ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ρικ Πιτίνο, πολλά περισσότερα από ένας προπονητής!

Ρικ Πιτίνο, πολλά περισσότερα από ένας προπονητής!

Η συνέντευξη του Αμερικανού τεχνικού του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο Sport24.gr προκάλεσε… αίσθηση και τα backstage της κρύβουν μικρούς… θησαυρούς!

Είναι από τις στιγμές που είσαι γεμάτος μέσα σου γιατί αποφάσισες να γίνεις δημοσιογράφος. Γιατί σου δόθηκε η…. ευλογία να ασχολείσαι μέρα και νύχτα με αυτό που αγαπάς και να γνωρίζεις ανθρώπους που έχουν βάλει κάτι περισσότερο από ένα λιθαράκι για να φτάσει το μπάσκετ τόσο ψηλά. Σε όλα τα επίπεδα.

Το να κάνεις συνέντευξη με τον Ρικ Πιτίνο είναι κάτι απίστευτο. Κάτι εντυπωσιακό. Είναι τέτοια η προσωπικότητα του Αμερικανού προπονητή που σε… παρασύρει. Ο τρόπος του, οι εμπειρίες του, όλα αυτά που έχει να πει σε κάνουν να ψάχνεις κάθε στιγμή για περισσότερες ειδήσεις και για περισσότερες ιστορίες. Βλέπετε, δεν είναι και λίγα τα σχεδόν 42 χρόνια που προπονεί… Και αυτό που είναι το εντυπωσιακότερο όλων είναι πως ο Πιτίνο είναι δάσκαλος. Δάσκαλος για όλους. Όχι μόνο για τους παίκτες του, όχι μόνο για τους συνεργάτες του, αλλά ακόμα και για εμάς τους δημοσιογράφους.

Η αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr προκάλεσε αίσθηση. Και πιστέψτε μας θα προκαλούσε ακόμα μεγαλύτερη αν όλοι εσείς που μας χαρίσατε το «κλικ» σας για να διαβάσατε όσα μας είπε, είχατε την δυνατότητα να είστε παρόντες. Από την αρχή μέχρι το τέλος.

Από την στιγμή που ήρθε σαν… Άγγλος στο ραντεβού μας, μετά το τέλος της καθημερινής προπόνησης που κάνει και κρατιέται σε φόρμα, μέχρι την στιγμή που δεν κρατήθηκε και έβγαλε χαρτί και στυλό και σχεδίαζε συστήματα για να μας αναλύσει με μπασκετικά επιχειρήματα όσα μας έλεγε. Εκεί που μας μιλούσε για την άμυνα που παίζουν ομάδες οι οποίες δεν εκτελούν με καλά ποσοστά από τα 6.75, έκανε την σύγκριση με τους Νικς όταν έπαιζαν με τον Όκλει και τον Γιούιν. Θυμήθηκε μάλιστα, την τακτική που χρησιμοποιούσε και δεν δίστασε να μας την σχεδιάσει.

Άψογος επαγγελματίας δεν έφερε την παραμικρή αντίρρηση στην… πίεση της κορυφαίας φωτογράφου Φρατζέσκας Γιαϊτζόγλου Watkinson (η οποία έχει κάνει και πάλι εξαιρετική δουλειά), ενώ ο coach Πιτίνο έκλεψε την παράσταση όταν ξεκίνησε να «πρωταγωνιστεί» στο promo βιντεάκι της συνέντευξης . Εμείς πολύ διακριτικοί του ζητήσαμε να πει δυο λογάκια (για να μην τον φέρουμε σε δύσκολη θέση) κι εκείνος «κατέβασε» σενάρια από το… κεφάλι του και απέδειξε την απίστευτη άνεση που έχει με την κάμερα. Τ' αποτελέσματα της δουλειάς που έγινε τα έχετε δει...

Αν δεν ήταν προπονητής top επιπέδου, θα μπορούσε να έχει τα αποτυπώματά του στο Hollywood Walk of Fame. Στην Λεωφόρο των Αστέρων, δίπλα στα ονόματα των μεγαλύτερων ηθοποιών, μουσικών, σκηνοθετών, παραγωγών, φανταστικών χαρακτήρων, αλλά ακόμα και δίπλα στο όνομα του Μάτζικ Τζόνσον (λόγω των κινηματογραφικών εταιριών που έχει στην κατοχή του και όχι λόγω των κινηματογραφικών παιχνιδιών που έχει χαρίσει στην ανθρωπότητα). Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ρικ Πιτίνο έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του και στο Hollywood.

Στις 18 Φεβρουαρίου του 1994, έκανε την εμφάνισή του στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αμερικής παίζοντας στο «Blue Cheaps» στο πλευρό των Νικ Νόλτε, Σακίλ ο' Νιλ, και Τιμ Χάρνταγουεϊ. Το θυμήθηκε στην συνέντευξη και μας το ανέλυσε με πολύ παραστατικό τρόπο. Πως είχε γίνει το γύρισμα, κατά την διάρκεια κανονικού αγώνα για το Κολεγιακό πρωτάθλημα απέναντι στον Μπόμπι Νάιτ (είχε κάνει και αυτός το κομμάτι του σε εκείνη την ταινία)…

Πολλές ιστορίες ανάλογα με την περίσταση και ακόμα περισσότερα πράγματα εκτός μπάσκετ, έχει να πει ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Βέβαια αυτό που έμεινε ήταν πώς χαμογελούσε στο τέλος της συνέντευξης παρά το γεγονός πώς τον καθυστερήσαμε από τις υπόλοιπες υποχρεώσεις του.

Τελικά, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως ο Ρικ Πιτίνο είναι πολύ μπροστά από την εποχή του. Εντός και εκτός παρκέ….

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ