ΠΑΟΚ

Λίνος Χρυσικόπουλος: Δικαιώνοντας τις προσδοκίες

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του βρίσκεται ο Λίνος Χρυσικόπουλος ο οποίος στο εκτός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Κύμη πραγματοποίησε ρεκόρ καριέρας με 29 πόντους.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε σαν... σίφουνας από τη Χαλκίδα, νικώντας την Κύμη με 90-73 και ο Λίνος Χρυσικόπουλος ήταν απολαυστικός. Πλέον ο Κερκυραίος φόργουορντ φαίνεται ότι έχει βρει τον δρόμο του για να φτάσει εκεί που μπορεί, με βάση τα εντυπωσιακά προσόντα του.

Ο 26χρονος φόργουορντ διανύει τις καλύτερες ημέρες της καριέρας του κι εμφανίζεται πιο ουσιαστικός από ποτέ στο παιχνίδι του.

Στον εκτός έδρας αγώνα του Δικεφάλου με την Κύμη κατόρθωσε να πετύχει 29 πόντους δίχως να εκτελέσει βολή. Στα 28 λεπτά που πάτησε παρκέ ο Χρυσικόπουλος πρόσφερε στην ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου 29 πόντους με 10/13 δίποντα και 3/5 τρίποντα, ενώ λίγο πριν το τέλος του αγώνα αποβλήθηκε με 5 φάουλ.

Παράλληλα μάζεψε δύο ριμπάουντ κι έδωσε μία ασίστ, ενώ πραγματοποίησε και δύο κλεψίματα, χωρίς να υποπέσει σε κανένα λάθος.

Με τη συγκεκριμένη εμφάνιση ο Χρυσικόπουλος "διέλυσε" το προηγούμενο ρεκόρ πόντων που είχε, οι οποίοι ήταν 21, στην εντός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου στο περσινό πρωτάθλημα ( 92-74).

ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ-ΘΑΥΜΑ, ΑΡΚΕΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ

Κάνοντας τα πρώτα του βήματα στον Φαίακα Κέρκυρας ο Χρυσικόπουλος ξεχώρισε από μικρός, καθώς ήταν αρκετά ψηλός για την ηλικία του και μπορούσε να παίζει στις θέσεις των γκαρντ. Στα 15 του χρόνια κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Παίδων, για το τουρνουά Φιλίας που διεξήχθη στο 2007 στην ιταλική πόλη Ούντινε.

Έναν χρόνο αργότερα κι ενώ αρκετές ομάδες ενδιαφέρθηκαν για την περίπτωσή του, ο Άρης υπέγραψε συμβόλαιο μαζί του. Στον Άρη δεν πήρε πολλές ευκαιρίες μένοντας αρκετά πίσω, την ίδια στιγμή που πρωταγωνιστούσε στις "μικρές" εθνικές ομάδες των οποίων ήταν μέλος. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 30 συμμετοχές με την Εθνική Παίδων σκόραρε περίπου 10 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ αντίστοιχα νούμερα είχε και με την Εθνική Εφήβων (26 συμμετοχές - 300 πόντοι). Σε 5 παιχνίδια με την Εθνική Νέων σημείωσε συνολικά 63 πόντους.

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το καλοκαίρι του 2011 πήρε μεταγραφή για το εξωτερικό και την Μπιέλα, η οποία αγωνιζόταν στην Α1 Ιταλίας. Η θητεία του στον συγκεκριμένο σύλλογο δεν ήταν μεγάλη και η παρουσία του δεν ήταν αξιοσημείωτη. Τον Ιανουάριο του 2013 αποφάσισε να επαναπατριστεί για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Στον Δικέφαλο έπαιξε μέχρι το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς όταν και μετακόμισε στη Δράμα για τον ΚΑΟΔ.

Στη συγκεκριμένη ομάδα έμεινε για δύο σεζόν και το 2015 κατηφόρισε στη Νέα Κηφισιά. Εκεί συνεργάστηκε επιτυχημένα με τον Ηλία Παπαθεοδώρου και οι καλές του εμφανίσεις οδήγησαν τον ΠΑΟΚ να τον αποκτήσει ξανά, υπογράφοντας μαζί του τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο ΠΑΟΚ Η... ΙΘΑΚΗ ΤΟΥ

Από τον Αύγουστο του 2016 όταν και υπέγραψε για δεύτερη φορά στον ΠΑΟΚ, ο Κερκυραίος φόργουορντ κάθε χρόνο εμφανίζεται και καλύτερος. Μετά το τέλος της σεζόν 2016-17 μάλιστα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του συλλόγου ο Ηλίας Παπαθεοδώρου με τον οποίο γνωριζόταν και το γεγονός αυτό τον βοήθησε στην εξέλιξή του.

Ο Χρυσικόπουλος έχει καταλάβει πλήρως τι ζητάει από εκείνον ο προπονητής του στο παρκέ και φροντίζει να τον δικαιώνει για την εμπιστοσύνη που δείχνει προς το πρόσωπό του. Με βάση την ωριμότητα που εμφανίζει στο παρκέ και τον τρόπο που αγωνίζεται, ο 26χρονος φόργουορντ δεν θα αργήσει να πάρει ευκαιρία και στο υψηλότερο επίπεδο, αυτό της EuroLeague. Το συμβόλαιό του με τον Δικέφαλο έχει ισχύ μέχρι το 2020, όμως ήδη αρκετές ομάδες έχουν "τσεκάρει" την περίπτωσή του.

Η εμφάνιση κόντρα στην Κύμη πάντως δεν ήταν η μοναδική φετινή που τράβηξε τα βλέμματα όλων. Είχε προηγηθεί το show του στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Τενερίφη τον περασμένο Νοέμβριο. Ο ΠΑΟΚ είχε φύγει νικητής με 66-65 από την Ισπανία και ο διεθνής άσος είχε τελειώσει τον αγώνα με 24 πόντους και 6/7 τρίποντα, ενώ είχε μαζέψει και 5 ριμπάουντ.

ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ

Στα 26 του χρόνια o Λίνος Χρυσικόπουλος αποτελεί έναν σύγχρονο φόργουορντ ο οποίος μπορεί να αγωνίζεται με την ίδια ευκολία στις θέσεις "3" και "4". Έχει καλές κινήσεις κοντά στο καλάθι και παιχνίδι με πρόσωπο (57,8% στα δίποντα), αλλά μπορεί να εκτελέσει και από την περίφερεια (38,1% στα τρίποντα), ενώ είναι αξιόπιστος από τη γραμμή των βολών με ποσοστό 84,6%. Τον περασμένο Μάιο εξαργύρωσε τις καλές του εμφανίσεις με τον Δικέφαλο με παρουσία στην Εθνική Ανδρών για πρώτη φορά στην καριέρα του, καθώς ήταν το όνομά του μεταξύ των παικτών που κλήθηκαν για να οδηγήσουν την "επίσημη αγαπημένη" στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Παράλληλα έχει μεγάλη εμπειρία, καθώς έχει αγωνιστεί πολλά χρόνια σε επαγγελματικό επίπεδο και σε αρκετές διαφορετικές ομάδες, ενώ μετά τη μεγάλη εμφάνισή του έδειξε την ταπεινότητά του σχολιάζοντας ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι προσωπικές του επιδόσεις, αλλά να νικάει ο ΠΑΟΚ.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του:

"Ήταν νομίζω η κορυφαία μου επιθετική βραδιά, αλλά αυτό δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, όσο η νίκη της ομάδας. Το γεγονός ότι μετά το αγώνα με την ΑΕΚ αντιδράσαμε είναι θετικό, αλλά θα πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε στα δύσκολα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας".

Πλέον ο Χρυσικόπουλος χρειάζεται να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά και να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο, διότι είναι ολοφάνερο πως βαδίζει στον σωστό δρόμο, για να καταφέρει να φτάσει εκεί που περίμεναν όλοι, όταν είχε ξεκινήσει την καριέρα του.

Photocredits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ