της στο προουλυμπιακό τουρνουά), τόνισε: " Θα εκπληρώσω τις δεσμεύσεις μου. Βρισκόμαστε στην 6η θέση (σ.σ με τον Παναθηναϊκό στην EuroLeague) και παλεύουμε να μπούμε στα playoffs. Και θα είμαι ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος. Αν η σεζόν στο ΝΒΑ ολοκληρωθεί στην ώρα της, τότε θα έχω τον "Greek Freak" (Γιάννη Αντετοκούνμπο) στην ομάδα".

Σχετικά με την απόφασή του να συμφωνήσει με το Αϊόνα, ο Πιτίνο τόνισε: " Είχα αρκετές προτάσεις στο παρελθόν και είπα ότι δεν ενδιαφερόμουν. Υπήρχαν πολλά πράγματα εκτός παρκέ που ήταν πιο σημαντικά από αυτά που γινόντουσαν εντός παρκέ. Έχω πάθος για το παιχνίδι, για αυτό πήγα στην άλλη πλευρά του κόσμου στην Ελλάδα. Μου έλειψε η οικογένειά μου, δεν είχα κανέναν μαζί μου. Αν προπονούσα ξανά σε κολεγιακό επίπεδο, θα έπρεπε να καλυφθούν οι ανάγκες μου εκτός γηπέδου.

Αν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο μετανιώνω είναι που άφησα το Πρόβιντενς. Ήμουν εκεί για δύο χρόνια, δεν πέρασα όσο χρόνο ήθελα. Ήξερα ότι το Αϊόνα μου ταίριαζε, απέχει 30 λεπτά από το σπίτι μου στη Νέα Υόρκη, 10 λεπτά από τον γιο μου, Χάρισον, 10 λεπτά από ένα γκολφ κλαμπ που είμαι μέλος. Έχει σπουδαία παράδοση, ο προηγούμενος προπονητής έκανε σπουδαία δουλειά".

Τέλος, σχετικά με το αν έμαθε κάτι όσο βρισκόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού, τόνισε: " Έμαθα πολλά πράγματα στην EuroLeague. Είναι διαφορετικό μπάσκετ. Στην επίθεση είναι καλύτερο από το NCAA και το ΝΒΑ. Έχει τα καλύτερα συστήματα, την καλύτερη κίνηση χρίς τη μπάλα, τα καλύτερα κοψίματα μακριά από τη μπάλα, καλύτερο passing game, καλύτερο σουτ. Δεν έχει ίδιες άμυνες, επειδή το επίπεδο της αθλητικότητας δεν είναι ίδιο, αλλά έμαθα πολλά. Το να προπονώ εκεί ήταν φανταστικό. Έχω προπονήσει απέναντι σε προπονητές όπως ο Ντιν Σμιθ και ο Φρανκ ΜακΓκουάιρ, αλλά βάζω τους προπονητές που αντιμετώπισα στο ίδιο επίπεδο. Έμαθα πολλά, επιθετικά σίγουρα έγινα καλύτερος προπονητής".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ