ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Πανιώνιος: Ο Βεργίνης ξανάνιωσε

Πανιώνιος: Ο Βεργίνης ξανάνιωσε
EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Βεργίνης επέστρεψε στον Πανιώνιο για να προσφέρει εμπειρία και ποιότητα, αλλά τελικά έμελλε να εξελιχθεί σε έναν κομβικό παίκτη για τους “κυενάρυθρους”.

Στα 32 του χρόνια ο Δημήτρης Βεργίνης δεν είναι πλέον πιτσιρικάς. Έχει φάει τα γήπεδα της ΕΚΟ Basket League με το κουτάλι, έχει δει σχεδόν τα πάντα. Εδώ και μία διετία ήταν συνήθως σε δεύτερο πλάνο. Στον Πανιώνιο όμως έμελλε να βρεθεί ξανά στο προσκήνιο.

Έπειτα από μία μέτρια χρονιά (2018/19) σε έναν προβληματικό Άρη, ο έμπειρος γκαρντ διψούσε για μπάσκετ. Διψούσε για χρόνο συμμετοχής, αλλά και έναν μεγαλύτερο ρόλο. Ήξερε ότι τα πόδια του αντέχουν ακόμα, ότι μπορούσε να προσφέρει λύσεις και να μην είναι απλώς ένας παίκτης με περιορισμένο χρόνο συμμετοχής όπως στον Άρη πέρυσι ή στο Λαύριο μία χρονιά νωρίτερα (2017/18). Όπως αποδείχθηκε, χρειαζόταν να επιστρέψει σε γνώριμα λημέρια για να θυμηθεί τον εαυτό του.

ΕΚ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ

Ο Πανιώνιος ήταν η ομάδα που είχε δώσει την ευκαιρία στον Βεργίνη να επανέλθει στο προσκήνιο την σεζόν 2014/15 έπειτα από μία χρονιά στην Βουλγαρία και την Λουκόιλ. Τέσσερα χρόνια αργότερα, η διοίκηση και το γήπεδο έχουν αλλάξει. Ο Πανιώνιος όμως έμελλε να είναι πάλι η ομάδα που έδωσε την ευκαιρία στον Βεργίνη να είναι ο εαυτός του.

Την φετινή σεζόν ο 32χρονος γκαρντ έχει ξανά την ευκαιρία να πατήσει για ώρα παρκέ. Να πάρει τα σουτ που θέλει, να οργανώσει, να εκτελέσει όποτε το κρίνει χρήσιμο. Αποτέλεσμα; Η πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του μέχρι στιγμής, αφού έπειτα από 11 αγωνιστικές έχει 10.8 πόντους, 3.5 ριμπάουντ και 3.4 ασίστ μέσο όρο με 43.8% στα τρίποντα σε 28 λεπτά συμμετοχής.

Με τον Βεργίνη σε ρόλο τιμονιέρη, ο Πανιώνιος έχει πλέον ρεκόρ 5-6. Οι δύο τελευταίες νίκες της ομάδας έχουν μάλιστα φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του: 21 πόντοι, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ στη νίκη με 86-80 επί του Άρη στην Θεσσαλονίκη (σε μία μίνι-εκδίκηση για τον περσινό του παραγκωνισμό), 19 πόντοι, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ στην κρίσιμη χθεσινή (14/12) νίκη με 74-71 επί της Λάρισας για την 11η αγωνιστική. Δύο μεγάλες εμφανίσεις σε δύο κομβικά παιχνίδια για τον Πανιώνιο, από έναν παίκτη που έχει φάει με το κουτάλι την EKO Basket League.

ΠΙΟ ΩΡΙΜΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

Από νεαρή ακόμα ηλικία ο Βεργίνης είχε δείξει ότι είχε ισχυρή προσωπικότητα, αφού μόλις στα 20 του χρόνια (την σεζόν 2007/08) είχε εξελιχθεί σε έναν από τους ηγέτες του ΠΑΟΚ, κερδίζοντας τότε μία μεγάλη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Στην διετία του στους “πράσινους” (2008-2010) δεν βρήκε ποτέ τον ρόλο του, ίσως επειδή δεν ήταν έτοιμος τότε.

Πανιώνιος: Ο Βεργίνης ξανάνιωσε
EUROKINISSI

Έκτοτε ωστόσο είχε μία καλή πορεία, η οποία ενδεχομένως να ήταν καλύτερη αν δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά (ρήξη χιαστού) την σεζόν 2010/11 με την φανέλα του Άρη. Όλα αυτά ανήκουν όμως στο παρελθόν.

Στον Πανιώνιο ο Βεργίνης μοιάζει να είναι πιο ήρεμος, πιο ελεύθερος, πιο ώριμος από ποτέ. Έπειτα από μία διετία έχει ξανά σημαντικό χρόνο συμμετοχής, έχει ελευθερία κινήσεων, μπορεί να παίξει όποτε χρειαστεί με το ένστικτο και όποτε πρέπει με το μυαλό. Καθοδηγεί τους συμπαίκτες του, δημιουργεί, εκτελεί. Είναι ξανά ο εαυτός του. Στα 32 του χρόνια, δείχνει να έχει ξανανιώσει.

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ