ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Πανιώνιος: Σαμάρντο Σάμουελς, ο αναμορφωτής

Πανιώνιος: Σαμάρντο Σάμουελς, ο αναμορφωτής
EUROKINISSI

Ο Σαμάρντο Σάμουελς εμφανίστηκε ξαφνικά στην ζωή του Πανιωνίου και σε 10 ημέρες τον μεταμόρφωσε από την ομάδα που ταπεινώθηκε από τον Διαγόρα Δρυοπιδέων σε ένα σύνολο που πήρε δύο σερί νίκες στην ΕΚΟ Basket League.

Ηταν 16 Οκτωβρίου όταν ο Πανιώνιος είδε τον Διαγόρα Δρυοπιδέων να τον διαλύει με 93-72 για το Κύπελλο Ελλάδος και να τον ταπεινώνει. Όλα έμοιαζαν μαύρα. Έντεκα ημέρες αργότερα, σχεδόν κανείς δεν το θυμάται αυτό.

Είναι δεδομένο ότι η ήττα από τον Διαγόρα αποτελεί μία μαύρη κηλίδα στην ιστορία του Πανιωνίου. Αυτό δεν αλλάζει όμως ότι μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες η ψυχολογία στους “κυανέρυθρους” έχει αλλάξει, που έκτοτε μετρούν δύο νίκες για την ΕΚΟ Basket League ( Ρέθυμνο εντός έδρας και Ηρακλή εκτός έδρας). Και ο λόγος που έφεραν τούμπα την κατάσταση έχει ονομετωπένυμο: Σαμάρντο Σάμουελς.

Ο ΛΥΤΡΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΖΑΜΑΪΚΑ

Ο Σαμάρντο Σάμουελς ξέρει ότι κανονικά δεν θα έπρεπε να αγωνίζεται στον Πανιώνιο. Βάσικά, αν είχε εκμεταλλευτεί στον απόλυτο βαθμό το ταλέντο του, είτε δεν θα έφευγε ποτέ από το ΝΒΑ, είτε θα αγωνιζόταν σε ομάδα επιπέδου EuroLeague. Είναι δεδομένο ότι έχει κάνει λάθη. Αυτό δεν αλλάζει όμως ότι το ταλέντο του και μόνο αρκεί για να κάνει την διαφορά.

Η έλευση του Τζαμαϊκανού σέντερ στον Πανιώνιο μεταμόρφωσε τους “κυανέρυθρους”. Ο Σάμουελς έγινε το σημείο αναφοράς που δεν είχε ο Πανιώνιος κάτω από τα καλάθια σχεδόν από τότε που επέστρεψε στο προσκήνιο. Αποτελεί πολυτέλεια για αυτό το επίπεδο και το απέδειξε με τον τρόπο που κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια στη νίκη επί του φιλόδοξου Ηρακλή μέσα στο Ιβανώφειο, όπου είχε 20 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 κοψίματα. Όπως το είχε αποδείξει και μία εβδομάδα νωρίτερα κόντρα στο Ρέθυμνο, που σταμάτησε στους 22 πόντους και τα 9 ριμπάουντ.

ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕΣΑ ΤΟΥ

Η παρουσία του Σάμουελς έχει φέρει μία ασφάλεια σον Πανιώνιο, που απλώς του δίνει τη μπάλα και περιμένει από αυτόν να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Και οι δύο 20αρες που έχει σημειώσει σε ισάριθμα παιχνίδια δείχνουν ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτή την δουλειά. Σε αυτό το επίπεδο ο Σάμουελς κανονικά δεν θα έπρεπε να έχει αντίπαλο και μέχρι στιγμής δεν έχει.

Έχοντας περάσει τρεις σεζόν στο ΝΒΑ (2010-2013) και τρία χρόνια στην EuroLeague (δύο με την Αρμάνι Μιλάνο και ένα με τη Μπαρτσελόνα) πριν δει την καριέρα του να παίρνει την κάτω βόλτα, ο Σάμουελς εξακολουθεί να είναι ένας καλός παίκτης. Στα 30 του χρόνια, έστω και με μερικά περιττά κιλά, έχει μπόλικο μπάσκετ μέσα του και είναι πολύ πιθανό να βλέπει τον Πανιώνιο ως μία ευκαιρία να επιστρέψει στο προσκήνιο και να αποδείξει ότι είναι ένας άλλος άνθρωπος.

Ο Σάμουελς δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στον Πανιώνιο. Δεν θα έπρεπε καν να βρίσκεται στην Ευρώπη. Το θέμα όμως είναι ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον Πανιώνιο. Και η παρουσία του και μόνο ήταν αρκετή για να μεταμορφωθούν οι “κυανέρυθροι”. Μένει να φανεί τι θα ακολουθήσει στην συνέχεια και αν ο Σάμουελς θα εξακολουθεί να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια.

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ