ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ρικ Πιτίνο: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού

BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ρικ Πιτίνο επιστρέφει στον Παναθηναϊκό και το Sport24.gr παρουσιάζει τα πέντε βασικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Αμερικανό που είναι μέλος του Hall of Fame.

Η επιστροφή Πιτίνο στον Παναθηναϊκό είναι θέμα χρόνου. Ο σπουδαίος προπονητής με τις τεράστιες επιτυχίες στις ΗΠΑ και τη λαμπερή του θέση στο Hall of Fame έμεινε μόλις έξι μήνες στην Ελλάδα, αλλά κατάφερε να συνδεθεί με το ελληνικό κοινό και τους φιλάθλους των Πρασίνων.

Το Sport24.gr παρουσιάζει πέντε βασικά πράγματα τα οποία πρέπει να ξέρετε για τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκό. Επιτεύγματα, ατάκες, συνήθειες. Όλα στο πιάτο σας, ντυμένα με video και φωτογραφίες.

1. Η "ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΠΑΟ" ΤΟΥ ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ & ΤΟ ΧΟΜΠΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΟΓΑ

Ο Ρικ Πιτίνο έχει πάθος με το μπάσκετ, το χόμπι του όμως είναι τα άλογα. Ο εμβληματικός προπονητής με τα δύο πρωταθλήματα στο NCAA είναι λάτρης των αλόγων και μάλιστα έχει κάποια στην κατοχή του που τρέχουν σε μεγάλες κούρσες. Ένα από τ' άλογά του, μάλιστα, συνδέεται με τον Παναθηναϊκό.

Τον Μάρτιο του 2019 ο Πιτίνο έκανε Tweet μία φωτογραφία ενός πανέμορφου αλόγου, χρώματος καφέ. Στη λεζάντα της δημοσίευσης ο Ρικ Πιτίνο ανακοίνωση τ' όνομα αυτού: " Princess PAO", δηλαδή " Πριγκίπισσα ΠΑΟ".

2. ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΣΤΟ NCAA ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Έχοντας διαγράψει σπουδαία πορεία στο NCAA, ο Ρικ Πιτίνο έχει γράψει τη δική του ιστορία στο κολεγιακό πρωτάθλημα, γεγονός που τον οδήγησε στο Basketball Hall of Fame. Ο Πιτίνο, μάλιστα, είναι κάτοχος ενός μοναδικού ρεκόρ στην ιστορία του NCAA.

Louisville coach Rick Pitino calls to his team during the first half of an NCAA college basketball tournament game against Northern Iowa in the Round of 32, Sunday, March 22, 2015, in Seattle. (AP Photo/Ted S. Warren)
Louisville coach Rick Pitino calls to his team during the first half of an NCAA college basketball tournament game against Northern Iowa in the Round of 32, Sunday, March 22, 2015, in Seattle. (AP Photo/Ted S. Warren) AP

Συγκεκριμένα, είναι ο μοναδικός προπονητής που έχει οδηγήσει τρία διαφορετικά πανεπιστήμια σε Final 4. Συγκεκριμένα, ο Πιτίνο ηγήθηκε των πανεπιστημίων Providence, Kentucky και Louisville μέχρι την τετράδα, κατακτώντας δύο τίτλους με το Kentucky τη σεζόν 1995-1996 και το 2012-2013 με το Louisville.

3. ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΝΙΚΗ ΕΝΩ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΚΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Στις 26/12 ο Πιτίνο πάτησε στην Ελλάδα. Στις 28/12 έπαιξε κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την διέλυσε! Με μόλις μία ημέρα προπόνηση και το αποτέλεσμα στο παρκέ ήταν συγκλονιστικό και σφραγίστηκε με νίκη 96-84. Το φοβερό της πρώτης νίκης του Πιτίνο στον πάγκο του Παναθηναϊκού ήταν ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε τους παίκτες του.

BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο πρωταθλητής προπονητής του NCAA δεν γνώριζε καλά καλά τα ονόματα των Πρασίνων και τους έβγαλε παρατσούκλια για γίνει η δουλειά. Για παράδειγμα: Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ήταν ο... Flash και ο Λεκαβίτσιους ο... Skywalker.

4. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΟΥ ΤΟΥ ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ιστορικής σημασίας, μπασκετικό κειμήλιο θα έλεγε κάνεις είναι η πρώτη συνέντευξη του Ρικ Πιτίνο μετά από τη νίκη το ντεμπούτο του κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Πιτίνο είπε μυθικά πράγματα και έκανε τον μεταφραστή να τα χάσει και τους δημοσιογράφους να αισθάνονται ελαφρώς άβολα.

Ατάκες όπως: " Δεν ξέρω πόσα παίρνει, όμως ο Καλάθης αξίζει μέχρι και το τελευταίο σεντ, έχει αντοχή που έχω δει σε ελάχιστους παίκτες". Εξίσου τρομερή ήταν και η τοποθέτησή του για το μόνο "πρόβλημα" που αντιμετώπιση στο παρθενικό του ματς με τους Πράσινους: " Το μόνο κακό σε αυτό το σύντομο διάστημά μου στην ομάδα, είναι ότι δεν μπορώ να προφέρω τα ονόματα των παικτών".

5. ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ "ΔΑΣΚΑΛΟΣ" ΠΟΛΛΩΝ ΚΟΟΥΤΣ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ρικ Πιτίνο είναι συγγραφές τριών βιβλίων με τίτλους:

"Γεννήθηκα για να κοουτσάρω"

"Η επιτυχία είναι επιλογή"

"Συμβόλαιο μιας ημέρας πώς να αξιολογείτε κάθε λεπτό της ζωής σας"

Επίσης, τα συστήματα που εφάρμοσε στη σπουδαία πορεία του στο NCAA έκαναν πολλούς προπονητές να εμπνευστούν και να δουλέψουν κι εκείνοι εξελίσσοντας την πιεστική άμυνα, το πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο και τις ζώνες 2-2-1 και 2-3 με τις οποίες ο Πιτίνο έκανε πάταγο στο Louisville.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μεγάλη συνέντευξη του Ρικ Πιτίνο στο Sport24.gr

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ