ΠΑΟΚ

Αντώνης Κόνιαρης: Ο δρόμος της ωρίμανσης

Αντώνης Κόνιαρης: Ο δρόμος της ωρίμανσης
EUROKINISSI

Σε μία σεζόν που ο Αντώνης Κόνιαρης έχει μικρότερο ρόλο από ότι πέρυσι, δείχνει σιγά-σιγά να κάνει το βήμα μπροστά στην εξέλιξή του.

Στην φορτωμένη περιφέρεια του ΠΑΟΚ , ο Αντώνης Κόνιαρης υποχρεώθηκε φέτος να κάνει ένα βήμα πίσω. Στην πραγματικότητα όμως αυτό το βήμα πίσω ενδέχεται να τον βοηθήσει να κάνει δύο βήματα μπροστά.

Με τον ΠΑΟΚ να έχει αποφασίσει να στηρίξει μέρος του φετινού του σχεδιασμού στην παρουσία δύο Αμερικανών γκαρντ (Γκος και Χάτσερ), ο Κόνιαρης κλήθηκε να παίξει τον ρόλο του... ισορροπιστή. Να προσαρμόσει το παιχνίδι του και να αποβάλει ένα μέρος της ορμητικότητας και του ενθουσιασμού του. Να αφήσει για λίγο το γκάζι και να ασχοληθεί με το φρένο. Σε μία πρώτη ματιά αυτό δεν φάνηκε θετικό. Ενδεχομένως όμως να αποδειχθεί ευεργετικό.

ΕΝΑΣ ΓΚΑΡΝΤ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ο Αντώνης Κόνιαρης εμφανίστηκε στο προσκήνιο στα 15 του χρόνια, έχοντας στοιχεία που θύμιζαν τους Έλληνες γκαρντ που έκαναν την διαφορά (αμυντική συνέπεια, πίεση στην μπάλα, ικανότητα στην πάσα), τα οποία όμως συνδύαζε με στοιχεία που... δεν ήταν συνηθισμένα. Κυριότερο όλων ήταν αυτός ο πηγαίος ενθουσιασμός και η τάση του να παίξει το παιχνίδι σε ένα τέμπο ελαφρώς διαφορετικό, προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα.

Αντώνης Κόνιαρης: Ο δρόμος της ωρίμανσης

Το βασικό προσόν στην περίπτωση του Κόνιαρη σε σχέση με άλλους γκαρντ που έχουν εμφανιστεί στο ελληνικό μπάσκετ είναι πως έχει όλα τα στοιχεία να γίνει ένας παίκτης που θα είναι εξίσου καλός – βασικά εξαιρετικός – και στις δύο πλευρές του παρκέ. Είναι ήδη ένας εξαιρετικός αμυντικός, πάντα ήταν. Το θέμα όμως είναι τι κάνει στην άλλη πλευρά του παρκέ. Εκεί που δεν έχει θέμα να βγάλει μία αυτοπεποίθηση, μία προσωπικότητα. Να δείξει ότι μπορεί να βγει από τα καλούπια που έχουν φτιαχθεί οι γκαρντ των τελευταίων χρόνων και να δει λίγο πιο μακριά από το παιχνίδι που θέλει μόνο Πικ εν Ρολ και... Άγιος ο Θεός. Μπορεί σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός να μην βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά σε αντίθεση με άλλους παίκτες αυτό το στοιχείο δεν εκλείπει από το παιχνίδι του.

ΟΙ ΓΚΟΣ-ΧΑΤΣΕΡ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΜΑΘΑΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ

Η φετινή σεζόν είναι μία πρόκληση για τον Κόνιαρη. Ο ρόλος του φάνηκε να μειώνεται. Στην πραγματικότητα ωστόσο δεν μειώθηκε, απλώς προσαρμόστηκε. Ο Κόνιαρης παραμένει ο παίκτης που έχουν θαυμάσει όλοι τα προηγούμενα χρόνια με τις μικρές εθνικές και τον βλέπουν να ωριμάζει στον ΠΑΟΚ. Έχει το ίδιο θράσος που είχε πάντα, είναι τόσο επιθετικός όσο ήταν πάντα. Απλώς τώρα έμαθε να διαχειρίζεται καλύτερα τον ενθουσιασμό του, αφού κλήθηκε να γίνει περισσότερο οργανωτής και λιγότερο εκτελεστής. Δεν του έχει απαγορευτεί να κάνει τα.. δικά του όταν θέλει. Απλώς απέκτησε μεγαλύτερο έλεγχο.

στη νίκη του ΠΑΟΚ με 80-73, όπου αθόρυβα πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση με 9 πόντους, 8 ασίστ και 3 κλεψίματα, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι δεν πήρε χρόνο συμμετοχής ο Χάτσερ.

Ο Κόνιαρης αποτελεί ένα κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ. Είναι ένας παίκτης που αν συνεχίσει να δουλεύει και έχει την υγεία του μπορεί να εξελιχθεί σε έναν γκαρντ που θα έχει “κλειδωμένη” την θέση του στην 12αδα της Εθνικής Ανδρών., αφού έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται στο σύγχρονο μπάσκετ. Η παρουσία του στην Εθνική ομάδα και τον ΠΑΟΚ τις τελευταίες εβδομάδες δείχνουν ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ