ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Συρίγος: "Η Ρεάλ έδειξε στον Παναθηναϊκό την απόσταση που τον χωρίζει από την τετράδα"

Συρίγος: "Η Ρεάλ έδειξε στον Παναθηναϊκό την απόσταση που τον χωρίζει από την τετράδα"
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103,3 την ήττα του Παναθηναϊκού από την Ρεάλ, τονίζοντας ότι οι "πράσινοι" έχουν κάνει βήματα μπροστά, αλλά απέχουν πολύ από το να θεωρηθούν ομάδα τετράδας.

Η Ρεάλ έκανε επίδειξη δύναμης στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας εύκολα με 87-75 του Παναθηναϊκού για την 16η αγωνιστική της EuroLeague. Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103,3 την ήττα των "πράσινων", τονίζοντας την διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Συρίγος: Το παιχνίδι αφιέρωσε σε έναν βαθμό και με έναν τρόπο που δεν αμφισβητείται, την απόσταση που έχει ο Παναθηναϊκός από την πρώτη τετράδα. Λέμε τόσο καιρό ότι ο Παναθηναϊκός είναι εδραιωμένη ομάδα οχτάδας, η οποία τρέχει σε ρυθμούς εξάδας και υπό συνθήκες με κάποιες νίκες που διεκδικούσε ή ήθελε να πάρει μπορούσε να μπει σε τροχιά τετράδας.

Απόψε και σε συνδυασμό με τα διπλά που δε μπορούσε να πάρει, όλα αυτά μαζί αλλά κυρίως ο τρόπος που τον νίκησε η Ρεάλ, φανερώνουν μεν ότι η απόσταση έχει κλείσει, αλλά περιμένει σταθερή, ξεκάθαρη, ευδιάκριτη.

Η Ρεάλ έπαιξε τον Παναθηναϊκό όπως η γάτα με το ποντίκι. Πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Παίζεις με την Ρεάλ. Θες να ελέγχεις τον ρυθμό, να μην χάσεις ριμπάουντ, να τους κατεβάσεις τα ποσοστά στα δίποντα γιατί με τα τέρατα που έχουν κυριαρχούν και θες να σουτάρεις καλά. Τα έχεις κάνει όλα, έχεις περισσότερους πόντους από επιθετικά ριμπάουντ, την έχεις κρατήσει στο 38% στο τρίποντο, έχεις σουτάρει καλά και δεν έχεις αγγίξει την τελειότητα επειδή δεν έχεις αποφύγει τα λάθη γιατί έχεις 7 στο ημίχρονο. Και από τα 7 λάθη που έχεις κάνει, η Ρεάλ έχει σημειώσει 14 πόντους και ανατρέπονται όλα. Γιατί; Επειδή είναι μία ομάδα που έχει τέτοια ποιότητα και πληρότητα, που αναδεικνύει και τη παραμικρή λεπτομέρεια. Το χιλιοστό που θα της δώσει θα το κάνει χιλιόμετρα.

Όταν αυτή η εξίσωση σπάει στο δεύτερο ημίχρονο, αφού δεν γίνεται να έχεις την ίδια ένταση για 40 λεπτά απέναντι σε αυτή τη Ρεάλ, είδες ότι επί της ουσίας δεν μπόρεσες να παλέψεις το παιχνίδι. Μόλις η Ρεάλ άρχισε να φορτώνει στο καλάθι, ήρθαν όλα τούμπα. Διαβάζει τα πάντα, σημαδεύει τα πάντα.

Ένα δεύτερο χαρακτηριστικό είναι ο τρόπος που αντιμετώπισε τον Φρεντέτ που ήταν καταπληκτικός στο πρώτο ημίχρονο. Η Ρεάλ είπε 'δεν ιδρώνω καν, δεν θα χάσω από έναν παίκτη. Θα σε κουράσω τόσο πολύ στην άμυνα, που δε θα μπορείς να κάνεις τίποτα στην επίθεση'. Πρέπει να έχει φάει στο δεύτερο ημίχρονο γύρω στους 20 πόντους, με δύο χαμένα σουτ για την Ρεάλ και να έχει βάλει 3 και άλλους 2 στην συνέχεια όταν το παιχνίδι είχε κριθεί. Γιατί; Γιατί η Ρεάλ έχει αυτή την ικανότητα να διαβάζει τα πάντα και να προσαρμόζεται. Γύρισε τον διακόπτη και σημάδεψε τον Φρεντέτ ακόμα και στα αποδυτήρια. Τον υποχρέωσε να αμυνθεί σε κάθε δευτερόλεπτο της δικής της επίθεσης.

Δεν χάνει κάτι ο Παναθηναϊκός από αυτό. Είχε να κάνει με μία ανώτερη ομάδα. Αυτό το μήνυμα είναι σκληρό εφόσον είσαι ρεαλιστής. Μπορείς να πεις ότι είσαι πιο κοντά από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και πολύ μακριά".

Ακούστε ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ