ΠΑΟΚ

Μέξας για Μπιτς: "Παίκτης ομάδας που θα θυσιάσει το 'εγώ' του για το σύνολο"

Μέξας για Μπιτς: "Παίκτης ομάδας που θα θυσιάσει το 'εγώ' του για το σύνολο"
EUROKINISSI

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Κώστας Μέξας, παρουσίασε ένα μίνι scouting report του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της ομάδας, Μπο Μπιτς, ξεκαθαρίζοντας ότι περιμένει αρκετά από αυτόν.

Ο Μπο Μπιτς είναι το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, με τον Αμερικανό να προϊδεάζει τον κόσμο για τα προσόντα του, αφού υποσχέθηκε πολλά τρίποντα. Ο τεχνικός του Δικέφαλου, Κώστας Μέξας, στάθηκε και αυτός στις δηλώσεις που έκανε για τον Μπιτς στο σάιτ της ομάδας στο καλό σουτ του Αμερικανού, προσθέτοντας όμως ότι είναι ομαδικός παίκτης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού:

"Μετά από δύο σεζόν στη Γερμανία, ο Beau Beech θα είναι φέτος κάτοικος Θεσσαλονίκης φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ και ο Κώστας Μέξας αναλύει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την επιλογή:

" O Beech είναι ένας παίκτης με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι ένα παιδί που παίζει πρώτα στο «4», αλλά μπορεί να βοηθήσει και στο «3». Σε όλη του την καριέρα σουτάρει αρκετά καλά από την περιφέρεια. Αυτό είναι ένα στοιχείο που πιστεύαμε ότι χρειαζόταν η ομάδα μας και για αυτό καταλήξαμε στην επιλογή του. Μέτρησε, βέβαια και το γεγονός ότι από όλες τις πληροφορίες που συλλέξαμε, μάθαμε ότι πρόκειται για ένα παιδί με πολύ καλό χαρακτήρα και πολύ μεγάλο κίνητρο. Είναι παίκτης ομάδας, που θα θυσιάσει το «εγώ» του για το καλό του συνόλου και εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της φιλοσοφίας που θέλουμε να έχει η ομάδα μας τη νέα χρονιά".

Για τα στοιχεία που δίνει στην front line, αλλά και γενικότερα στο roster του ΠΑΟΚ: " Θεωρητικά είναι ο πιο σταθερός σουτέρ από τους ψηλούς μας. Επίσης, η δυνατότητα που έχει να παίξει κάποιες φορές στο «3», μας βοηθάει να είμαστε ευέλικτοι για κάποιο ψηλό σχήμα που θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Το βασικό πλάνο βέβαια, είναι να παίζει στο «4» και να μπορεί να παίξει μαζί με όλους τους υπόλοιπους ψηλούς".

Για το τι μπορεί να δώσει πέρα από το περιφερειακό σουτ: " Είναι ένα παιδί που μπορεί να μην είναι τρομερός αθλητής, αλλά έχει μια έφεση στο ριμπάουντ. Νομίζω ότι με το μπασκετικό του IQ μπορεί να καλύψει το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιεί την αθλητικότητά του όσο θα έπρεπε. Πέρα από την ικανότητα στο να παίρνει το ριμπάουντ, μπορεί και να σπρώξει την μπάλα γρήγορα στην επίθεση, σε ένα κομμάτι που επίσης θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ