ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Μια καταστροφική χρονιά

ΠΑΟΚ: Μια καταστροφική χρονιά
EUROKINISSI

Μία χρονιά που σημαδεύτηκε από τεράστια οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα ολοκληρώθηκε για τον ΠΑΟΚ. Το θέμα είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα, με τα πράγματα να μοιάζουν χειρότερα από ποτέ.

Απέμεναν 90 δευτερόλεπτα για το τέλος του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Προμηθέα, όταν ο Ηλίας Παπαθεοδώρου απέσυρε από το παρκέ τον Φιλ Γκος. Οι εικόνες που ακολούθησαν, με όσους βρίσκονταν στον πάγκο του “Δικέφαλου” να κλαίνε , τα έλεγαν όλα. Όπως όλα τα έλεγαν και το κλάμα του έμπειρου τεχνικού στις δηλώσεις που έκανε μετά το παιχνίδι .

Μία σεζόν γεμάτη προβλήματα, εντάσεις, τραυματισμούς, απείχε 90 δευτερόλεπτα από το να ολοκληρωθεί. Η ήττα με 68-76 από τον Προμηθέα , σήμανε τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την συνέχεια των playoffs της Basket Leage. Παράλληλα όμως ήταν και μία λύτρωση για μία ομάδα που φέτος ταλαιπωρήθηκε από το ξεκίνημα της σεζόν και έφτασε στον τελευταίο αγώνα της να παραταχθεί με 6 επαγγελματίες παίκτες και τρεις έφηβους.

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ

Την ίδια στιγμή που η ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου διάγει τις καλύτερες μέρες της ιστορίας της με την κατάκτηση του πρώτου νταμπλ, η μπασκετική ομάδα δεν ξέρει αν θα έχει επόμενη μέρα. Ο Πρόεδρός της, ο θρυλικός Μπάνε Πρέλεβιτς, έχει δηλώσει ήδη ότι θα παραιτηθεί στο τέλος της σεζόν. Από το 2011 και έπειτα, έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει τον ΠΑΟΚ ψηλά, έκανε πορείες, πέρυσι έφτασε μέχρι την 3η θέση, φέτος έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Τα ψέματα όμως τελείωσαν πλέον για την ομάδα.

ΠΑΟΚ: Μια καταστροφική χρονιά
EUROKINISSI

αποχωρώντας τον Ιανουάριο με προορισμό την Βίρτους Μπολόνια . Ήταν η αρχή του τέλους, για τον ΠΑΟΚ. Σχεδόν 40 μέρες αργότερα, λίγο πριν τους αγώνες με την ΑΕΚ για τα playoffs του Basketball Champions League, οι Φιλ Γκος και Γουίλ Χάτσερ έφυγαν για τις ΗΠΑ μετά την άδεια που είχε δοθεί στην ομάδα και ανακοίνωσαν ότι δεν θα επέστρεφαν αν δεν πληρωνόντουσαν . Τελικά, χρειάστηκε η παρέμβαση του Γιώργου Σαββιδη για να πειστούν να επιστρέψουν , ωστόσο πλέον ήταν πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι το αγωνιστικό κομμάτι είχε περάσει πια σε δεύτερο ή και.. τρίτο πλάνο.

Το τέλος της σεζόν βρήκε τον ΠΑΟΚ σε τραγική κατάσταση. Οι Γουίλ Χάτσερ και Ντάριους Γκάρετ ακολούθησαν τον δρόμο του Μορέιρα και αποχώρησαν όταν ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος. Οι Τζαμάλ Τζόουνς, Σταύρος Σχίζας και Αντώνης Κόνιαρης έχασαν τους τελευταίους αγώνες λόγω τραυματισμού. Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε κόντρα στον Προμηθέα με 9 παίκτες (6 επαγγελματίες και 3 έφηβους) απλώς για να τιμήσει την ιστορία του. Η εικόνα ενός άδειου πάγκου, όπου αυτοί που φορούσαν κοστούμια και φόρμες ήταν περισσότεροι από αυτούς που φορούσαν σορτσάκι και φανέλα ήταν απογοητευτική.

ΕΝΑ ΑΒΕΒΑΙΟ ΜΕΛΛΟΝ

Στον ΠΑΟΚ υπάρχει ένα μεγάλο παράπονο και είναι λογικό: Δεν θα μάθει ποτέ κανείς πόσο μακριά μπορούσε να φτάσει φέτος. Η εικόνα της ομάδας στο ξεκίνημα της σεζόν, όταν ακόμα ήταν πλήρης, άφηνε υποσχέσεις. Υπήρχε μία ισορροπία σε όλες τις θέσεις. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε ωραίο μπάσκετ, είχε καλή παρουσία στο Basketball Champions League, έφτασε μέχρι τον Τελικό του Κυπέλλου, βρισκόταν σταθερά στην τετράδα στην Basket League.

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Αντώνης Κόνιαρης και ο Λίνος Χρυσικόπουλος ανέβηκαν επίπεδο και ακολούθησαν στις κλήσεις της Εθνικής. Οι Φιλ Γκος και Γουίλ Χάτσερ εξασφάλιζαν την ηρεμία χάρη στην ικανότητά τους στην δημιουργία και την εκτέλεση. Ο Γιανίκ Μορέιρα και ο Τζαμάλ Τζόουνς αποδείχθηκαν λίρα εκατό, και ήταν τα νέα φυντάκια που ανακάλυψε ο ΠΑΟΚ. Τίποτα από αυτά όμως δεν είχε σημασία. Όλα αυτά αποδείχθηκαν μάταια, αφού τα οικονομικά προβλήματα διέλυσαν κάθε ελπίδα της ομάδας να πετύχει κάτι καλό.

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε την σεζόν απλώς για να την βγάλει. Ο αποκλεισμός από τον Προμηθέα ήταν μία λύτρωση για όλους. Στην πραγματικότητα ωστόσο τα δύσκολα ξεκινούν από εδώ και πέρα για τον “Δικέφαλο”. Η ανάγκη να βρεθεί ένας άνθρωπος που θα βγει μπροστά και θα βοηθήσει είναι τεράστια. Εδώ και χρόνια υπήρχαν ανοιχτές πληγές που καλύπτονταν με... τσιρότα. Ακόμα και αυτά όμως πλέον εξαντλήθηκαν. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται βοήθεια. Το καλοκαίρι που έρχεται είναι κρίσιμο. Για την ακρίβεια, ίσως είναι το πιο κρίσιμο στην ιστορία της ομάδας.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ