ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ένας ονειρεμένος Ιανουάριος

ΠΑΟΚ: Ένας ονειρεμένος Ιανουάριος
Eurokinissi EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ κάνει απίστευτα πράγματα τον Ιανουάριο, πηγαίνοντας από νίκη σε νίκη. Απορία όλων πλέον είναι πόσο ψηλότερο θα ήταν το ταβάνι της ομάδας αν δεν υπήρχαν οικονομικά προβλήματα.

Συσπείρωση. Αυτή είναι η λέξη που χαρακτηρίζει περισσότερο από κάθε άλλο τον ΠΑΟΚ από τότε που μπήκε το 2019. Από τότε δηλαδή που τα οικονομικά προβλήματα οδήγησαν στην αποχώρηση του Γιανίκ Μορέιρα , αλλά δεν λύγισαν την ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να διαλυθεί από τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Θα είχε όλες τις δικαιολογίες με το μέρος του. Αντ' αυτού, τον Ιανουάριο έχει παίξει το καλύτερο μπάσκετ της σεζόν, μετρώντας 7 νίκες σε 8 αγώνες σε Basket League και Basketball Champions League . Στο διάστημα αυτό ανέβηκε στην τρίτη θέση του ελληνικού πρωταθλήματος και μετά τη νίκη του επί της Φρίμπουργκ εξασφάλισε την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του BCL.

Ο ΠΑΟΚ άντεξε τους κραδασμούς. Οι ξένοι παίκτες του – προς το παρόν τουλάχιστον – αντέχουν τις... σειρήνες που ακούγονται από άλλες ομάδες και μένουν στην βάση τους. Το αποτέλεσμα είναι μία ομάδα που παίζει όμορφο και ώριμο μπάσκετ και παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει, έχοντας υποτάξει μεταξύ άλλων το Περιστέρι και την ΑΕΚ, τους άμεσους ανταγωνιστές της για την τρίτη θέση!

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

Μετά τον θρίαμβο επί της ΑΕΚ για την Basket League, o ΠΑΟΚ πήγε στην Ελβετία για να αντιμετωπίσει την Φρίμπουργκ και έκανε... επίδειξη δύναμης. Η νίκη με 84-64 δείχνει ξεκάθαρα την διαφορά δυναμικότητας και ποιότητας των δύο ομάδων. Αυτό ωστόσο που δείχνει ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες του ΠΑΟΚ είναι ότι πήρε 60 πόντους από τους αναπληρωματικούς του! Αυτός όμως είναι ο φετινός ΠΑΟΚ: Μία ομάδα που δεν ξέρεις από πού θα σε χτυπήσει.

ΠΑΟΚ: Ένας ονειρεμένος Ιανουάριος
EUROKINISSI

ο “καυτός” εσχάτως Γουίλιαμ Χάτσερ. Σε κάποιο άλλο παιχνίδι μπορεί να είναι ο έμπειρος Φιλ Γκος ή ο πολυδιάστατος Λίνος Χρυσικόπουλος . Κόντρα στη Φρίμπουργκ έδωσε πολύτιμες λύσεις ο Θοδωρής Ζάρας, αλλά και ο Αντώνης Κόνιαρης. Κόντρα στον Κολοσσό για το πρωτάθλημα ήταν ο Βαγγέλης Μαργαρίτης αυτός που είχε βγει μπροστά . Η λογική είναι απλή: Ένας για όλους και όλοι για έναν.

Έχοντας πλειάδα ποιοτικών γκαρντ, αλλά και γενικά περιφερειακών με καλό σουτ και την δυνατότητα να παρατάσσει ακόμα και σχήματα με 5 σουτέρ στο παρκέ, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έχει την πολυτέλεια να επιβάλλει τις περισσότερες φορές ο ίδιος τους κανόνες του παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που συνήθως ορίζει το τέμπο των αγώνων και από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα... ποσοστών (από την περιφέρεια) τουλάχιστον κόντρα στις ομάδες του δικού του επιπέδου.

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

Κόντρα στα προγνωστικά και τους οικονομικούς περιορισμούς που υπήρχαν από το ξεκίνημα της σεζόν, ο ΠΑΟΚ δεν έχει φτιάξει απλώς ένα ανταγωνιστικό ρόστερ. Έχει δημιουργήσει μία ομάδα-πρότυπο, που μπορεί να βάλει δύσκολα σε κάθε αντίπαλο χάρη στο πείσμα του και την αυταπάρνησή του, σε μία δικαίωση των ανθρώπων που το έχουν σχεδιάσει και το διαχειρίζονται.

1. Πόσο θα αντέξει η ομάδα υπό αυτές τις συνθήκες; 2. Πόσο καλύτερη θα παρουσιαζόταν αν δεν είχε τόσα προβλήματα πάνω από το κεφάλι της; Όπως γίνεται σαφές, σε κανένα από αυτά τα δύο ερωτήματα δεν μπορεί να δοθεί άμεση απάντηση. Για την ακρίβεια, ενώ στο πρώτο ερώτημα η απάντηση θα δοθεί στο φινάλε της σεζόν, στο δεύτερο ερώτημα η απάντηση δεν θα δοθεί ποτέ.

Όπως και να έχει, τα δεδομένα είναι πολύ συγκεκριμένα στον ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή, κάτι που το γνωρίζουν άπαντες. Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι παίκτες είναι να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και να αισθάνονται δικαιωμένοι βλέποντας τον κόσμο να τους θαυμάζει για το μπάσκετ που παίζουν και τις νίκες που παίρνουν. Όσο για το πώς θα ολοκληρωθεί η χρονιά, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το ξέρει κανείς αυτή τη στιγμή.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ