ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Πανιώνιος: Η αμερικανική δύναμη

Πανιώνιος: Η αμερικανική δύναμη

Το 84,7% των πόντων που σημειώνουν οι Αμερικανοί στις τελευταίες τρεις νίκες του Πανιωνίου και το πρώτο "διπλό" του "ιστορικού" έπειτα από 11 σερί ήττες.

Σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο ούτως ή άλλως παίζει μεγάλο ρόλο η σωστή επιλογή ξένων παικτών, ο Πανιώνιος μοιάζει να έχει βρει τους δικούς του. Δώδεκα ξένοι παίκτες παρέλασαν την περσινή χρονιά από τη Νέα Σμύρνη και άλλοι τόσοι φέτος. Στα τελευταία παιχνίδια, πάντως, ο "ιστορικός" δείχνει ότι έχει καταλήξει στην σωστή... αμερικανική συνταγή.

Ο Ντέβιον Μπέρι ίσως να είναι η αιχμή του δόρατος, ο ηγέτης. Ο παίκτης που θα βάλει το κρίσιμο καλάθι, το μεγάλο σουτ. Ο Βασίλης Φραγκιάς μπορεί όμως να υπολογίζει πλέον και στους υπόλοιπους. Αυτό έγινε σαφές στη μεγάλη νίκη του Πανιωνίου στην Κρήτη επί του Ρεθύμνου , την πρώτη εκτός έδρας από τις 10 Απριλίου 2018 και έπειτα από 11 συνεχόμενες ήττες. Από τότε που επέστρεψε στην Basket League ο Πανιώνιος έχει συνολικό απολογισμό 2-21 εκτός έδρας. Και οι δύο πάντως (η περσινή στα Τρίκαλα και η χθεσινή στο Ρέθυμνο) ήταν νίκες που επιβαλλόταν να τις κάνει.

Πανιώνιος: Η αμερικανική δύναμη

Ειδικά το χθεσινό αποτέλεσμα στην Κρήτη τον απομάκρυνε δύο ολόκληρες νίκες από τις τελευταίες δύο θέσεις της βαθμολογίας. Και δεν ήταν μόνο ο Μπέρι ο υπεύθυνος για αυτήν. Ο Νταρνέλ Χάρις πρόσθεσε άλλους 19 και μάζεψε 11 ριμπάουντ, κάνοντας το πρώτο του νταμπλ-νταμπλ στο πρωτάθλημα. Ήταν η δεύτερη απειλή που τόσο μεγάλη ανάγκη είχε ο Πανιώνιος.

ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ 84,7% ΤΩΝ ΠΟΝΤΩΝ

Καταπώς φαίνεται, όταν οι Αμερικανοί παίζουν καλά, παίζει και ο Πανιώνιος καλά. Και αυτό είναι φυσικά απόλυτα φυσιολογικό. Στο Ρέθυμνο πέτυχαν 67 από τους 72 πόντους της ομάδας τους. Στη νίκη επί του Λαυρίου πριν από δύο αγωνιστικές είχαν βάλει 84 από τους 101. Στο ματς με τον Κολοσσό είχαν 70 από τους 88. Οι "κυανέρυθροι" έχουν πετύχει τρεις νίκες στις τελευταίες 12 αγωνιστικές και οι Αμερικανοί τους έχουν πετύχει το 84,7% των πόντων!

Λίγες ομάδες στην Basket League έχουν την ανάγκη τους πόντους που έχει ο Πανιώνιος από τους ξένους του. Και όσο παίζουν όπως στο Ρέθυμνο, ο Βασίλης Φραγκιάς μπορεί να κοιμάται ήσυχος.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ